Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 aylık askerim. Testis ameliyatı oldum. Nasıl muaf olurum?

Hmdarpa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
3 aylik askerim testis ameliyati oldum artık çürümesi yapmış tırnak kadar kalmış aldılar ve pskolojik olarak etkilendim ameliyat sonrası pskiyatri uyum bozukluğu teşhisi koydu intihar nedenim ile ruh ve sinir hastalıklarına yattım 2 gün ailem dayanamayıp çıkarttı askerlikten muaf olmak için ne yapmam gerekir

lütfen yardım edin

Hmdarpa

Ameliyatı yapan doktor muaf olman için hastaneye sevk etmedi mi kardeşim?

Ulan testis yok diye intihar mı düşünülür. Töbe töbeee!

Sayın hocam hiçbir şey söylemedi doktor ameliyatını yapıp çıktı gitti ama ben hastaneden ameliyat raporlarını falan aldım bütün evraklar elimde muaf verme durumları var mı acaba

Hmdarpa

muafiyet verilebilmesi için:

B) 1. Tek ya da iki taraflı testis ve eklerinin sekonder seks karakterlerini bozmamış ancak testiküler hormonal fonksiyon bozukluğu yapmış, doğumsal ya da edinsel bozuklukları, ameliyatları.
2. Tedavi ve kontrol sonucu tıbbi ve cerrahi tedaviden yararlanmış bir veya iki taraflı epididim ve testis tüberkülozu.

D) 1. Tıbbi ve cerrahi tedaviden yararlanmadığı saptanan iki taraflı testis ve epididimis tüberkülozu.
2. Tedavi ile düzeltilmesi imkânsız olan veya cerrahi tedavi ile kısmi düzelme sağlanan hermafrodismus.
3. Bileteral testis yokluğu ya da her iki testisin çıkarılması.
4. Kötü huylu testis tümörleri.
5. Bir ya da iki taraflı testis ve eklerinin sekonder seks karakterlerini bozmuş doğumsal ya da edinsel bozuklukları ve
ameliyatları.

Sayın hocam b diliminden yararlanmam gerek faka ameliyat raporlarımı patoloji raporumu heyete sundum yanlız memleketim de ki hastane de ki heyete sundum doktor engel değildir elverişlidir yazdı

Bu hoca bana elverişlidir yazdı benim doğumsal bozukluk hiç inmemis testisimi aldılar hocam sizin dediğinize göre muaf olmam gerek bu muaf etmiyor ankara gaza ya mi gideyim napaym bir yol gösterin lütfen

Hmdarpa

Yukarıdaki maddeye göre muaf olman gerekiyorsa, askere gittiğinde de hastaneye sevk alıp muafiyet girişiminde bulunabilirsin.

Üst Alt