Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 bin kadroya tepki, kadroların artırılmasına destek

bende twitterdan aile ve sosyal politikalara twit attım

dava açmaya para yokki bi işe girsek

"353003" başvuru numarası ile mesajınız başarı ile iletilmiştir.Göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz

lütfen mesj çekmeyi unutmayalım

Karargahx senin yorumlarını okuyorum gerçekten düzgün mantıklı konuşuyorsun seni tebrik ediyorum millet saçma sapan yazıyor çok doğru söylüyorsun asıl alımlar 2015 olacak bu 3000 ise 5000'e çıkar burası kesin...

eyw ömss dede 2. alımda olmustu büyük patlama bundada öle olucaktır.

ArTe;

Ne zaman olacağını herkes bilir seçimden önce tabiki bir iki ay önce....

Bir sitede e devlet üzerinden cumhurbaşkanlığına ve bimere metin hazırlanıp atılmış.E-devlet üzerinden arama kısmından cumhurbaşkanına yaz yazıp isim soy isim adres gibi bilgileri girdikten sonra aşağıdaki metni gönderin her yere duyuralım sesimizi

27.04.2014 tarih saat 10:00?da tüm Türkiye genelinde yapılan EKPSS (Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı) ile memur olmak isteyen engelliler şu sıralar oldukça sıkıntılı. Sınav tarihine kadar 2014/EKPSS sınavına başvuru yapan toplam engelli adayların sayısına dair resmi bir açıklama bekleyen engelli memur adayları Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali KUMBUZOĞLU'nun medyada yer alan Temmuz'da 3.000 Engelli Memur alınacak haberleri ile hayal kırıklığı yaşadılar.
Şu ana kadar halen resmi olarak açıklanmayan 2014/EKPSS toplam başvurusu sayısı ile birlikte Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali KUMBUZOĞLU?nun basında yer alan "3.000 engelli memur alınacak" demeçleri biz engellilere ayrılan kontenjan sayısının azlığı bakımından üzüntü yaratmaktadır.
Halbuki 2013 senesinin son çeyreğinde yani 7 Kasım 2013 tarihinde ÖSYM nin internet sitesinde, 31.08.2014 tarihinde yapılacak olan EKPSS sınavını 2014 yılı için kamu kurum ve kuruluşlarına daha fazla engelli personel atamasının yapılabilmesini sağlamak amacı ile 27.04.2014 tarihine çekilmiş ancak Başkan Mehmet Ali KUMBUZOĞLU?nun 2014 senesinin ilk atamalar için işaret ettiği 3.000 kişilik kontenjan belirlenmesi engelli memur olmak için bekleyen engelliler için asla kabul edilemez bir sayıdır. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ÖSYM tarafından yapılan bu değerlendirmelerde daha hassas davranılması ve mevcut olan boş engelli memur kontenjanlarına en fazla sayı ile atama yapılması tüm engellilerin ortak dilek ve istekleridir.

duygularını ifade edemeyenler için güzel olmuş :)

[FONT=arial]BİMER'DEN GELEN CEVAP

Başvurunuz incelenmiştir. Engelli memur yerleştirme işlemleri ilgili Yönetmeliği kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının bildirimde bulundukları münhal kadroları çerçevesinde gerçekleştirilmekte olup, bu belirlemeler hususunda Başkanlığımızın takdir yetkisi bulunmadığından talebiniz hususunda Başkanlığımızca yapılacak işlem bulunmamaktadır. Bilgilerinizi rica ederim.
[/FONT]

[FONT=arial]DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI[/FONT]
[FONT=arial]BİMER[/FONT]

Arkadaşlar Devlet Personel Başkanlığının açıkladığı rakam işallah yanlıştır;
İşallah Mersin'de tavuk çiftliği açılışında konuşan bakanın açıklamaları doğrudur, Allah'tan dileğimiz o'dur....

Tavuk çiftliği açılışında konuşan Bakan neler söyledi. Kaç kişi alıyorlar. 15 bin kişinin altında alım yapmasınlar. Medya bize destek verse 15 bin kadro için. Tanıdık medya var mı ?

haber kaynağını yazar mısınız ?

15 bin kadro alt sınır olsun diye ben söylüyorum kardeşim. Bakanın o tür bir açıklaması yok. Hep birlikte en az 15 bnin kadro isteyelim demek istedim. Medya bize destek verirse verirler bize bu kadroyu.

terör mağduru olanlar sorgusuz sualsiz devlet kadrosuna alınıyorsa engellinin hayatı da 60 soruda gidip geliyorsa baştan bazı şeylerin düzeltilmesi lazım bu engelli kousunda değil her konuda teşphte hata olmasın din gibi inandığımız ideolojilerden kurtulmalıyız terör mağdurlarını hafife almıyorum yanlış anlaşılmasın görüşebildiğiniz ulaşbildiğiniz ne kadar resmi kurum varsa arayın öyle msj yazarak olmaz çünkü oturupta bizi tatmin eden cvplar verilmez sesli veya yüzyüze konuşmak ayrı yazarak konuşmak ayrı Allah hepimizin yar ve yardımıcısı olsun

AiHM dava açmak lazım gerekli miktarda almazlarsa çünkü engellilerin kadro beklicek zamanı yok ama dava açacak imkan bende yok

AiHM dava açmak lazım gerekli miktarda almazlarsa çünkü engellilerin kadro beklicek zamanı yok ama dava açacak imkan bende yok[/QUOTE

Bireysel olarak o kadar uzun boylu davranamayız burda hiç birimiz öyle bir dava için dernekler vakıflar destek vermesi gerekli bizlere

AİHM ye dava açmak Ülkenizdeki Mahkeme yollarından sonuç alamadığınız durumda mümkündür.. mahkeme - üst mahkeme - yargıtay vs.. son aşamada AİHM ye gidebilirsiniz.. sadece dilekçe tercümesi bile binlerce liradan başlar.. :)

hep engel var karşımızda :) devlet babaya güveneceğiz artık ama siyasi entrikalar ne isterse o olcak ekpss veya diğerinde

slm arkadaslar ben 75,35 onlısans olarak 1545 basarı sıralamsında yer aldım.Şimdi asıl olarak siz değerli engelli kardeşlerime sesleniyorum ağlamaya mama yok.Öncelikle herkes şunu yapmalı sesimizi nasıl duyurabiliriz.Bakıyorum kaç gündür herkes sadece puan paylasıyor yahu bunları yapcagımıza gelın herkes BİMERE ENGELLİLER FDERASYON BAŞKALARINA MİLLETVEKİLERİNE mail atsınlar ozaman herkesın umudu şansı artar.Herkes soruyor şu buı puana atamam olur mu yahu şunu bilin duyarlı 1)63245 kişi sınava girmiş devlet kalkmış 3000 kişi veriyor kimsede ses yok herkes üzarine düşeni yapmazsa kim bizi takar görmüyomusunuz haberlerde öğretmen adayları sözleşmeliler taşeronlar adamlar seslerini duyurmak için mücadele veriyolar bizler ise bekliyoruz ki birileri cıksın bizim adımıza mücadele versin savaşssın ohh ne ala yahu ben 3 gündürbimere milletvekillerine heryere yazılar yazıyorum.Neolur herkes bimere KADRO artması için daha çok alımlar yapılması için biraz mücadele verse emin olun ki herkes işe girer mutlu olur duyarlı olalım lütfen ben yazı yazıyorum sizlerde allah rıazsı için yazın kendınız ıçın cocuklarınız gelecegınız için yazın olur mu lutfen yoksa bizi bşizden başka ne düşünen var nede duyan var baksanıza engellliler haftası hanı ne duydunuz tv haberlerde gazatelerde nerde yok...SAYGILARIMLA

milletvekili maillerini paylaşalım. biz öğrenirsek bizde mail atarız....

gakkos;

Ya bu ne arkadaşım yaz yaz diye herkes mesaj yazıyorsnuz her konuya 1 hafta oldu demek ki yazmakla bişey olmuyor demek ki SAHAYA ÇIKMAK gerekiyor.Çıkalım bi basın açıklamamızı yapalım millet ota ağaca çıkıyorda biz haklı olduğumuz davada çıkamıyoruz Ayıp yani.

Gün belirleyin arkadaşlar yürüyün Ankara ya gidelim. Basın toplantısı ve eylemimizi yapalım en az 15 bin kadro için açlık grevi başlatalım.

ferhat kurt;

evet hakkımızı yazmakla çözülmüyor millet ota yeşile ortalığı ayağa kaldırlıyor

peki biz engellilerolarak ne yapıyoruz hiç en fazla bimere yazıyoruz

çözüm mü değil ben formda bi kaç kez yazmıştım

gelin engelliler olarak haklarımız için bir olalım birlikte haklarımızı arayalım

eylemse eylem sesimiz duyuralım

Ben varım bu ülkede 8,5 milyon engelli olduğunu hatırlatalım

Ankara'da bir eylem yapılacaksa bende varım zaten Ankara'da oturuyorum ama engelli dernekleri de bize destek olması lazım geçen seneki eyleme pek katılım olmadı sadece birkaç sivil toplum kuruluşu birer temsilciyle bakan Çelik'le görüşme oldu o kadar, ama daha çok sesimiz çıkması lazım birleşmemiz lazım birimiz karar alıyoruz, diğer taraftan bazı engelli kuruluşları bize muhalif oluyor bu böyle olmaz derneklere ve federasyonlara mail atıp toplanmamız lazım yoksa hiçbirşey elde edemeyiz...

Sayın Meral hanım ben Cumhurbaşkanlığa mail attım. Başka hangi kurumlar varsa onlara da atarım sonuçta bu bir mücadele...

Oraya meil at buraya at sonucunu bekle tamam gerekli yerlere meil atalım

ama sokağa çıkıp bu ülkede 8,5 milyon engelli ve bunların yakınlar var olduğunu gösterelim

yani biz engelliler burdayız diyelim kalabalık olarak bi yerde toplanıp medyada olursa basın açıklaması

tamam istek ve önerilerimizi boş kadroları devlete yüksek perdeden duyurmuş oluruz

Gardaşım yeni konu aç herkes orada konuşsun bize bi tek senden hayır var aç sen konuyu ben herkesi topluyorum.

[FONT=arial]Başvuru Numaranız :345811[/FONT]

[FONT=arial]Başvurunuz incelenmiştir. Engelli memur yerleştirme işlemleri ilgili Yönetmeliği kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının bildirimde bulundukları münhal kadroları çerçevesinde gerçekleştirilmekte olup, bu belirlemeler hususunda Başkanlığımızın takdir yetkisi bulunmamaktadır. Bilgilerinizi rica ederim.[/FONT]

[FONT=arial]DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI[/FONT]
[FONT=arial]BİMER[/FONT]

Üst Alt