Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3.dereceden engelli indirimi devlet memuru maaşına nasıl yansır?

erdinc1972

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Ayda 2000 tl net maasim var.3. Dereceden engelli vergi indirimi belgesi alirsam bu maaşıma "aylık"195 tl gelir vergisi indirimi + 30 tl maas artışı net 225 tlmidir yoksa sadece 30 tl civarimidir?kafam çok karıştı..lûtfen cevap arkadaşlar..

Bu vergi indiriminin memurlar için hicbir anlamı yok o zaman :))

Vergi indiriminde önemli olan 28.5 lira fark değil erken emeklilik hakkını kazanmış olmaktır. Yanlışsam düzeltin.

ForeverCeo,
yalnızca sigorta başlangıcı 1 Ekim 2008'den önce olup, ssk'dan emekli olacaklar için doğrudur...

2008 sonrası sigortalı olup da erken emekli olmak isteyenlerden neden vergi indirim belgesi şartı aranmıyor? Zaten sigortalılık süreleri de düşmüş 2008 sonrası için. 2005 sigortalı girişlilerin kabahati ne anlamadım.

e ben yeni girdim işe vergi indirimi almasaymıdım olurmuydu boşunamı uğraştık anlamadım :)

OnurcanG;
Emeklilik için öyle olmuş :) -staj değil- tam primden yatırılmış sigorta başlangıç tarihinizden itibaren emeklilik şartlarını tamamladığınızda kurum sevkiyle alacağınız orana göre emekli edileceksiniz...

benım 2005 gırışım var sıgortada 2014 de memur olursam 30 lıra için ugraşmasamda 2029-2030. 31.32.33.yılarında emeklılıge basvuracagımzamn basvursamda oluyomu yanlışmı anladım KELEBEK?

musty35,
Evet memur statüsünde emekli olacağınızda emeklilik zamanınız geldiğinde alacağınız rapor oranına bağlı olacak emeklilik süreniz.

arkadaşlar bilen var mı ? 2018 yılında memur olarak görev yapan ve 3. dereceden vergi indirimine başvuran kişinin maaşına kaç tl ekleniyor. 50 tl ve yukarıda ise bende başvurcam aşşağıda ise pek niyetim yok çünkü kolay iş değil bi sürü uğraşıyorsun yorulduğumuza değecekse yaparız.

Üst Alt