Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. derece aort yetmezliği için hangi oranda rapor verilir?

mehmet altun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese slm arkadaşlar
size 2 sorum olacak cevaplarınızı bekliyorum.

3. derece aort yetmezliğim var akut romatizmal ateş geçirdim
9 yıldır her ay deposilin kullanıyorum ve aso değeri buna rağmen 300 ün altına düşmüyor.

özürlü raporu alabilirmiyim
ve bu raporla bu rahatsızlıkla ömms sınavına girebilirmiyim ve askerlik yapmadım doktor kesinlikle almazlar dedi sizlerden görüs bekliyorum

Kalp Yetmezliği:

EVRE I:
Fizik muayene veekokardiyografi ile hafif kalp yetmezliği tanısı konulan ve NYHA sınıf–Ihastalar: % 10

EVRE II:
Fizik muayene veekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %50-60 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –II hastalar: % 30

EVRE III:
Fizik muayene veekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %30-50 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –III hastalar:% 50

EVRE VI:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalpyetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu % 30’un altında olan veya NYHAsınıf –III-IV hastalar:% 100

ÖMSS sınavına katılabilirsiniz ancak, ikinci ÖMSS sınavı 2 sene sonra yapılacaktır.

Üst Alt