Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. derece vergi indirimi maaşa ne kadar yansır?

ahmetfatih

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar ben yüzde 53 raporluyum ayrıca geçen ağustos ayında vergi indirimim onaylandı şuan 1100 lira maaş alıyorum ama bu vergi indirimi maaşıma yansımada sizce bu normal mi yada yansıması gerekiyorsa ne kadar yansır bana yardımcı olursanız çok sevinirim

arkadaşlar merhaba ,

3. derece engel raporum var 1600tl brütle çalışıyorum
bordromda söyle yazıyor
Sosyal Sigorta Matrahı 3.810,52 tl
Vergi Matrahı 1.760,86 tl
kazançlar toplamı 2750 tl
maaşımda ne kadar yansıma olur ? şimdiden teşekür ederim

Benimde merak ettiğim bir konu bu. Benimde 2
Derece vergi indirimim var ne kadar yansir maaşıma acaba

Benimde merak ettiğim bir konu bu. Benimde 2
Derece vergi indirimim var ne kadar yansir maaşıma acaba

50-55 TL arası fazla alırsın . O kadar .

kesin mi heryerde farlı bişi söylüyorlar

Arkadaşım herkesin maaşı farklı tutarlarda olduğundan ödediği gelir vergisi de farklı oluyor . Bu nedenle de ödemediği gelir vergisi maaşına yansıdığından tutarlarda farklı çıkabiliyor . Tam bu kadardır denilemiyor yani .
Bende 2. derece indirimden faydalanıyorum.

Bunu öğrenmemin en kolay ve kesin yolu şu.En son ay maaş bordrona bakacaksın. Bordronda gelir vergisi kısmında ne yazıyorsa o tutarı maaşından kesmek yerine ekleyecekler . Yani maaşın o tutar kadar artacak.

sert bir giriş yapmışsın ama kafamıza bir sürü soru takıldığı için soruyoruz. Gelir vergisi 310 tl yazıyor bende maaşıma bumu yansıycak şimdi benim. çok teşekkür ederim cevapların için

bence oneday kardeşimin bir yanlışı var 310 lira çok fazla :)

asari ücretle çalısan bir arkadasım var onun gelir vergisi 64 tl yazıyor ben de 310 tl yazıyor

Mesajıma sadece arkadaşım ile başlamak istedim.Emin olun herhangi bir başka amacım yada sinirim söz konusu değil. Olamaz da zaten.Böyle bir izlenim olusturmuşsam kusura bakmayın lütfen.
Asıl konumuna gelirsek.Maaşımızda emin olun öyle 300 kiraları bulan bir artış olmuyor.Aynı durumdayım bende.Keşke olsa. Benim bordromda gelir vergisi kısmı uzun zamandır 0 TL olarak gözüktüğünden kendimden tam örnek veremedim ama okulun maaş işlemlerini yapan biri olarak öğretmenlerin bordrosunda 104 TL yazıyor.ve bunlar 2,5 bin TL alıyorlar.310 TL gelir vergisini maalesef ben anlamadım.Bordroyu görmem lazım.
Saygılarımla...

Arkadaşlar sorularınızın cevabı aşağıda ki linktedir.Kısaca 2015 yılı için 1.derece 132 lira 2.derece 66 lira 3.derece ise 30lira dır.

Sakatl1k 0ndirimi tutarlar1

adakm

Tabii bundan asgari geçim indirimini düşeceksiniz.Size 3. derece engelliler için simit, 2.derece engelliler için yemek, 1.derece engeliler için ise (tabii harcayabilecek durumda ise) bir kaç günlük cep harçlığı kalacak...

bordro bu şekilde bir kontrol eder misiniz. ben Türktelekom da işçi olarak çalısıyorum memurla farkı olabilir mi ?

zy5V0uk.jpg

http://hizliresim.com/Xv34P3

ben 3.derece engelliyim brüt 1945 tl maaş alıyorum, ayda net 30 tl vergi indirimi alıyorum.

Bende 3derece vergi indiriminden yararlaniyorum 1100 tl maas aliyorum 30 tl yansiyor agim de 135 tl arti 30 tl vergi indirimi 1265 tl aliyorum biraz olsun aydinlanmissinizdir

Arkadaşlar, daha önce de bir kaç defa bu konuda yazdım ama görülüyor ki güncel olarak tekrar açıklamak gerekiyor.
Sakatlık indiriminin yansıması herkeste aynı olmaz,özellikle 1.dereceden sakatlık indirimine sahip olanların indirimin tamamından faydalanabilmeleri için ücretlerinin yüksek olması gerekmektedir.
Basit bir dille ve örnekle açıklamaya çalışacağım.
Gerek sakatlık indirimi gerekse AGİ ikisi de o ay tahakkuk eden yani bordroda görünen gelir vergisinden mahsup edilir.Bu da demektir ki AGİ ve sakatlık indiriminin toplamı o ayki gelir vergisini geçemez.
Asgari ücretli ve 1.dereceden sakatlık indirimine sahip bir çalışanı örnek verecek olursak:
Şu anki asgari ücrete tahakkuk eden gelir vergisi 153 tl dir.
1.dereceden sakatlık indiriminde vergiden muaf tutar 880 tl ve %15 lik vergi diliminden bunun yansıması 132 tl dir.
153 tl lik aylık gelir vergisinden 132 tl lik sakatlık indiriminden yansıyan tutarı çıkarınca 21 tl kalmaktadır.
Bu durumda bu arkadaşımız 5 çocuklu da olsa agi den ancak 21 tl olarak faydalanabilir.Çünkü toplam 153 tl yi aşamaz.
Tersi de olsa yani önce agi sonra sakatlık indirimi mahsup edilse sonuç aynı olacaktır.
Ancak bu arkadaşımızın brüt ücretini 2200 tl varsayarsak o zaman sigorta priminden sonra kalan matrahtan ilk dilim %15 den 280 tl gelir vergisi tahakkuk eder.Eşi çalışmayan 2 çocuklu farzetsek dahi hem 135 tl agiyi hem de 132 tl sakatlıkindirimi yansımasının tamamını alır.çünkü ikisinin toplamı 280 tl olan aylık gelir vergisini aşmadığından vergiden mahsup edilebilmektedir.
Bu anlattığım işçi için geçerli olup devlet memurlarında aile yardımı ve vergi dışı ek ödemeler olduğundan gelir vergisi tutarı düşük olmaktadır.Buna bağlı olarak da 2200 tl brüt ücretli bir memur agi ve sakatlık indirimi toplamının tamamını alamayabilir.
Umarım açıklayıcı olmuştur.

sayın alp benim brütüm 3100 tl nekadar yansır maasıma oranım %48

Sizde agi çakışması olmaz 30 tl yansır.

evliyim eşim çalışmıyor 1 cocugum var 5 yaşında %80 raporumla vergi indirimi ne kadar yansır

bürüt maaş 1850 tl bence daha maaşımı çekmedim yeni atandım hizmetli olarak bürüt maaş o kadardır

Yukarıda da yazdım, açıklamalarım 4/a için geçerlidir.
Devlet memurlarında gelir vergisi dışı kalemler mevcut, onların miktarlarını bilemeyeceğimden memur için birşey diyemem.

Üst Alt