Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. derece GİH te çalışan memur, EKPSS ile 7. derece TH kadroyu tercih edebilir mi?

Jozefim

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
3. derece GİH te çalışan normal statüdeki bir memur, EKPSS ile 7. derece engelli kadrosu TH kadroyu tercih edebilir mi?
merhabalar..
EKPSS den 91 puanım var. 12 yıllık devlet memuruyum..
şu an bir kamu kurumunda 3. derecede GİH sınıfı VHKİ memurum. EKPSS tercihlerinde 7. derece TH sınıfı teknik bir kadroyu tercih ettim. Ancak kurumum bu tercihim nedeniyle atamamın olmayacağını söyledi.
Zira 657 sayılı kanunun 74. maddesinde "kazanılmış derecelerinden 3 derece alt ve 3 derece üst olmamak kaydıyla, dereceler arası tercihin memurun isteğiyle olabileceği" hükme bağlanmış.
ancak bu çok yanlış.
3. dereceden aldığım maaş, özlük hakları ve emeklilik, 7. derecedeki teknik kadrodan çok daha altta.
bu büyük haksızlık..

evet halihazırda 3. derecede memur olabilirim. Ancak normal kadroda çalışıyorum. ve GİH sınıfındayım.
7. derecedeki engelli kadrosuna ve TH kadrosuna nasıl atanamıyorum?...
burada mevzu GİH ten TH ye atanmak değil..
bu hakka sahibim.. öğrenim hakkı engellemez..
lakin, mevzu 3 dereceden daha aşağı kadroları seçemiyor olmam.
o zaman ben teknik bölümü boşuna mı okudum?.
yazıktır ya.
boşuna mı 91 puan aldım?
yazık günah be.

bildiğim kadarıyla sizin üvanınız yükseleceği için problem olmaz. 3 alt derece 3 üst derece mevzusu aynı ünvandaki kadrolar için geçerli diye biliryorum. Siz 3. derece memurken 7. derecede memur kadrosunu tercih edemezsiniz fakat sız sınıf değiştiriyorusunuz bu yüzden sorun olacağını sanmıyorum. Eğer öyle birşey varsa da çok saçma olur dediğiniz gibi teknik kadroya geçmek önemli maaş konusunda

kurumum bu tercihim nedeniyle atamamın olmayacağını söyledi.
Zira 657 sayılı kanunun 74. maddesinde kaba taslak özetle "kazanılmış derecelerinden 3 derece alt ve 3 derece üst olmamak kaydıyla, dereceler arası tercihin memurun isteğiyle olabileceği" hükme bağlanmış cevabı verildi bana.
3. dereceden aldığım maaş, özlük hakları ve emeklilik, 7. derecedeki teknik kadrodan çok daha altta.
Burada büyük mağduriyet var.
Sırf 3 derece alt kadrolara yerleşememe hükmü yüzünden, ne engelli statüsüne ne de pek çok yönden özlük hakları iyi olan Teknik Hizmetler sınıfına gidebiliyorum. Ne de şehir değiştirebiliyorum. Pek çok yönden beni olumsuz etkileyen bir hüküm bu.
Burada yasal mevzuatın istisna tanıdığı veya benim gibi kişilere cevaz verdiği hükümler var mı?
Ben "memur 3 alt dereceye atanamaz" hükmü yüzünden, hem özlük hakları hem mali haklar hem engellilik statüsü hem de şehir değiştirme gibi haklardan mahrum kalıyorum. Bunu nasıl aşabilirim?

Çaylak1907
Allah razı olsun.. sizin gibi mantıklı insanlar bu ülkede kanun koyucu olmalı. ancak bunlar temenniden öteye geçemiyor.
bu 3 alt derece kuralı yüzünden,
ne şehir değiştirebiliyorum.
ne teknik hizmetler statüsüne geçebiliyorum.
ne mali ve özlük haklarım iyileşiyor.
haksızlık bu.
91 puan almışım. gitmişim üniversite bitirmişim. yazıktır günahtır..

moralim çok bozuk. forum ahalisi. benim gibi olanlar var mı bilmiyorum ancak benim durumum çok istisna.
zira,
normal kadroda GİH sınıfında olup da, engelli kadrosuna EKPSS ile TH sınıfına atanmak... ve 4 derece aşağı bir kadroya atanmak...
bunun başka örneği var mı bilmiyorum..

657 sayılı kanunun 161. maddesi örnek gösteriliyor her seferinde. Bu maddeye göre olabiliyorken, 74. maddeye göre ise olamıyor.
kanunlar kendi içerisinde çelişir mi?
hiç bir şey anlamadım

sizinki dereceler arası geçiş değil ki. ünvanlar arası geçiş. o yüzden 3 alt 3 üst muhabbeti işi bilmedikleri için. yalnız şöyle bir durum var kadrolu çalışırken tekrar atamaya başvuru yapılmıyor önce istifa gerekiyor diye biliyorum da son mevzuat nasıl bilmiyorum. eğer istifa etmeden başvuru yapılıyorsa sen başvurunu yap. bakanlık atamanı yaptıktan sonra kurum bişey yapamaz

Üst Alt