3. derece GİH te çalışan normal statüdeki bir memur, EKPSS ile 7. derece engelli kadrosu TH kadroyu tercih edebilir mi?
merhabalar..
EKPSS den 91 puanım var. 12 yıllık devlet memuruyum..
şu an bir kamu kurumunda 3. derecede GİH sınıfı VHKİ memurum. EKPSS tercihlerinde 7. derece TH sınıfı teknik bir kadroyu tercih ettim. Ancak kurumum bu tercihim nedeniyle atamamın olmayacağını söyledi.
Zira 657 sayılı kanunun 74. maddesinde "kazanılmış derecelerinden 3 derece alt ve 3 derece üst olmamak kaydıyla, dereceler arası tercihin memurun isteğiyle olabileceği" hükme bağlanmış.
ancak bu çok yanlış.
3. dereceden aldığım maaş, özlük hakları ve emeklilik, 7. derecedeki teknik kadrodan çok daha altta.
bu büyük haksızlık..
evet halihazırda 3. derecede memur olabilirim. Ancak normal kadroda çalışıyorum. ve GİH sınıfındayım.
7. derecedeki engelli kadrosuna ve TH kadrosuna nasıl atanamıyorum?...
burada mevzu GİH ten TH ye atanmak değil..
bu hakka sahibim.. öğrenim hakkı engellemez..
lakin, mevzu 3 dereceden daha aşağı kadroları seçemiyor olmam.
o zaman ben teknik bölümü boşuna mı okudum?.
yazıktır ya.
boşuna mı 91 puan aldım?
yazık günah be.
merhabalar..
EKPSS den 91 puanım var. 12 yıllık devlet memuruyum..
şu an bir kamu kurumunda 3. derecede GİH sınıfı VHKİ memurum. EKPSS tercihlerinde 7. derece TH sınıfı teknik bir kadroyu tercih ettim. Ancak kurumum bu tercihim nedeniyle atamamın olmayacağını söyledi.
Zira 657 sayılı kanunun 74. maddesinde "kazanılmış derecelerinden 3 derece alt ve 3 derece üst olmamak kaydıyla, dereceler arası tercihin memurun isteğiyle olabileceği" hükme bağlanmış.
ancak bu çok yanlış.
3. dereceden aldığım maaş, özlük hakları ve emeklilik, 7. derecedeki teknik kadrodan çok daha altta.
bu büyük haksızlık..
evet halihazırda 3. derecede memur olabilirim. Ancak normal kadroda çalışıyorum. ve GİH sınıfındayım.
7. derecedeki engelli kadrosuna ve TH kadrosuna nasıl atanamıyorum?...
burada mevzu GİH ten TH ye atanmak değil..
bu hakka sahibim.. öğrenim hakkı engellemez..
lakin, mevzu 3 dereceden daha aşağı kadroları seçemiyor olmam.
o zaman ben teknik bölümü boşuna mı okudum?.
yazıktır ya.
boşuna mı 91 puan aldım?
yazık günah be.