Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. Dereceden Emeklilik zamanım geldi ama vergi indirimi almış değilim..?

Hayyıldız

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Ben Adisson hastalığından %51 sürekli rapor aldım.
28/12/1998 girişliyim. 4.465 toplam ödenmiş primim var. 31.12.2016 tarihinde 4080 gün ve 18 yıl kriterlerini tamamlıyorum.
1.Sorum şu, raporu aldıktan sonra işten ayrıldım.Vergi indiriminden faydalanmadım. Bu şekilde belirttiğim tarihte emekli olabilirmiyim?
2.Raporu aldıktan sonra SGK ya herhangi bir bildirimde bulunmadım.Bu konuda yapmam gereken bir şey varmıdır?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla.

evet belirttiğiniz tarihte emekli olabirsiniz ancak vergi indirimi almanız sart vergi indirimi aldığınız zaman yıl ve gün ve prim dolduğunda sgk'ya emekilik için başvuracaksınız başvuruda vergi indiriminiz olduğunu söylemeniz yeterli onlar gerekli işlemleri başlatırlar saygılarr

Hayyıldız

arkadaşım sadece rapor alman erken emekli olacağın anlamına gelmez öncelikle bir yerde SGK çalışan olman vede vergi indirimine başvurup vergi indirimin onaylanması lazımki erken emeklilik ten yararla na bilesin vergi indirimine başvurduktan sonra işyerinden ayrılabilirsin sonra.

Mehmet Bey bilgiler için teşekkür ederim yalnız anlayamadığım konu şu,
Ben bir işte çalışırken vergi vergi indirimi için başvuru yaptım. Beni vergi dairesi hastaneye sevk etti zaten. %51 Rapor gelincede prim günüm fazla olduğu için işten ayrıldım.Emekliliğe başvurabilmem için tekrar bir işe girmem mi gerekiyor. Vergi indiriminden nasıl faydalanacağım.
SGK'ya gittiğimde hiçbir bilgi alamadım.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılarımla.

vergi indiriminiz onaylanmış mı? Vergi dairesine gidip öğrenebilirsiniz. VARSA Bir nüsha da fotokopi olarak alınız.

Bir işyerinde çalışırken vergi indirimin başvurmuş ve sonra işyerinden ayrılmışsanız...fark etmiyor vergi indirimi onaylanmış mı önemli olan bu.
Size tarih soracaklar.. hangi tarihte heyet girdiniz ise o tarihten itibaren 3-6 ay içini araştıracak e sonuç bulacaktır.bulamaz işe iş başa döner..

Raporunuz maliye merkez sağlık urulu tarafından %51 olarak onaylanmışsa vergi indiriminiz var demektir ve işyerinize mutlaka belgeniz gelmiştir. Ayrıldığınız işyerine giderek belgenizi sorun, sonuç alamazsanız vergi dairesine giderek sorun, sistemde kaydınıza bakıp söylerler hemen.

Tekrar Merhabalar
Vergi dairesi rapor ve işyerime hitaben yazılan indirim belgesini posta ile göndermiş fakat işyerime ulaşmamış. Vergi dairesine iade gelmiş.Bende kendim vergi dairesinden teslim aldım. %51 rapor ve indirim belgesi ikiside elimde. Yalnız işten ayrıldığım için indirim yazısını işyerime vermedim. Aslı bende duruyor. 31.12.2016 tarihinde 3.Dereceden emeklilik şartlarım doluyor.
1)Raporum sürekli olduğu için vergi indirim yazısıda sürekli mi? Emeklilik günüm geldiğinde SGK'ya emeklilik dilekçesi vermem yeterli olacak mı?
2)Bu konuda SGK ya hiçbir bildirimde bulunmadım.Yapmam gereken birşey var mı?
3)Emeklilik dilekçesini ne zaman vermeliyim?
Yardımlarınız ve bilgilendirmeleriniz için herkese çok teşekkür ederim.

Hayırlı olsun arkadaşım sorularını kısa cevaplayım
1)raporun sürekli olduğu için muhtemelen vergi indirimin yazısında belirtilmiş bir tarih yoksa yani şu tarihe kadar geçerlidirdiye oda süreklidir .
2 )SGK. Bir bildirimde bulunman gerekmiyor.
3)31.12.2016 da süren doluyormuş 02.01.2017 tarihinde emekli işlemlerine başvura bilirsin başvuruda bulunduğunda elindeki vergi indirimi belgenin fotokopisi ni ver SGK daki yetkiliye onlarda vergi dairesiyle yazışıp vergi indirimini teyit edip seni erken emekli edeceklerdir maaş da 1.5 ayda bağlanır

Umut Bey
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Yanlış yönlendirmeler okadar kafamı karşırtırdıki.
Sonunda bu forumda buldum çareyi.
Herkese çok teşekkür ederim.

Hatice hanım önemli değil dediğiniz gibi yanlış yönlendirmeler çok oluyor bu sitede bu anlamda çok yardımcı oluyor çoğu kişiye.

Tekrar merhabalar
Merak ettiğim bir konuda daha bilgilerinize ihtiyacım var.

Sigorta başlangıcım 29.12.1998 4/B 1075 Gün
4/A 3392 Gün
+------------------
TOPLAM = 4.467 Gün
%51 Rapor ile 4080 gün 18 Yıl şartlarıyla 31.12.2016'da emekli olacağım inşaallah.
Bugün emekli olmuş olsam ne kadar maaş bağlanır? Bilgisi olan varmı acaba?
Teşekkürler.

Üst Alt