Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 aylık oğlum menenjitten dolayı duymuyor. İyileşebilir mi?

ismail metem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar
3 aylik oglum var dogdugund menenjit oldu 2 ay hastanede yogun bakimda kaldi cok sukur simdi iyi ama tek sorunumuz her iki kulagida hic duymuyor malesef
doktorlarin soyledigine gore kulaginin yapisinda hicbir bozukluk yokmus belki kendiliginden de duyabilir dediler ama dun test yaptirdik malesef sonuc negatif.
6 aylik olmadan once birsey yapamayiz cok kucuk dediler haftaya detayli kontrolleri var degisik makinelere girip cikacak,sonuca gore de artik ne yapilmasi gerektigine karar verecekler.buyuk bir ihtimalle cihaz takilacak ,cok korkuyorum ileride konusamaz,duyamaz diye .sizlerden yardim bekliyorum ayni durumda olup iyilisenleri gordunuzmu ?cihazlarin yardimi oluyormu?yada ne kadar etkililer?en ii cihazlar hangileri?insan basina gelmeyince anlamiyormus cok kotu bir durum ogluma baktikca icim aciyor yasit;ari gibi ya duyamaz konusamazsa diye cevaplarinizi sabirsizlikla bekliyorum simdiden tesekkurler

Eğer memenjit iç kulağa zarar vermişse geridönüşü zor bir durum oluşturur. Ancak şunu unutmayınki yeni doğan bir çocuğun bütün hücreleri hızla kendini yenileyebilmektedir. Gözde örneğin çok net hatırlamamakla birlikte 7 li yaşlara kadar retina hücreleri bölünebiliyor. Benim tahminim vücudu kendini onaracaktır. Abimde memenjitten kalma işitme kaybı var. işitme cihazı kullanıyor. çok ileri bir kayıp değil.

İşitme kaybının kesin olarak menenjittenmi yoksa farklı bir neden denmi, genetikte olabilir. akrabalarınızda da varsa aktarılmış olma olasılığı yüksek araştırın derim. Şimdiden bu hislere kapılmayın teknoloji çok hızlı ilerliyor. Sağlıklı ve sabırlı günler dileklerimle.

ilginiz icin tesekkurler oncelikle...
cok sukur genetik bir problem yok sadece cok agir hastalik gecirdi bu yuzden kulaklari etkilendi dediler.ne olacagini suan doktorlar dahi bilmiyor sadece bekleyecez haftaya randevularimiz var sonuca gore degerlendirilecek.zaten kulak yapisinda herhangi bir problem olmadigi icin kendi kendinede duyma olasiligi var dediler insallah kalici ve tedavisi olmayan bir durum yoktur su mubarek gunun hatrina Allahim herkesin dermanini ve sifasini versin

Arkadaşım geçmiş olsun, Allah evladınıza şifa versin inşallah.

Önemli bir rahatsızlık atlatmışsınız.

Burada Menenjitten oluşabilecek sorunlar yazıyor, sorunların kalıcı olabileceği yada eski haline dönebileceği (iyileşebileceği) belirtilmiş.

İnşallah oğlunuz kalıcı bir sorun yaşamadan sağlığına kavuşur.

herkes "inşallah kalıcı bir sorun yaşamaz" dileklerini sunmuş. ben de "ya kalırsa" şeklindeki endişelerinize cevap vereyim; öncelikle işitme kaybının derecesine gore işitme cihazı verilir ve 6 ay bu cihazı kullandıktan sonra işitme cihazından fayda gorup gormedigi teşhis edilir. eger işitme cihazı ile yeteri kadar fayda goremiyorsa koklear implant (biyonik kulak) ameliyatı uygulanır. belcika'da nasıl bir yol izleniyor bilmiyorum ama bizim ulkemizdeki uygulamalar hemen hemen bu şekildedir. oğlunuz doğru bir şekilde cihazlandıktan sonra da alacagı egitimlere gore yaşıtlarının (işitme - konuşma - düşünme) seviyesine ulaşabilir, ve hatta kendisine birşeyler katarsa yaşıtlarını sollayabilir de..

insallah kalici bir sorun olmaz.belki kendi basina gelse bu kadar uzulmez insan ama soz konusu evladin olunca yurek dayanmiyor hele ki daha cok kucuk insallah sapa sagam olur evladim cumlemiz insallah

tesekkurler ilginize
hic basima gelmedigi icin bilemiyorum belcika ve turkiye arasindaki farki,ama hic durmaya niyetim yok eger burada bir care bulamazlarsa ogluma turkiyeye gelecegim tedavisi icin.ufak bir arastirma yaptim izmirde ekol kbb hastanesi varmis bayagi ununu duyduk 10.ayda turkiyeye geliyoruum birde oradaki doktorlara gosterecegim yeterki oglum iyilessin yasitlari gibi duysun konussun ben elimden gelenin fazlasini yapmaya hazirim

Üst Alt