Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. derece kan ve sıhri hısımlar nasıl tespit ediliyor?

lordyarkan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, 2016 yili ekim ayinda %90 zihinsel engelli ablamin uzerine arac aldik. Arac duz vites ve herhangi bir tertibat yok. Ruhsatta 3. Dereceye kadar kan ve sirhi yakinlari kullanabilir ibaresi yer aliyor.

Forumlarda okudugum kadariyla %90 in uzeri tertibatsiz araci herkes kullanabiliyor. Bizim icin suanda herhangi bi problem teskil etmiyor bu durum. Zaten En fazla 2.derece yakinlar kullaniyor araci. Bizim bu ibareyi kaldirmamiz gerekiyor mu? Herhangi bir zorunlulik var mi yani? Ayrica sehir ici veya sehirler arasi yolculuklarda engellinin aracta bulunmasi zorunlu mu?

Son olarak engelli benim ablam yani 2. Derece kan akrabam, ben araci kullanirken olasi bir kontrolde ablamla olan kan bagini kimlik uzerinden mi kontrol ediyorlar? Yani bu kontrol Anne baba isimlerine bakarak mi oluyor? Yoksa bunun icin ekstra bisey almamiz gerekiyor mu? Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim. Engelsiz yasamlar dilerim

Polis isterse bütün soy ağacınızı görür, ona takılmayın. Bildiğim kadarıyla araçta olması şart değil.

Merhabalar, %90 zihinsel engelli ablamin uzerine arac almistik. Ablam 76 dogumlu. Aracta hic bir ozel tertibat yok. Ruhsatta 3. Derece kan ve sirhi hisimlari kullanabilir ibaresi var. Sirhi hisimlik kayin hisimligi olarak geciyor sanirsam. Evli olmadigi icin kayin hisimligi yok. Forumlardab okudugum kadariyla tertibatsiz ve %90 engelli uzerine alinan araci herkes kullanabiliyor. Bunu nerden duzelttirebiliriz?

Ben ablamin 2. Dereceden kan yakiniyim. Ablamin Benim esimle kan bagi yok. 3. Dereceden kan ve sirhi hisimlari kullanabilir ibaresi yazili iken Esim bu araci kullanabilir mi? Cevaplariniz icin tesekkur ederim simdiden

Üst Alt