Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 ayda 1085 tl almak yerine aylık 679 tl almak daha iyi olmaz mı?

alperen1

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Sosyal yardımlaşma %40 ile %70 arası engelliye aile kişi başı geliri asgari ücretin 1/3 geçmezse 3 ayda bir 1.197 tl veriyor. Vakıflar bölge müdürlüğü ise aylık 679 tl veriyor. Vakıflar bölge müdürlüğünde maaş alan varsa şartları yazarsa memnun oluruz. Vakıflar bölge müdürlüğünün gelir tesbitinde sınır ne ? hiç bir yerde maaş bağlı olmayacak diyor, sosyal güvencesi olmayacak diyor, gelir tesbitinde gelir durumu yönetmelikte kriterlere uyacak diyor. İyi güzelde KRİTER ne ?

Son düzenleme:
@alperen1 önce yanlışlarınızı düzelteyim:

1) % 40- 69 raporu olan engellilere 3 ayda bir 1197,44 Tl (1 aylık miktar ise 399,15 TL
% 70 ve üstü için 3 ayda bir 1796,17 TL ( 1 aylık ise 598,72 TL)
2022 aylık miktarları için bkz:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html
...........................................

2022 aylığı alanlar vakıflar genel müdürlüğünün verdiği muhtaç aylığını alamaz. vakıflar genel müdürlüğünün muhtaç aylığını alanlar da 2022 aylığı alamaz.

Vakıflar Genel müdürlüğünün verdiği muhtaç aylığında puanlama sistemi esas alınır. 2022 aylığındaki gibi bir sınır yoktur.

VGM'nin verdiği muhtaç aylığında belli bir kontenjan sınırı vardır. 2022 aylığında kontenjan sınırı yoktur. şartları tutan herkes 2022 aylığı alabilir. ama muhtaç aylığında bu durum sözkonusu değildir.

puanlama sistemi sonucunda aldığınız puanlar listelenir, en üst puandan başlanarak kontenjan dahilinde muhtaç aylığı baglanır.

senin puanından daha yüksek puan alanlar, kontenjanı doldurursa senin başvurun reddedilir mesela.

muhtaç aylığında başvuran herkese aylık baglanmıyor sınırlı sayıda kişilere aylık baglanıyor özetle.

puanlama sistemi için bkz: Ek-12 (Muhtaç Aylığı Değerlendirme Kriteri)

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Düzeltme dediğiniz 1.085 yerine 1197 diyorsunuz. Diğer kısımlar düzeltme değil . Zaten ben vakıf aylığı için ' hiçbir yerde maaş almıyor' olma şartını biliyorum ve belirttim. Haa birde %40 ile %70 arası derken %70 ve üzeri farklı. doğrusu %40 ve %69 arası olacaktı .haklısınız. diğer düzeltme dediğiniz şeyler düzeltme değil 'KRİTER NE ' sorusuna cevap olabilir.

alperen1 düzeltme olan yer sadece 1. madde zaten:)
ama önce yanlışlarınızı düzelteyim dedikten sonra her yazdıgımı madde madde yazınca haklısınız tabi:) 3 maddeyi de yanlış düzeltme gibi yazmış görünüyorum. yazım hatası özetle.
2. ve 3. madde sorularınıza verdiğim cevaplardan ibarettir, yanlışlarınızı düzeltme değil.

durun düzeltteyim:) sadece 2 ve 3 ve rakamlarını sileceğim. hepsi bu:)

evet şimdi yukarıdaki mesajımdaki 2 ve 3 rakamlarını silerek düzeltmeyi yaptım.

Melek hanım mevzuatı İnceledim. Çok karmaşık gibi gözüküyor. Labirent bulmacalarda çıkışı bulmak gibi birşey.

Maaş için nereye başvuruda bulunca peki

Vakıf maaşı için gerekli evrakları tamamladıktan sonra vakıflar bölge müdürlüğü diyorlar. Bende başvurmadan daha araştırma yapıyorum. Google de 2022 maaşı başvurusu ve vakıf maaşı başvurusu yazıp detaylı bilgi edinip karşılaştırma yapabilirsiniz.

alperen1

Alperen kardeşim pazartesi gidip başvuracağım bakalım vakıf maaşı için Ptt'ye. Arkadaşların dediği gibi bin dereden su getiriyorlarmış o maaşı bağlamak için.

mrb başvuru yaptınmı vakıf maaşına ilk etapta yanında ne götürdün direktmi başvurdun sonuç ne oldu

Üst Alt