Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. Derece vergi indirimim var, prim gün sayım doldu. Emeklilik süresini çalışarak..?

HONDA ANTALYA

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar prim gün sayım doldu hatta fazlası var emekliliğime 6 yıl var sizce son kanunlara göre mantıklı olan ne sigortasız çalışmakmı ve şuan emekli olsam ne kadar alırım minimum maaş şimdiden teşekkürler

ssk prim ödemeniz asgari ücret üzerinden yatırılıyor ise ilerde emekli maaşınızda düşüş olur. ama primleriniz en az 3000 tl ve üstünde ödeniyor ise çalışmanızda sıkıntı olmaz. Maaş hesabı için yatırılan toplam prim tutarı ödem arz etmektedir. toplam prim ödeme tutarınız nedir.

onu net bilmiyorum ama elime geçen 1495 herşey dahil

bu demek oluyoki asgeri ücretle çalışanın maaşlarını tabana sabitleyecekler fakirin ekmeğinde gözleri var

e devlet şifren varsa oradan toplam yatırılan prim miktarını söylersen belirtebiliriz.

Asgari ücret üzerinden sigortalı oluyorsanız, 6 yılı çalışarak geçirmek ilerde alacağınız emekli maaşının düşük olmasına neden olacak. Ben olsam prim dolduğunda sigortalılığımı da sonlandırırdım.

Ama bunu derken işin bir de sigortasız geçecek 6 yıl durumu var. Yani sağlık güvencesi olmadan 6 yıl geçirmek de çok zor!

@OturanBoğa kişi engelli emekli olduktan sonra çalışırsa sağlık güvencesi olmuyor mu? Yada şöyle de sorayım, emekli oldu ve çalışmıyor. Sağlık güvencesi olmuyor mu emeklilikten sonra?

Üst Alt