Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. derece vergi indirimi ile ne zaman emekli olabilirim?

daruldarpp

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar 13 mart da %42 engelli raporu aldım (sürekli )
%20 obezite
%10 sağ testis
%20 de kemoterapiden

temmuz ayının başı gibi işe girdim ve vergi indirimi için başvurada bulundum sürekli vergi dairesini arıyordum bu gun gelmiş sonuç %48 ile vergi indirimi vermişler şimdi benim 18 yıllık sigortalılık sürem 2029 yılında bitiyor

eğer primimde dolu olursa engelli olarak kesin olarak emekli olabilirim anlamınamı geliyor arkadaşlar ? yokda daha yapmam gereken birşey varmı

daruldarpp ilk ise giris tarihiniz, sgk ya da bagkurlu oldugunuz, toplam prim gun sayiniz bilgilerinize gore belirlenecek. Bir tablo var. Internette arayiniz. Anahtar cumle: #vergi indirimi ile emeklilik tablosu#. Resimlere tiklayip ilgili tabloya bakiniz. Icinize sinmez ise, en yakin sgk ya gidip bu islere bakan bir bolum var. Hemen soylerler. Basarilar.

daruldarpp

2011 Yılında sigortalı olmuşsunuz sanırım, 1 Ekim 2008 Tarihinden sonra 4A SGK lı olanlar istenilen hizmet şartları yerine geldiğinde emekli ola bilmek için yeniden rapor almak zorundalar.

@Ümit Kurtulus mart ayinda rapor ve agustosta surekli vergi indirimi almis atkadas. Neden tekrar tapor almasi gerekiyor acaba ? Bence gerek yok.

WhiteDove

Belirtmiştim ama tekrar edeyim. 1 Ekim 2008 Yılından sonra ilk kez SGKlı olan yani 4A Statüsünde olan bir çalışan vergi indirimi ilen emeklilik için hizmet şartlarını yerine getirince tekrar rapor almak zorundalar. Yasa malesef bu.

30 Eylül 2008 dahil öncesi SGKlı olan herkez vergi indirimi aldığında hizmet şartlarını yerine getirdiğinde SGK gidip emeklilik dilekçesini verip emekli ola bilir. Yasa gereği 1 Ekim 2008 dahil sonrası ise maalesef şartlarını yerine getirdikten sonra tekrar vergi dairesinden hastaneye sevk alıcak.

Henüz süreci tam olarak nasıl işlediğini, prosedürlerin ne olduğunu bilmiyoruz. 1 Ekim 2008 üstüne en erken emekli oluna bilcek hizmet şartı 15 yıl ve 3600 gün. 1 Ekim 2023 tarihinden sonra net şeyler belli olucak. Fakat söylenen ki resmi değildir Vergi dairesi hastaneye sevkten sonra gelicek rapor Tekrar Ankaraya gitmicek şeklinde. Tabi bunu 1 Ekim 2023 ten önce net olarak öğrenemicez.

Üst Alt