Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. derece vergi indirimi ile emeklilik işlemleri..?

merol

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Mehabalar.

6400 prim günüm var %67 engelli raporum var %40 vergi indirim raporum var
emeklilik işlemleri ve süreci nasıl işliyor. 1 ay içerisinde aylık bağlanıyor mı
mesela ayın 1 inde dilekçe versem ne zaman aylık bağlanır

ayrıca tekrar işe girmek istiyorum aylık bağlandıktan sonramı sgdp yatırılması gerekiyor veya dilekçenin verildiği tarihten itibaen mi emeklilik kaydı başlamış oluyor.

Konu hakkında yardımcı olurmusunuz.

merol

Emekliliğe hak kazanmışsanız (bunu SGK'ya bir dilekçe ile sorabilirsiniz) emeklilik hakkı kazandığınıza dair yazı, nüfus kağıdınız ve vergi indirim rapor fotokopinizle beraber emeklilik için SGK'ya müracaat edin. Öncesinde ise işverininize söyleyin çıkış işlemlerinizi yapsın. Bununla beraber ayın 1'inde değil sonunda bu işlemleri yapın. Mesela 28 veya 29 gibi.

Emeklilik müracaatınız yapılınca SGK size tashih numarası verecek. Numaranızı alınca işveren bir gün sonra destek pirimi ödeyerek işe başlamanızı yapabilir.

alo 170 i aradı 5,5 sene geçtiğini sgdp yatırarak çalışabilecegimi maaşımdan%7,5 prim ksilecegini söylediler vergi indirim raporumu 2004 te almıştım sağlık raporumu 2019 yılında yeniledim bu raporum geçerlidir degilmi

Vergi indirimi alındıktan sonra değişen rapor ve emekliliğe etkisi!?

Herkese merhaba hayırlı akşamlar. 2001 yılında %65 engelli raporu alarak işe girdim 2004 yılında %40 vergi indirimi aldım hala geçerli. 2016 yılında 3 defa disk kaymasından ameliyat oldum ve %12 rapor sürekli. Eski sağlık raporum ile diğer raporumu birleştirme istendi tıp fakültesine başvuruda bulundum göz ve bel den dolayı toplam %67 rapor verdiler 2018 yılında eski vergi indirim raporum geçerli ancak sgk veya vergi dairesi emekli olacagı zaman bu raporun tıp fakültesinden olan geöçerlimidir sürekli raporum var birde vergi indirimi i artırmak istesem başvuruyu nasıl yapacağım eski raporum ne olacak geçerli olacakmı

merhaba ,

ssk 4 a'dan emekli olacaksanız 2008 sonrası girişler için vergi indirimi alma zorunluluğunuz yok ama emeklilik için ssk'ya başvuru yaparken ssk sizi tekrar hastaneye sevk edecek ve alacağınız yeni rapor oranı 40 ve üstü olursa emekli olursunuz. Elinizdeki sürekli raporun emeklilik için bir katkısı yoktur.O raporla engellilere sağlanan diğer haklardan faydalanırsınız. Esir Hayat

merol
Erken emekliliğiniz için geçerli olan son raporunuz değil vergi indiriminizdir.
Vergi indirimi derecenizi yükseltmek isterseniz yeni raporunuz ile vergi dairesine tekrar başvuru yapmanız gerekmektedir.

Üst Alt