Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3.derece vergi indirimim var. Ama maaşıma yansımıyor ne yapmam lazım?

merveenes

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
sevgili arkadaşlar ben 01.05.1998 yılında küçük bir şirkette normal işçi olarak ssk olarak işe başladım.tek çalışan bendim.ssk primlerim normal olarak yatıyor.15.01.2009 yılında maliye 3.derece vergi indirim aldığım belgemi işyerime gönderdi.ama şu anda çalıştığım şirket bununla ilgili hiç bir işlem yapmadı.gerek yok dediler.(sakatlık indirimi v.s.)ssk primim yine aynı şekilde hiç kesinti olmadan yatıyor.sadece ben 2009 yılında 3.derece vergi indirimim geldiğinde fotokopisini ssk ya ne zaman emekli olurum diye verdim.ssk ise bana primlerimi hesaplayıp 4080 gün 2016 yılında emekli olunabilir diye evrak gönderdi.
şimdi arkadaşlar ben 2016 yılında emeklilik için 3.derece vergi indirimimle başvuru yaptığımda ssk primlerim normal yatması,sakatlık indirimimi almamam v.s. için görevli sorun çıkartırmı?
yoksa bunların bi önemi yokmu?önemli olan benim 3.derece vergi indirimimin olmasımı bu konuda bilgi vermenizi rica ederim.
doğum tarihi:01.05.1976
işe giriş 01.05.1998
ssk prim günüm:4400
3.derece vergi indirimim sürekli(wolkmann is kemik kontüraktürü)
not:şirkette toplam çalışan sayısı:8 kişi hepsi ssklı

ssk primleri acısından fark etmez fakat vergiyi azda olsa etkiler. buda maaşına yansır. muhasebecinin bunu mutlaka işleme koyması gerekiyor bu senen yasal hakkın.

25 tl maaşina yansır bu birincisi
emeklilik yaşnız ise 3. derece vergi indiriminiz
01.05.2016 tarihindedir
prim gününüz zaten dolmuş

Jeam kardeş emeklilik tarihine 2018 yazmışsınız bir yanlışlık olmasın SSK 2016 yılı diye cevap göndermişti. Birde arkadaşlar sorumun cevabını net olarak alamadım.teşekkürler

emekli olurken birdaha raporla felan ugraşmayacaksınız 2016 yılında ssk dan gelen kagıda göre iş yerinizde kaç kişi olursanız olun fark etmez önemli olan ssk primlerinizin düzenli olarak yatması ssk pirimleriyle vergi indiriminin alakası yoktur sadece 25 tl fazla aylık alacaksınız o kadar 170 tl az vergi vereceksiniz

Evet yalniş rakam kaynasi 18 yıl 4080 güne tabisiniz 2016da emeklisiniz

Vergi indiriminizi işyerinin uygulamaması emeklilik tarihinde hiçbir sorun yaratmaz rahat olun,aslolan vergi indirim kaydınızın maliyede olup olmamasıdır.

arkadaşlar teşekkürler.ufuk kardeş (uygulamasımı yoksa uygulamaması sanki cümle düşüklüğü olmuş)tam anlamadım.

bülent bey ilker bey sizlerde konu ile ilgili bilgin verirseniz sevinirim

Yukarıda zaten tüm sorulara net yanıtlar verilmiş.

Emeklilikte 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 güne tabisiniz
Emeklilik zamanınız geldiğinde sizden yeniden rapor istenmez, zira defterdarlıktan elde etmiş olduğunuz sakatlık indiriminiz var.
Sakat statüsünde çalışıp çalışmamanızın, işyerinde bordronuzda sakatlık indiriminin uygulanıp uygulanmamasının da hiç bir önemi yok.

Merveenes,
evet yazım hatası olmuş,doğrusu uygulamaması olacaktı.

Üst Alt