Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3.derece sakatlık indirimim onaylandı . Emeklilikle ilgili sorularım..?

supraydn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Benim 10.11.2011 tarihinden itibaren faydalandırılmam uygun görülen %41(kırkbir) 3.derece sakatlık raporum var.
Benim öğrenmek istediğim şu, emekli olacağım zaman (daha çok var ama
:)
) geriye dönük olan 1400 günlük prim günüm sayılıyor mu yoksa 10.11.2011 tarihinden itibaren mi prim doldurmaya başlayacağım?
Ayrıca asgari ücretli bir çalışan olarak maaşımda ne kadar fark edecek?
Şimdiden çok teşekkür ederim iyi günler herkese.

benimde böyle bi durumum var bilen varsa

Rapor tarihinden önceki ödenmiş primlerinizin tamamı sayılır..

teşekkürler BaSKaN53 emekli olabileceğimiz zamanı sgk ya dilekçe vererek öğrenebilir miyiz? ayrıca maaş konusunda bir bilgiye sahipseniz benimle paylaşırsanız sevinirim.

Emeklilik hesabında tüm primler hesaba dahildir. Defterdarlıktan sakatlık indirimi elde ettiğiniz tarihten önceki-sonraki primler diye bir ayrım yoktur. Aşağıdaki tabloya göre sigortalılık süresi ve prim günü tamam olduğunda, bugün defterdarlıktan elde ettiğiniz sakatlık indirim hakkı sizi erken Yaşlılık emekliliğinden de yararlandıracak.

Emekli maaşı: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

2008_oncesi.PNG

ne kadar emekli maaşı alınabilir peki ?

KADİR,
Emekli maaşın yatırılan prim tutarı çok önemli siz asgariden yattığını söylüyorsunuz prim ödemelerinizin hepsi ssk ya yapılmış ise emekli maaşınız 750-800 arasın da olur.

Teşekkürler Bülent Bey,
buna göre benim sigorta başlangıcım 2005 ise %41 raporla 4400 prim gününü doldurmam gerekiyor benim şimdi 1400 günüm var yani 3000 prim gününü doldurucam sonra maaş bağlanması için prim gününün dolması yeterli mi? yıl bekleyeceğim mi?

yukarı daki tabloya göre 3. dereceden ve 2005 girişli olduğunuz için 15 yıl daha çalışmanız gerekiyor.

15 yılım kalmış....
4/1 gıttı kaldı 4/3 :)
hayırlısıyla o gunlerıde goruruz inş. emeklı oluncada inş. uraya yazabılırım...

Üst Alt