Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. derece vergi indirimi maaşa ne kadar yansır?

alfi

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

3. derece vergi indirimi olanlar ve maaşlarını bürüt üzerinden alanlar her ay 180tl dahamı fazla alacaklar (180TL 2012 yılı için hesaplanmış 3. derece vergi indirimi)

Ya da ne kdar alırlar.

2011 yılında 25.50 tl 3. derecede vergi indirimi alan kişinin maaşına yansıyan miktar bu 2012 yılında arttı çok az bir miktar ama tam olarak ne kadar yapıyor bilmiyorum

Çok enteresen peki 3. derce için biçtikleri 180TL nedir :)

180 TL yi vergi diliminle çarpıp buluyorlar 180 * 0,15 =27 TL

bekarlar ıcın ılk 6 ay 701+27=728
temmuzdan ıtıbaren 738+27=765 tl
sakatlık derecesıne gore belırlenmıstır bazı arkadaslar 180 tl ındırımı alıcaz sanıyor cok az bır mıktar ama %15 nı verıyo devlet

Slm merhaba üçüncü derece kapsamındaki engelli bireyler 180 tl nin %20 si maaşlarına yansır .

180 tl bodroda ne olarak geçiyor? Gelir vergisi mi?

selamlar ben birinci dereceden vergi indirimi alıyorum yaklaşık 50 tl falan bir vergi indirimi alıyorum üçüncü dereceden alacak olanlarda 20-25 tl arası bir miktar alacaklar

saglam turk sen yanlıs soyledın kardes bırıncı derece ıse 2012 ne oldu bılmıyorum ama son alman greken vergı ındırımı bırıncı derece 105 tl 50 tl yı ıkıncı derece %60 ve 79 arası olanlar alıyorlar calıstıgın kurumu soyle eksık verıyorsunuz deyın

Arkadaşlar vergi indirimi uygulamasındaki prensibi bilirsek herkes kendi indirimini doğru olarak bilir ve yanlış anlaşılmalar olmaz.
Vergi indirimine esas tutar yani yukarda arkadaşımızın bahsettiği 3.derece için 180 tl,aylığa net olarak yansıyacak tutar değil;o ayki gelir vergisi matrahından düşülecek miktardır.
Bir örnekle asgari ücrete uygulayacak olursak:

Brüt ücret : 886,50
Sigorta primi işçi payı (%14) :124,11
İşsizlik fonu kes.işçi payı (%1): 8,87

Normalde gelir vergisi matrahı sigorta primi ve işsizlik fonu kıesintisi düştükten sonra kalan tutardır.
Ancek vergi indirimine tabi olan çalışan için bu matrahtan 3.derece için 180 tl daha vergi indirim tutaru düşülecektir.bütün fark budur.

Sakatlık indirimi (3.derece) : 180
Gelir vergisi matrahı :573,52
Gelir vergisi (%15) : 86
Damga vergisi : 5
Kesinti toplamı : 224
AGİ (Bekar) :66,5
Net : 728

Şeklinde olacaktır.
Görüldüğü üzere normal asgari ücret agi ile birlikte bekar bir işçi için 701 tl iken vergi indirimi uygulanıp 180 tl vergi matrahından düşünce o 180 tl nin ilk vergi dilimi olan %15 i kadar (27 tl) maaşa yansıması olmaktadır.

Umarım net bir şekilde anlatabilmişimdir.

merhaba arkadaşlar;şimdi benim öğrenmek istediğim bu 2014 için soruyorum,yaklaşık olarak 28-29 tl falan yansıması gerekiyor sizlerin anlatımına göre bu ücret bürüt mü?yoksa netmi?bizim muhasebeciye sorduğumda bu bürüt ücret maaşına yansırsa 3-4 tl yansır diyor bu doğru net cevap veren olursa sevinirim teşekkürler..

kardeşim raporum 47 iken 2012 28,5tl yansıyordu
şimdi raporum 60 maaşa yansıması net 60 tl
MUHASEBECİ EZBERE KONUŞMUŞ

uğraşmaya değmez ya! emekli olurken giderim alırım vergi indirimini :) devlete bak sen iyi tezgah açmış valla 180 deyip 20 lira veriyor hee! yazık la devlete özürlü vatandaşını bile gelir kapısı haline getirmiş :p

kadır gursoy bey sıze dıyor arkads hocam dıye sız 180 tl olarak ındırım olacagına dusunuyorsunuz oradakı 180 tl gozuken vergının %15 i vergı ındırımı olarak calasına odenır ozur derecesı artıkca degısır bırıncı ıkıncı ucuncu derece olarak %60 ozur oranı olanlar ucuncu dereceye gore bır kat yuksegını alır

E şu an ben vergi indirimini 3.derecede alsam ne kadar yansır?

[FONT=sans-serif]S.a.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Vergi dilimi net maaşa göre mi yoksa bürüt maaşa göre mi %15 %20 %27 vergilendirilir?

[/FONT]

Vergi indirimi

S.a. Arkadaşlar 2017 yılında 3. Derece vergi indirimi memur ve asgari ücretlinin maaşına kaç para olrak yansır. Teşekkürler.

Sayın oturanboğa bu söyediğiniz 30 tl asgari ücretli için mi ? Memur içinde aynımı acaba.

Öncelikle kolay gelsin ben %44 engelli raporu aldım 1987 girişliyim 2000 yılına kadar 922 günüm var 2000 ile 2008 arası 1757 günüm var 2008'den sonrası 2940 günüm, toplamda 5619 günüm var.Hepsi de asgari ücretten yatırılmış toplam prim tutarı 135000 TL ne kadar emekli maaşı alırım Teşekkürler

%55 engel oranım ile vergi indiriminden yararlanırsam maaşıma ne kadar yansır?

1 derece 4.kademe 3600 ek göstergeli memurum yüzde 55 kalp özürüm var. vergi indirimi alabiliyormuyum suan ne kadar olur aylık. 4.300.tl maaşım 4.150 tl den de emekli keseneğim var.

24 yıl hizmetim var emeklilik için başvurduğumda normal emeklilikle engelli emekiliği arasında kaybım veya kazancım hakkında bilgilerini alabilirsem yanlış karar vermiş olmayım. şimdiden teşekür ederim. Allaha emanetsiniz.

Üst Alt