Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. dereceden vergi indirimim var. Dükkan açarsam bir kolaylık var mı?

yelizzz

Yasaklı Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
benim şu anda yeni bir projem var dükkan açmak istiyorum, konfeksiyon. % 40 raporum var 3. derecede vergi indiriminden yararlanıyorum. dükkan açarken bana ne tür kolaylıklar tanınır? yasalarda yarralanacağım kolaylıklar varmı bilgisi olanlar cevap verirlerse memnun olurum teşekkürler

Valla gerçek bilenlerden kesin doğru cevap gelene kadar ben bilgi vereyim.
Bende zamanında araştırmıştım ama malesef hiç bir kolaylığın olmuyor.

kendi işyerinin açtığında var olan hakların gider...sağlam statüsünde işletirsin.. direkt olarak bağkur lu oluyorsun... raporun sadece 15 yılda erken emekliliğine yarar...

Yeliz,o sembolik vergi indirimi rakamından başka hiç,hiç,inan hiç avantajın olmayacak.
KDV,gelir vergisi,stopaj,bağkur primi vs. ooff Allah yardımcın olsun:)

Çok fazla kar eden bir işletmeniz olursa Gelir Vergisi Matrahını indirme konusunda işe yarar.
Olayı şöyle bir örnekle ifade edelim. 3.derece engel durumuna göre vergi indirimi 1920 TL dir. 2009 yılı için 5000 TL kar elde eden bir işletme normal durumda 750 TL vergi ödeyecekti.Vergi matrahından indirim devreye girdiğinde 5000-1920=3080 TL kar beyan edecektiniz .Bunun vergiside 462 TL'dir.
Yani 750 TL yerine 462 TL ödeyeceksiniz. Yeni kurulan bir işletme olacağınız için giderlerinizde fazla olacak dolayısıyle bu matrahlara ulaşamayacaksınız.Dolayısıyle engelllıkten dolayı alacağınız vergi indirim hakkı kısa vadede pek bir anlam ifade etmeyecek.

Üst Alt