Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. dereceden vergi indirimi maaşıma ne kadar yansır?

ferhat_gebze

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
benim küçük bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sewinirim
ben 3.dereceden vergi indirimi hak kazanırsam şu an elime net geçen maaş yemekle beraber 800 dir,
vergi indirimin den yararlanırsam kaç para daha fazla alacağım acaba.
soruyu yanlış yere veya zamandamı sordum bileniniz varmı acaba3.dereceden vergi indiriminden yararlanan ne kadar daha fazla ücret alır acaba...

vergide %15'te olmanız şartı ile net:24-TL.

vegi indiriminin maasa yansıması için belirli sabit bir ücret varmı??mesela belli bir miktardan yüksek maas alanların maasına yansımaması gibi birsey söz konusumudur??örnegin 1000 tl nin üstünde maas birinin maasına bu 24 tl lik vergi indirimi yansırmı?

benim bildiğim brüt ne olursa olsun eğer sakatlık derecesi lll derece ise evet 24 tl yansır.. (yanlışta bilgi de olabilir)

teşekkürler..

Maaşı 1000 TL'de olsa brüt maaştan indirilen sakatlık indirimi 2009 için 160 TL'dir. Maaştan kesilen gelir vergisi %15 lik dilimde olduğu için 160 * %15 = 24 Tl'dir. Bu sakatlık ındırımı artana kadar devam eder.Sakatlık ındırımı her yıl ocak ayında artıyor.

benim biLdiğim'de
1. derece 100 Lira
2. derece 50 Lira
3. derece 25 Lira

Üst Alt