Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. derece vergi indirim hakkım var. Eşim bu hakkımdan yararlanabilir mi?

bahar34

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
ben 3 derece vergi indirimi aldım çalışamıyorum dışardan ödeme yapıyoruz
sorum benim vergi indirimimden eşim nasıl yaralanabilir
acaba erken emekli olmasına fayda eder mi
ayrıca eşim kronik astım hastası ona özür raporu verilir mi kaç verirler

cevapları net şakilda verirseniz sevinirim

teşekkür ederim

Eşiniz çalışıyorsa gelir vergisi indirimi uygulanır. Bunun için vergi dairesine danışın.

Evet, eşiniz sizin üzerinizden saktlık indirimi alır. Ama erken emeklilik hakkı söz konusu olamaz.

astım için hangi oranda rapor verileceği astımın seviyesine bağlı... Sakatlık oranı cetveli'Ni inceleyebilirsiniz. Ama en doğrusu astım ile ilgili gittiğiniz doktorunuza sormaktır.

ben çalışıyorsam ynede alırmı vergi indirimi

Hayır,alamaz.
Engelli eşten dolayı sakatlık indirimi alabilmek için vergi indirimi talep edenin,engelliye bakmakla yükümlü olması şartı var.
Bunun da isbatı genelde sağlık sigortasının vergi indirimi talep edenin üzerinde olması oluyor.
Engelli çalışınca doğal olarak sağlık sigortası da kendi üzerinden sağlanacak.
İkinci bir husus;
Bir engelliye derecesine göre aylık vergi dışı matrah belirlenmiştir.Bu matrah dışına çıkılmaz.
1.dereceden bir engelli düşünelim,matrahı yeterliyse aylık 115 tl maaşına yansıyan tutar.
Bunun babası,annesi,eşi,çocuğu vs.sülalede çalışanların hepsi birden o engelli üzerinden vergi indirimi talep ederse ne olur?
Yukarıda izah ettiğim şekilde bir kısıtlama olduğunu düşünüyorum,aksine pek ihtimal vermiyorum.

Üst Alt