Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 aylık bebeğimde ileri düzeyde işitme kaybı var. Cihaz için bilgi verir misiniz?

semih çapa

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
benim üç aylık bebegim var ileri derecede işitme kaybı oldugu söylendi
iştme cihazı aldık phonak naida vs up cihazın nasıl oldugunu merak edıyomrum
işitme cihazının doktorumuzun takacagı söylendı bize randevuyu bir ay sonraya
veriyorlar kulak kalıbını yaptırdık herşey hazır bu cihazı takmak zor ve sıkıntılı bir
durummu acaba bunu başka yerlerde taktıra bilirmiyiz cihazı takınca bebegin
duydugunu anlaya billirmiyiz bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.....

öncelikle geçmiş olsun. phonak en iyi markalardan biridir. naida da phonak'ın ileri düzey kayıplılar için uygun bir modelidir. doktorlar işitme cihazından pek anlamaz. cihazın takılması önemli bir olay değil, siz bile takabilirsiniz. sadece bebeklerde günde kaç saat kullanmalı gibi bilgilere dikkat etmelisiniz. bunu da cihazı aldığınız yerdeki odyometristler size anlatabilir. bebeğin duyduğunu seslere verdiği tepkiden anlayabilirsiniz.
kolay gelsin..

bebeği korkutmadan nazikçe takın isterseniz önce kendi kulağınızda takın deneyin sesi önce en alçak seviyede ayarlayın ilk hafta 15dakika 2.hafta20dakika günlük kullanın ilk zamanlar çok gürültülü ortamda olmayın mümkün olduğu kadar konuşun tepkisine bakın.....
pilini sık sık kontrol edin cihazı çıkardığınızda pilide çıkarın ki çabuk bitmesin..özellikle annesi tane tane anlaşılır konuşsun.....bir an önce kalıcı mı tedavisi var mı öğrenin ...
tek bi doktorla sınırlı kalmayın bi kaç doktora götürün....kulak arkası cihazdan verim alamazsanız implant araştırın 3yaşına kadar takılmazsa sonra işe yaramıyor çünkü....
inşALLAH tedavisi vardır...yoksa da üzülmayin erken farketmişsiniz zaten....erken cihazlandırma ile kolaylıkla aşarsınız bu engeli.....
yeter ki sabılı olun çocuğunuza ilgi gösterin....
sesi ilk duyduğunda ağlayabilir sakin olun yavaş yavaş alışır....

bu arada benim işitme cihazımda phonak ve bence en iyisi bu o kadar cihaz denedim bu kadar güçlüsünü bulamadım....cihazı taktıktan sonra yan taraftan falan biraz gürültü yapın bakın tepki veriyor mu....vermezse sesi az daha açın bir iki deneme daha yapın tepki verene kadar azar azar açın sesi....doktorun yapacağıda bu bence....

işitme kaybı olan bebeklerin anne baba egitim veriliyormuş bebekle nasıl diyoloğ kuracaklarına bunu almamızda fayda olurmu.. bebegimizın devlet tarafından ne tür hakları oluyor hastalığı anlamında egitimi konusunda bi ayrıcalık tanınıyormu

yanlış konuşuyor olabilirim kusura bakmayın cahilliğime verin ama 3 aylık bebeğe cihaz yerin implant düşünülseydi daha uygun olmazmıydı.3 aylık bebek cihaz kullanımına nasıl uyum sağlar endişeliyim fakat cihaz kullanması şart çünkü duyacak ki konuşmayı öğrenecek,düzenli oalrak kullanamazsa konuşmada bozukluk olabilir.Birde işitme kaybı tek taraflı mı yoksa her iki kulaktada mevcut mu ?

Ileri derecede işitme kaybı

üç aylık bebeğim ileri derecede işitme kaybı var devlet hangi konularda bize hizmetleri var bu konuda yardımcı olmanızı istıyorum egitim sağlık vs. bilgi istiyorum teşekkür..

geçmiş olsun. oksijen tedavisini denedinizmi? belki bir faydası dokunabilir heniz erken fazla vakit kaybetmeden doktorunuza danışarak oksijen tedavisi hakkında bilgi alın.

Geçmiş olsun korkmayın çok basit inşaAllah.. çok ileri işitme kaybım idi. 6-8 aylıkken işitme cihazlarımı takmıştım analog değil çok eski işitme modeli idi. Şimdi analog işitme cihazları kullanıyorlar. Oticon veya phonak markasını tavsiye ederim ama çok iyi deneme yapmanızı istiyorum ayrıca cihazları acele satın almayın iyi düşünün, bu markalarını kullanan başka bebeklere sorabilirsiniz yani durumunu bilgi alabilirsiniz. Ve Küçük yaşlarda 2-3 yaş gibi konuşma terapisi almalı, eğitime devam.. eğer işitmeyi beceremiyorsa yani ağır işitiyorsa implantı araştırabilirsiniz ama daha çok zor. Ben (işitme kaybım 100-105 db) implantı kullanmıyorum çünkü canımı isteyince basketbol oynuyordum, yüzüyordum da ilerde sporu yaparken implantı bozulabilir diye işitmemekten korkardım implantı istemedim Allah muhafaza analog cihazlarımı (oticon) rahatça duyabiliyorum elhamdülillah kendime dikkat ederken işittiklerimi anlarım çok şükür.

Duydum şunu: eski komşumuzun oğlu Hacettepe Üniversitesine gitmişti, implantı oldu ve ankaradan eğitim almıştı. Başka bilgim yok.

Allah c.c. yardımcınız olsun.

rapor alın maaş alın beebğiniz için...
size yakın bir rehabilitasyon merkezine gidin ya da rehberlik arştırma merkezine size yardımcı olurlar bebeğinizin işitme ve konuşma eğitimi için....
eskişehir de içem var işitme engelli çocuklar eğitim merkezi türkiyenin en iyisi 3yaştan büyük kabul etmiyorlar....
oraya bi danışın telefonla bile olsa bilgi alın....sonuçta ne kadar erken müdahele o kadar iyi bir eğitim....
ve son olarak sıkmayın canınızı kuzucuğa da yansıtmayın hep gülümseyin onun karşısında.....:eek:

affedersiniz analog değil digital cihazlarımı diyecektim..

ilgi alakanıza teşekkürler

çok teşekkür ederim çok konuda aydın latıcı oldunuz

phonak işitme cıhazı

dört aylık bebeğime işitme cihazı taktırdım phonak naida çok tepki vermedi duyup duymadıgını nasıl anlaya biliriz doktoru ayarlarını yaptı cihazdan ses geliyor sanki kulagımı yaslayınca bebegin kulagına bu süreç böyle normalmı

sese karşı irkilmesi falan olmuyor mu hiç?

Merhaba Semih Bey,
Daha cok kucuk oldugu icin vermis oldugu tepki gozden kacabilir, bizim ufaklik 3 aylikken takmistik cihazi, bizde bir fark gormemistik. Ondan sonra o an cektigimiz fotografa bakinca aslinda gozlerinin kocaman acilmis oldugunu fark ettik...

Kisisel fikrim, Phonak piyasadaki en iyi marka. Bizde kullaniyoruz ve 3,5 yildir saat gibi isliyor.

Bu bebeklik doneminde yapmaniz gereken en onemli sey, kulak kalibini bir cok kez aldirmak. Bebekler hizli buyudugu icin kulakliklar bir muddet sonra tam oturmuyor ve sizin bahsettiginiz sesler cikiyor. Birde kulakligin tam otudgundan emin olun. Kalibin ust tarafinin kulak icinde oldugundan emin olun. Biz 2 yasina kadar neredeyse her 1,5 ayda bir yeni kalip yaptirdik.

Semih bey merhaba,
Benim kızımda 3.5 aylık çift taraflı çok ileri derecede işitme kaybı teşhisi konuldu. araştırma ve görüşmelerim sonucunda Naida S V alacağız taktıracağız,
siz bizim aşamalardan yakın zamanda geçmişsiniz tecrubelerinizden faydalanmak ve yapabileceğim bir şey varsa yardımcı olmak içim görüşmek isterim.
Mailim soerol@hotmail.com

yardım

2,5 aylık oğlumda 9 eylül üniversitesinde yapılan testler sonucunda 2 kulakta da ileri düzeyde işitme kaybı olduğunu öğrendik. bebek küçük olduğu için bir yüzde verilmiyor. Çoçuğum ne durumdadır konuşmayı öğrenebilir mi, cihazlar işimizi görür mü lütfen bilgilendirir misiniz? ailece çok üzüntülüyüz ne yapacağımızı bilemedik. internette yaptığım araştırmalarda bu sitede aynı durumda olan aileleri gördüm. konuyla alakadar olan arkadaşlar nasıl bir yol izlememiz gerektiğini söylerlerse çok seviniriz. sizler nasıl yollar izlediniz tedavi eğitim gibi...

Lütfen...
şimdiden çok teşekkürler...

Selim Yarga,
2.5 aylık bebeğinin az duyduğunu öğrenmek büyük bir acı kuşkusuz. Ama bu acıyı bastırıp, yapılması gereken işleri hızlı bir şekilde yerine getirmeniz gerekiyor.
Dokuz Eylül, bebeklerin işitmesini doğru-düzgün ölçebilen az sayıdaki hastaneden biridir. Test sonrası size mutlaka yapılması gereken bazı şeyler söylemişlerdir. Öncelikle söylenenleri yapın. Bu arada hem eşinizin, hem sizin işitme azlığı yaşayan bebekle nasıl ilgilenmeniz gerektiğini öğrenmeniz gerekiyor. İstanbul'da Ebru hanım vardır. Kendisine telefon açıp sorununuzu anlatabilirsiniz (Ebru Kösemihal 0216 330 5831). Bu bebeklerin eğitimi konusunda çok tecrübelidir. Geçmiş olsun...

Üst Alt