Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 aylık askerim. Ailevi nedenlerden dolayı psikolojim darmadağın! Ne yapabilirim?

sesdamla

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Gecenlerde aldigim 12 gunluk hava degisimi iznimi doldurdum ve iznim bitti 9 gun oldu biteli

annem rahatsiz bobrek ve migde rahatsizligi var kanser teşhisi konulmustu calisamiyor bayan kuaforu dukkanimiz var babamla annem 8 yil once bosandi biri 17 biri 8 yasinda erkek ve kiz olarak uc kardesiz annem ben kardeslerim birlikte yasiyoduk isleri ben evirip ceviriyodum uc ay icinde durumlar cok degisti dara zora girdik dukkan kirasi birikmis faturalar ev kirasi felan hepsi birbirine girmis

babam 2010'da dost yaptigi yasi resit olmayan 17 yasindaki bi kizla birliktelik yasayip öldürdü ve 2010dan beri cezaevinde yatiyor,

iznimde hep calistim annem oglen 1de 2de geldi hep dukkana rahatszlgndan dolayi cok yorgun dusuyor dinlenmesi gerekiyor bayram arifesi felan isler coktu calistim buyuk bi mevla maddi borc altindayiz

sevdigim kiz ile aramizda yaptigimiz soz ile sözlümle yaptigim birliktelik sonucu hamile oldugunu ogrendik bu bi hataydi ama yapcak bisey yok o cocuk dogacak bende aslanlar gibi baba olucam kiz arkadasimi ailesi reddeddi kacti babasi yakalasa öldürecek diyebilirim saklaniyor beni bekliyor benim annemde kabullenmiyor istemiyor getirme sakin eve diyor iki gun once kaçırdım bi arkadaşının evinde sehir dışında kaldik iki gun

ve benim askere donmem gerekiyor cocugumun anası yarim yarim yalvariyor nolur gitme ben naparim diye darma duman oldum ben baba olucam cebimde 300 tl param vardi biletimi aldim geri kalnini ona verdim idare et biraz gelecwm soz diye bi kurus parasiz gidiyorum cok kotu durumdaym

bu haberi almadan oncesine kadar olmek icin intihar etmeyi dusunuyodum baba olacagimi ogrendikten sonra cok degisti düşüncelerim askerlikten muafiyet verirler mi ben hatunumu alip hi eve yerlesip calismam gerekiyor çocuğum iki aylık kiz arkadasimin gecirdigi rahatsizliklardan dolayi yaptigimiz test sonucu ortaya cikti gebelik

napmam gerekiyo nolur bi yol gosterin ben askerlik yapamam vermezlerse kacip geri gelirim askerieye gitmemin tek amaci elverissiz raporu almak icin sizce alabilir miyim

sesdamla

Çok zor bir durum. Askere gider gitmez durumu komutanlara anlatıp hastaneye gitmeni ve orada doktoru ikna ederek olabildiğince uzun süreli istirahat raporu almanı öneririm. Ama bunu yaparken onları zor durumda bırakmaman ve mutlak geri dönmen lazım. Yoksa durumun bugünkünden çooook daha zor olur.

Ve böyle şeylerde nasihatta bulunmak doğru değildir, bilirim ama, ben olsam hamileliği sonlandırmayı düşünürdüm. Eşin için de senin için de olası bebek için de en doğrusu bu gibi geliyor kulağa... Hele bir işleri yoluna koyun, ondan sonra düşünün çocuğu.

Valiliğe ve Aile sosyal politikalar bakanlığına başvuruda bulunabilirsin. Çocuk konusunda da bir şeyler söylemek isterim. Çocuk doğacak kardeş yapacak bir şey yok. Allah'ın izniyle bereketiyle gelir.

Cocugumu asla aldirmam hem allahin verdigi bi can almak bizim neyimize cani verende allah alanda cocugum dogacak bende calisip cabalayip onlara bakicam bisey istemiyorum yemeye ekmegim asim kafamizi sokmayada bi ev yeter ve ben bunlari basaririm ama askerlik engel suanda kiz arkadasim bir haftalik tanidigim bi kizin evinde kaliyor beni bekliyor elin evinde daha ne kadar kalabilirki bana lutfen cocuktan kurtul gibi cumlelerle gelmeyin cocuktan kurtulmak cozum yolu dgil dagilan aileleri felan geri getirmiyo bu yola ciktik bi kere benim tek yapmam gereken askerlikden bi an once kurtulmak yarin komutanlarla gorusucem eger yardimci olmazlarsa mecburen firar edecem

Üst Alt