Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. derece vergi indirimi ve 2005 sigorta girişi ile ne zaman emekli olabilirim?

run44

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
emeklilik için vergi indirim raporunu nihayet aldım %57 oranında 3.derecede hesaplamışlar. çalışmayan eşim ve 2 çocuğum var.
işe giriş tarihim 08/03/2005 toplam günüm 4615 ne zaman maaş bağlanır ve ne kadar alabilirim bilgilendirir misiniz bu arada doğum tarihi 1968 olarak dikkate alınız

@run44

20 yıl 4400 güne tabiisiniz 2025 yılında eğer 4/a lı çalışan iseniz vergi indirimi alarak emekli olabilirsiniz.
ne kadar maaş alabileceğiniz konusunda kimse size sağlıklı bilgi veremez. maaş hesaplamasında bir çok kriter ve formülasyon vardır.http://emekli-maasi.com sitesinden e devlet 4/a bilgilerinizi kopyala yapıştır yaparak +-10 tl sapma payı ile hesaplatabilirsiniz.

20 yıl 4400 güne tabi olmak ne demek ,yanlış anlamayın ama neden 20 yıldan önce olamıyorum zaten 20 yılda normal olarak emeklilik hakkı elde etmiş olmuyor muyum? izah edebilir misiniz ? lütfen

run44

işe griş yılınız ve engel oranınıza göre belirlenmiş tablo mevcut.
2008_oncesi.PNG

ozgurmeric74

hocam. 2004 sigorta girişliyim % 45 raporluyum 4800 civarı prim günüm var ama 20 yıl tamamlanmadı Bu aradaki tezat neyden kaynaklı ? Hangisine göre emekli olacağım ?

run44
Normal hakkınız oluyor ama yaşı beklemek durumunda kalıyorsunuz. Ama bu şekilde emekli olursanız yaş beklenmeden emekli olabiliyorsunuz. Ayrıcalığı bu.

perseküsyon

ben de 2004 girişliyim ve %44 raporum + vergi indirimim mevcut. 20 sene çalışma süresi oluyor. Yani 2024 senesinde emekli olabilirsiniz.

TAMAM şimdi yazdıklarınızın ışığında erken emekliliğe hak kazandım ancak tabloya göre 2003 ve sonrası işe giren 3.dereceli engelli olduğum için 20 yılı tamamlamam gerekiyor doğru mu anlamışım ? yoksa sigortalı gün sayım 4615 yani 4400 ü aşkın olsada zamana takılıyorum öyle mi ? Bir de 4 /A lı çalışanın açılımını yaparsanız çok memnun olurum ?

Bir de 4 /A lı çalışanın açılımını yaparsanız çok memnun olurum ?

eğer 4/a lı çalışan iseniz vergi indirimi alarak emekli olabilirsiniz. ne kadar maaş alabileceğiniz konusunda kimse size sağlıklı bilgi veremez.

özgür bey 4 alı çalışan iseniz vergi indirimi alarak emekli olabilirsiniz yazmış ben halen çalışmaktayım ve ssk lıyım bu durumda yine 20 yılı beklemek zorunda mıyım ? bunları bileyim ki ssk ya gittiğimde hakkımı savunabileyim ,ilgilenip cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum başınızı ağrıttıysam hakkınızı helal edin

@run44

evet aynen öyle. erken emekli olabilmeniz için 20 yılı doldurmanız gerekir. primleriniz dolmuş. ama yıl şartını tamamlamamışsınız.
4/a çalışan işçi statüsüdür.yani ssk
4/b çalışan bağkur lu
4/c li çalışan devlet memuru yani emekli sandığı

ozgurmeric74

Merhaba 4400 gun prım gununu tamamladıgımızda son çalıştıgımız iş yerınden emeklilik prım gunu tamamladığımız gerekçesi ile kıdem

tazmınatımızı talep edıp ayrılma hakkımız varmı..? 2006 yılından ıtıbaren çalışmaktayım yaklaşık 2 yıl sonra prım gunum dolucak ve

işten ayrılıp kendı işimi yapmak ıstıyorum

bu konuda bılgınız varmıdır.

primin yanında istenilen yılda tamamlanması gerekiyor emeklilik için

Üst Alt