Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 ayda bir engelli maaşı alıyorum. Sigortalı işe girebilir miyim?

cezalet

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhaba. 20 yaşındayım, 1 yıldır 3 ayda bir olmak üzere 1000 tl maaş alıyorum bu yaz işe gireceğim. Malum sigortasız almıyorlar. Burgerking, metro gibi yerlerde çalışacağım. Engelli maaşım buna engel olur mu?

Maaşımı iptal etmem gerekiyorsa ne kadar sürem var iptal etmem için?

Şimdiden teşekkürler değerli cevaplarınız için.

Maaş işe girmenize engel olmaz da, işe girmeniz maaşa engel olur :)
Evet maaşı kestireceksiniz. Sigortalı başladığınız tarihten itibaren o maaşı almamanız gerekiyor.

Anladım, maaşı almamam sorun değil. Benim işe acilen girmem lazım, şimdi işe girsem ve maaşı 1-2 hafta içinde kestirsem o sürede de zaten hiç engelli maaşı çekmeyeceğim. Olur mu?

teşekkür ederim değerli cevaplarınız için. Peki maaşı iptal ettirme süreci sancılımıdır hiç bilmiyorumda?

İşe girince maaşınızı bağlayan yere durumunuzu bildireceksiniz o kadar.
Verirken kök söktürürler ama keserken seve seve yaparlar merak etme :)

Ufukalp

Aynen öyle, çok uğraştık alırken günler, haftalar, sıcaklar falan. ama şunu 3 ayda bir yapacaklarına aylık yapsalar 300 tl harçlık olarak yeter, öğrenciyim. ama üç ayda bir yapıyorlar aldım mı hemen gidiyor para. 3 ay çalışır 3 katını kazanıp üniversiteye giderim daha mantıklı.

Anladığım kadarıyla işlemi çalıştığım yer yapacak öyle mi? sgk gibi kurumlara gidip dilekçe vermem gerekir mi?

Ufukalp;

Merhaba bir şey daha merak ediyorum. Diyelim sigortalı işe girdim ve maaşımı iptal ettirdim. Engelli raporum sayesinde aldığım H sınıfı engelli ehliyetide iptal oluyor mu? Veya ÖTV'siz araç alma hakkım?

cezalet;

Engelli Maaşı: [FONT=Arial]Toplumda genellikle “engelli aylığı” olarak bilinen ve 2022 sayılı “65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanununun” ilgili maddelerince bağlanan aylıktır. Ekonomik yoksunluk içinde bulunan; 18 yaşından büyük engelli bireyler ve kanunen bakmakla yükümlü olduğu 18 yaşını tamamlamamış engelli yakını bulunan Türk Vatandaşlarına aylık bağlanmaktadır. Üç aylık olarak ödenen bir aylıktır.

[/FONT]
Ne durumda Engelli Aylığı Kesilir?
*Herhangi Bir İş kolunda SİGORTALI olarak işe başladığınız an engelli maaşınız kesilir.
*Her ihtimale Karşı Bulunduğunuz ildeki SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYINIŞMA VAKFINA işe giriş tarihini yazılı olarak bildirmenizde fayda var.... Aksi takdirde Maaş kesilmez ve siz tekrar o maaşı çekerseniz(sigortalı iken) FAİZİ ile sizden geri alırlar.

Kısacası Maaşın kesilmesi Sigortalı olmanıza baglı. Sigortasız işte çalısırsanız maaş kesilmez. ama herkes sigortalı çalıstırır ki sigorta emeklilik için önemli....

FaCia

Peki bu maaşı örneğin 3 ayda 1000 lira değilde, her ay 300 tl gibi çekme şansım var mı?

cezalet
Engelli aylığı alıp almamanızın sürücü belgeniz ve ötv muafiyeti ile hiç bir alakası yoktur.
H sınıfı sürücü belgeniz ve uygun raporunuz varsa bu haklarınız devam eder.

Teşekkür ederim değerli cevaplarınız için.

Üst Alt