Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 aylık jel akümün verimi düştü bile! Ne yapmalıyım?

kcan0404

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Herkes e merhaba 20 Haziran 2020 tarihinde Fulmaks 7860 plus sandalye aldım 3 ay sonra akü 4 te 1 e düştü fulmaks a götürdüm akü değişimi yapıldı yeni akülerin takılalı 2 ay oluyor akü yarı yarıya azaldı sebebi ne olabilir tecrübe sahibi kişiler yardımcı olursa sevinirim.

kcan0404

Kaç kilosunuz, kullanım sıklığınız nedir bir de şarj etme alışkanlığınız nasıl? Mesela şarjın sonuna kadar gelip öyle mi şarj ediyorsunuz. Son olarak akü değerleriniz nedir? Yani kaç amperlik akü kullanıyorsunuz?

Elektrik elektronik mühendisliği öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim; Derin Deşarj, bir akünün nominal kapasitesinin %20’si seviyesine kadar deşarj olması durumudur. Fazla Derin deşarj, akünün iç direncini arttırarak, plakaların sülfatlaşmasına neden olur ve böylece akü kapasitesine, çalışma ömrüne olumsuz yönde etki eder. Yani aküyü %20 kapasiteye ulaşmadan şarja koymalısınız. Aksi halde akü ölür.
Akünüzü arada mı şarj ediyorsunuz yoksa eve gelince tam şarj mı ediyorsunuz? Arada 2 saatliğine takmak aküye zarar veriyor.
Ayrıca sandalyeniz kaç amper akım çekmekte ve akü saatte akım verme kapasitesi ne kadar? Ani kalkmalarda fazla akım çeker, marş basma akımı süresi fazla mı?
En mühim olan konulardan biri jel aküdeki cycle (saykıl) sayısının minimum 1200 ve üstü olmasına dikkat ediniz. Aksi halde ömrünü daha hızlı tamamlar.

hozgul

50 kiloyum ilk 3 ayın 60 günü kullanmışımdır. Son 2 ayında 1 ay kullanmışımdır şarjı sonuna kadar 1 veya 2 kere anca bitirmişimdir 2 adet 45 ah akü bulunuyor.

dreamfail
%20 altında bir kaç kere şarj etmişimdir her kullanımdan sonra tam şarj ediyorum bu bundan önceki sandayem içinde böyleydi ve 2 yıl sorunsuz kullanmıştım ne kadar akım veriyor bilmiyorum ama şöyle bir şey var yeni aldığım da fabrika da ilk kalkış hızını artırmıştı %60 tan %80 e çıkarıldı demişti

kcan0404

Kilonuz düşükmüş. 45 Ah bir akü jel ise normalde öyle 2 ayda bitmemesi gerekir. Hiçbir zaman aküleri sonuna kadar tüketmeyin, o zaman ömrü çabuk tükeniyor. Akü kullanımı bir döngü meselesidir, eğer sürekli bu döngü sağlanmazsa akü yine ölür. Bana Hollanda'dan bir sandalye gelmişti. Hangi akü var içinde bilmiyorum. 6 yıldır kullanıyorum, belki %10 performansı düşmüştür. Kaliteli Avrupa veya Amerikan akü kullanmak çok önemli.

Şarj adaptörünüzde bir arıza yada gösterdiği değerleri verememe gibi bir problem olabilir imkanınız varsa 1-2 amper daha yüksek bir başka şarj cihazıyla şarj etmeyi deneyin. Kurşun jel akülerin kullanım şartlarına bağlı değişmekle beraber ortalama 1000 (bin) şarj kullanılabilmesi gerekir diye biliyorum. Yüksek akım gerektiren işlemlerde kullandığınız takdirde; ağırlık taşıma ve uzun mesafe hızlı gitme gibi kurşun aküler şişmeye ve şarj tutmamaya başlar daha yüksek amper ile şoklama yapabilirsiniz belki bir süre daha kullanılabilir ama 2 ayda bitmesi sistemde sıradışı bir sorun olduğunu gösteriyor sandelyeyi servise bırakın bir kaç testten geçirip arızayı bulsunlar sizede o süre için başka sandelye versinler. Bir de Hozgül arkadaşımız kalite demiş ekonomik gücünüz var ise iki katı Volt* Amper değerlerinde yani watt ı mümkün olduğunca yüksek lityum akü taktırırsanız sorun kökten çözülmüş olur. Geçmiş olsun.

marka ve deepcyle özelliği önemli.ben nova akü aldım yeni ikinci kez ilki 3 yıl 4 ay gitti.yeni aldığım akününde biri arızalı çıktı aradım daha ben aküleri göndermeden yeni akü gönderdiler.tavsiye ederim.%80 derin döngülü CE sertifikası var
https://www.novaaku.com/deep-cycle-jel-akuler/

Engelsizbiz
Arac yeni alındığında 3 ay sıkıntı yok sonra sıkıntı oldu ondan sonra akü değişti düzeldi şarj cihazında sorun olsa akü değişince düzenlemesi gerekmez miydi bundan önceki sandalyem(standart) 200 watt motorlu 28 ah akülü araca göre bunu hiç zorlamadım tek düşüncem fabrikada yapılın yazılım değişikliği ile motor ilk hareket gücü %60 tan %80 e yükseltildi bu işlem bu kadar etkiler mi etkilerde fabrika bunu neden yapar ki.
volki_80
Long akü var üzerinde yanlış hatırlamıyorsam

yazılım değişikliği etkilemez dediğim gibi aldığın aküde mutlaka deepcyle jel özelliği olsun ve tabiki sağlam firmadan al.muhtemelen şuan kullandığın aküler şarj tutmuyor.şarjdan sonra bi akücüye götürüp ölçtür istersen.

Fren balatalarınız kirli olabilir. Manyetik fren sıkışık kalırsa motor dönmekte zorlanacağından akü grubu çabuk boşalır. Kilonuz 75 kg dan fazla ve engebeli arazide sürüş yapıyorsanız aracınıza kaliteli akü takılması faydalı olacaktır.
Yazılım değişikliği önermiyorum. Yazılım atılırken motor gücü ve akü verimi ile aracın kullanım amacı hesaplanarak uygun ayarlar yapılıyor. Hızı veya kalkış hızları arttırılmışsa motorlar aşırı yükten ısjnır ve belli bir km yol aldıktan sonra ısınan motorlar bakır kayıpları artacağından aşırı akım çekmeye başlar. Ayrıca uzun vadede motor bobinleri aşırı ısıdan dolayı kavrulur ve araç günden güne çekişten düşer. Motorların aşırı akım çekmesi elektronik devrede kararsızlığa yol açar ve sürüş esnasında bir süre sonra fren bobinlerine giden volt azalarak fren kilitlemeye başlar.
Motorlar takım olarak değişmeden sorun giderilemez hale gelebilir.
Yazılım değişikliğinde ileri, geri ve dönüş hız ayarlarının arttırılmasını kesinlikle önermiyorum. Aynı şekilde kalkış ve duruş hızlarının arttırılması da motora zarar verebilir. Kalkış ve duruş hızları ile dönüş hızlarının hastanın engel durumuna göre gerektiğinde azaltılması gerekebilir. Yazılım sadece bu amaçla kullanılmalı. Elleri titreyen ya da el gücü zayıf bir hasta için ayarları düşürüyoruz ki, sağa sola çarpmadan aracını kullanabilsin. Hız arrtırmak gerekseydi fabrikası zaten arttırırdı. Demek ki bir bildikleri var. Üreticiler binlerce dolar harcayıp, bir çok test yapıp bu ayarları araca özel olarak yapıyorlar.
Eğer sorun akülerden çıkarsa; size önerim Sonnenschein marka GF 12 40 Y kodlu jel akülerden iki tane 2020 yılı ikinci yarısı üretilmiş olanlarından alıp aracınıza bunları takmanız. Ancak paranızla almanız gerekecek. Zira aküler dünyanın en kalteli aküleridir ve çifti 5600 TL civarındadır. Bu aküleri takarsanız hem aracın bir tam şarjla yapacağı km artar hem de en az 6 yıl aynı performansla kullanırsınız. Sonnwnschein jel akülerin 400 serisinin ömrü 8 yıldır.
Şunu da belirtmeliyim bu aküleri satın alırsanız şarj cihazını da değiştirmelisiniz. Aracınızla gelen şarj cihazı sabit akım veren şarj cihazıdır. Avrupalı engelli aracı üreticileri tüm akülü sandalyelerde sonnenschein kalitesinde jel aküler kullanırken şarj cihazı olarak ta kesikli darbeli şarj yapan ve aküde en az 20 volt gerilim görmeden devreye girmeyen akıllı şarj cihazları kullanıyor. Benim önerim İnvacare WS230-1A model 8 Amperlik bir şarj cihazı alıp sonnenschein aküleri bununla şarj etmeniz. Türkiyedeki satış fiyatı yaklaşık olarak 250 dolar civarında. Sabit akım veren şarj cihazı kullanırsanız sonnenschein aküleriniz 3-4 yılda bozulacaktır.

dreamfail
Fulmaks a götürdüm aracı test ettiler akü değişimine karar verdiler. Normalde üzerinde 45 ah akü vardı 50 ah akü takacaklarını söylediler ve aküleri yanlış şarj etmişim yani tam bitmeden şarja takmamam gerektiğini belirttiler.

hozgul
Fulmaks a götürdüm aracı test ettiler akü değişimine karar verdiler. Normalde üzerinde 45 ah akü vardı 50 ah akü takacaklarını söylediler ve aküleri yanlış şarj etmişim yani tam bitmeden şarja takmamam gerektiğini belirttiler.

Üst Alt