Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 aylık özürlü maaşı ve bakıcı maaşı alanlar tapu devir alabilir mi?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
slm canlar sizden bir sorum olacak ew tapusu ve yada veya araba devri kendi adıma alırsam bakıcı maasi ve 3 aylık özürlü maasi iptal olma olasılıgı varmi ? yani mustakil evin tapusu ve bir araba devri kendi adıma etkilermi maaslarin iptalini..

Bakıcı maaşı kesilmez ama 2022 maaşı çok büyük olasılıkla kesilir.

ne yani 3 aylık alanların evi olması yasakmı neden kesilsinki gelir getirmiyorsa ev

Benim evim var engelli maaşım yeni bağlandı.Gelir getirmedikten sonra bir problem olmaz

Arkadaşlar, 2022 maaşı aylık geliri 115 TL'Nin altında olan kişilere bağlanıyor (diğer şartşar da uygunsa tabii) ve bu kişiler eski adıyla Yeşil Kart ile sağlık hizmeti alıyor. Ev ve arabası olan kişiye 2022 maaşı bağlamazlar. Bağlanmışsa keserler.
Ama bunları yazıyorum, aynı zamanda biliyorum ki evi ve arabası olup 2022 maaşı alan binlerce insan da var... Buna rağmen "maaşınız kesilmez" diyemiyorum. Kesilirse yanlış bilgi vermiş olmaktan tedirginim.

Evde bakım aylığı açısından: Gelir durumunu değişmemişse mevcut geliriniz hanedeki kişi başına düşen aylık gelir olarak 449 lirayı (2012 ikinci altı ay itibariyle) geçmiyorsa ev ve aracınızın olması sorun değil.
Lakin aracınız ve eviniz olduğunda bunu Aile Bakanlığı İl müdürlüğüne bildirmek zorundasınız. Evde bakım aylıgı aldıgınız kuruma siz bunları bildireceksiniz. İlgili kurum da gelirinizi yeniden gözden geçirecek. Araç ve ev edinmenizle birlikte sınırı aşan bir gelir ya da beyan edilmeyen resmi ya da gayri resmi bir gelir yoksa aylıgınız kesilmez.
Şurada araçlar için anlattıklarım ev için de geçerlidir. Bu linkte yazılanları okuyunuz lütfen:http://www.engelliler.biz/forum/evd...esine-ya-da-baglanmamasina-sebep-olur-mu.html

Uyarı: Evde bakım aylıgı baglandıktan sonra edindiğiniz araç ve evi evde bakım aylıgı aldığınız kuruma bildirin.

2022 aylığı açısından: 2022 aylığı aldıktan sonra bir araç ve bir ev alma söz konusu. Demek ki bir gelir değişimi söz konusu oldu diye muhtaçlıgınızın degerlendiirlmesine sebep olur. Yani muhtaçlıgınız tekrar gözden geçirildiğinde sonradan araç ve ev aldıgınız anlaşılırsa sizin ve nafaka yukumlusu yakınlarınızın gelirleri didik didik taranır.
Bu tarama sürecinde sizin gelirinizle birlikte nafaka yukumlusu yakınlarınızın size yapabileceği yardım miktarlarının muhtaçlık sınırını aştıgı tesbit edilirse 2022 aylıgınız, muhtaçlıktan çıktıgınız gerekçesiyle kesilir.

2022 aylığı alıyorken sağlık güvenceniz 5510 sayılı yasa 60 / 1 c (3) kapsamında karşılanıyordu ise. 2022 aylıgı kesilince GSS nız da kesilir.

O araç ve evi size devredecek olanlar nafaka yukumlusu yakınızsa gelir durumunuzda artış söz konusudur demektir.
Araç ve evi edinmenizi sağlayan gelir önemlidir yani özetlemek gerekirse. O ev ve araçı aldığınız 2022 aylıgı ve evde bakım aylıgı hariç aylık 115 lirayı geçmeyen gelirinizle nasıl aldıgınızın cevabı araştırılır kısacası.
Bu bahsettiğim 115 tl de nafaka yukumlusu yakınlarınızın size yapabileceği yardım miktarlarının toplamıyla birlikteki aylık geliriniz yani.

Dilerim anlatabildim meseleyi.

Üst Alt