Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 farklı rapor ve sonuçlardan herhangi biriyle vergi derecesi yükselir mi?

Osman onay

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben yüzde 20 konuşma bozukluğu yüzde 50 anksiyete bozukluğu engelliyim toplamda 61 yapıyor vergi indirimden üçüncü dereceden yararlanıyorum tekrar başvuru yapsam vergi indiriminden ikinci dereceden faydalanabilirmiyim

2001 yılı itibari ile /40 engelli raporum vardı 2003 de işe girdim engelli kadrosunda çalışıyorum 2005 de bu raporumla vergi indirimi için başvurdum bana yazı geldı hastalığın çalışma gücü oranı yazılmamış diye beni hakem hastane olarak Erciyes Üniversitesine gönderdiler ordan yüzde 60 rapor verdiler gönderdik bu sefer 40 ve 60 nasıl oluyor arasını bulsunlar diye tekrar Erciyes Üniversitesine gönderdiler bu sefer yüzde 80 verdiler gönderdik tekrar yazı geldi hastalığı ayrıntılı yazsinlar diye raporda kekemelik ve depresyon tik bozukluğu anksiyete bozukluğu diye yüzde 80
yazdılar

gönderdik ankaradan yazı geldi yönetmelikte kekemelik ve tik bozukluğunun karşılıgi yoktur diye yüzde sıfır verdiler
tekrar dilekçe yazdık gönderdik bu sefer yüzde 40 üçüncü derece vergi indirimden faydalanırsın diye yazı geldi bu şekilde çalışıyorum

2009 yılında engelli kartı almak için müracaat ettim tekrar rapor almam gerekiyormuş bu sefer devlet hastanesi konuşma bozukluğu yüzde 20 anksiyete bozukluğu yüzde 50 olmak üzere toplamda yüzde 61 rapor verdiler onunla engelli kimlik kartı aldım kafama takılan benim rapor yüzde kaç kafam karıştı 80 mi 40 mi 61 mi

ayrıca artık çalışmaya gücüm kalmadı sitrese bunalıma giriyorum çalışamıyorum üçüncü derece vergi indirimden emekli olmam için 3 sene var ama bir gün bile çalışmaya halim yok son almış olduğum yüzde 61 raporumla vergi dairesine tekrar müracaat etsem ikinci dereceye yükseltirlermi yoksa bu raporumda elimden gidermi herkes bişey söylüyor raporu ankara düşürüyor belki 30 a düşürür belki 70 e çıkartır ikinci dereceye yüksektirler belkide raporun elinden gider diyorlar

ikinci derece olursa biraz daha erken emekli olabiliyorum yoksa 3 sene beklemem gerekiyor ne yapmam gerekiyor bana ayrıntılı cevap verirseniz sevinirim inanın çalışmaya gücüm kalmadı 2 ay dir istirahatliyim çalışamiyorum dedim gibi yüzde 20 konuşma bozukluğu yüzde 50 tedaviyle işsevligi düzelmeyen anksiyete bozukluğu toplamda yüzde 61 raporum var üçüncü dereceden vergi indiriminden yararlanıyorum tekrar başvuru yapsam vergi indirimim ikinci derece olurmu

ankara oran vermede öyle dengesiz bir yer ki,bana kalırsa oranını olduğundan bile düşürebilirler,bence o riski alma derim ama gene de sen bilirsin tabii ki!?

Osman onay

Bu söylediğim cahilce aslında ama maalesef gerçek: sakın bulaşma. Evdeki bulgurdan olmak var...

Boşa çıkarma oranlar düştü 2013de yenisini koymuşlar sizinki eski

Sizin kekemelik 15den başlıyo oran şimdikinde aksiyeteyede vermeyebilirler oran ilaç kontrolü isterler hiç alma rapor bence çok zor artık

hiçbir ilaç kullanmıyorum kullanmakta istemiyorum kullandığım zaman hem daha kötü oluyorum elim ayağım titriyor daha çok sinir sitres oluyor bu sefer hiç çalışamıyorum

ayrıca karaciğer lerim de sorun var geçen endoskopi yaptırdim ultrason çektirdim hiçbir ilaç ağrı kesici dahi kullanmam gerekiyormuş yoksa değerler yükseliyor rahatsız oluyorum

Ne rahatsızlığınız var karaciğerde

valla arkadaşlar çalıştığım yerde çok bunaliyorum sitrese bunalıma giriyorum çalışamıyorum bide üstelik dizlerimden rahatsızim 2 aydir raporluyum pazartesi yine doktora gidip ya tekrar rapor alacam yada ameliyat olacam çok rahatsızim sabah ölen akşam sürekli egzersiz yapıp buz uyguluyorum dinleniyorum böyle biraz rahatlıyorum belli bir süre ayakta durunca yine şiddetli ağrılarım oluyor

hem bu ağrılarım var hemde işyerinde huzursuzum o yüzden çalışmak istemiyor daha doğrusu çalışamıyorum

o yüzden biranönce ne yapıp ne edip emekli olmak istiyorum sigorta başlangicim 2002 2003 den bu yana sürekli çalışıyorum primim 5 bini geçti primim tamamda 19 yıl istiyorlar

sigorta başlangicim 99 da felan olsaydı geçen sene emekli oluyordum

ikinci dereceden faydalanmış olsaydım askerliğide boşalanip aralıkta emekli oluyordum yüzde 80 olan raporumla nasıl üçüncü derece yaptılar anlamış değilim bu raporlarda düşer diye fazlada uğraşamıyorum bunların ne yapacağı belli olmaz ama şu bir gerçekki gerçekten rahatsızim yoksa çalışmak tan kaçtımdan felan değil sıhhatli olsam kafamda rahat olsa 3 edil 10 senede çalışırım ama artık olmuyor

15 yıldır aynı yerde çalışıyorum artık yapamıyorum tazminatımı istiyorum vermiyorlar sigorta girişim 99 da felan olsaydı sgk dan 3600 den faydalanmak istiyorum deyip ordan bi kağıt doldurup öyle tazminatımı alabiliyordum başlangıç 2002 olduğu için oda olmadı ne yapacam nasıl tazminatımı alacam bilmiyorum yoksa tazminatsiz ayrılmak zorunda kalacam ne yapayım şimdilik raporla geçiçtirip duruyoruz rapor bitince mecbur ayrılacam çünkü çalışamıyor artık

askerliğide borçlanip gerekirse çalışmadan emeklilik süresini bekleyecem ne yapayım durumum iyi kesinlikle iyi değil ev kira 2 çocuk var ne yeriz ne yapariz RABBİM yardımcımız olsun ne yapalım kekemelik yüzde 20 değildeişte öyle yazıyorlar benim çektiğimı neler yaşadığımi bi bilseler 20 değil yüz verirler konuşurken o kadar zorlanıyorumki ellerim de hareketler oluyor yüz şeklim değişiyor herkes gülüyor alay ediyor ben bunlara alıştım ama öyle değil işte ondan sonra gelde sitrese bunalıma girme neyse arkadaşlar kusurabakmayın haddim olmayarak sizi meşgul ettim kafanızı ağrıttim için özür dilerim

karaciğerde büyüme var yağlanma var tam olarak doktorun ne söylediğini anlayamadim o yüzden yiyeceklerim çok kısıtlı ne yersem yaramıyor midem yanıyor ekşiyor acı sular geliyor ilaç içince biraz rahatlıyorum ama bu seferde ilaçlar değerleri yükseltiyor kötü oluyorum

Osman beyin raporları 2013 öncesi olduğu için emeklilik aşamasında SGK tekrar rapor istermi.

Osman bey en yeni rapor tarihiniz nedir

benim raporum sürekli ve vergi indiriminden üçüncü dereceden yararlanıyorum tekrar rapor almadigim sürece sanırım herhangi bir değişiklik olmaz diye biliyorum

2013 öncesi raporlarda emeklilik aşamasında SGK tekrar hastaneye sevk ediyor diye okumuştum bazı yerlerde Osman bey belgesi olanlara bi sıkıntı Yok galiba umarım konuya vakıf biri aydınlatır bizi

Osman onay....osman bey emeklilik için herşey tamam sadece yıl eksiğiniz var...doğrumu anlamışım?

Evet Osman beyin prim dolmuş 3 yılı var emekliliğine 3. Dereceden vergi indirim belgesi varmış

Mükerrer rapor almışsınız vergi indirimi bile verilmemesi lazımmm

Mükerrer raporlar vergi indiriminde sıkıntı olurmu sonuçta hastalıkların seyri değişebilir ama

benim raporum sürekli ve vergi indiriminden üçüncü dereceden yararlanıyorum tekrar rapor almadigim sürece sanırım herhangi bir değişiklik olmaz diye biliyorum

Hocam piskiyatriden direkmi süresiz aldın yoksa ilk süreli sonramı süresize çevirdiler bende yeni rapor aldım ortapedi 26 fiizk 35 anksiyete bozukluğundan piskiyatri 25 verdi ama piskiyatrininki 1 yıl süreliydi bende her sene raporla uğraşmayayım diye piskiyatri oranını sildirdim doktora sadece fizik ve ortapediden kurula girdim kurulda fizik tedavinin verdiği 35 puanı yok sayıp ortapedinin verdiği 26 puanla gönderdiler beni şunada raporum 26 maalesef niye böyle oldu bilgisi olan var mı ?

Yaparlar yorum ( değerlendirme)sonuçta ister o şekilde ister bu şekilde değerlendiriler sonrada uğraşır durursun

aynen öyle 3 senem var ama çalışmaya dermanim kalmadı

mükerrer derken anlayamaDim nasıl yani

normalde benim yüzde 80 raporum vardı o raporu almak kolay olmadı kaçtane makinadan geçtim birsürü testler felan yapmışlardı hastalığıma dair bir sürü açıklama yaptılar onları ankaraya gönderdim raporumda süreklidır yazıyor

Osman onay...kalan 3 seneni az çalışıp sonra rapor çalışıp gene rapor vb...bu şekilde geçirebiliyorsan bu şekilde ...yani başka da bir alternatif aklıma gelmiyor açıkçası...yani gününü raporlarla doldurmaya bakacaksın....ben 14 aydır raporluyum rapor parası alıyorum ben mesela..

aynı rahatsızlıktan
sürekli raporlu olursan sanırım 6 dan sonrasini rapor parası vermiyorlar diye biliyorum

askerliği 18 ay yaptım bu süreyi yatırırsam 2020 yılının 4 . ayında emekli olabiliyorum olmazsa askerliği yatırıp kalan süreyi çalışmadan bekleyeceğim

çalıştığım yerde primim yüksek yatıyordu burdan çıkıp daha düşük askeri ücretle bi yere başlarsam emekli olunca maaşımin düşük olacağını söylüyorlar o yüzden askerliği yatırıp olmazsa çalışmadan bekleyeceğim

Osman onay...ben 2017 temmuzunda beyin kanaması geçirdim, ve o tarihden bu yana işgöremezlik ücreti alıyorum...6 ay diye bişey yok, işyerin raporunu ssk ya bildirdiği sürece 18 ayda alabilirsin...yeterki hastalığını raporla kanıtla işyerinde ssk ya bildirsin o kadar..ben şu an ankara dan gelecek vergi indirim haberini bekliyorum, sisteme düşsün erken emeklilik için müracat edeceğim allah ın izniyle kısmet se...senin için de hayırlısı olsun:)

geçmiş olsun kardeşim RABBİM ŞAFİ ismiyle acil şifalar versin inşallah biranönce sağlığına kavuşursun geçmiş yıllarda benim bi arkadaşta beyin kanaması geçirmişti primı dolmadigi için malulen emekli olmamıştı emekli olmak için bayağı bir uğramıştı şimdi ne durumda tamolarak bilmiyorum RABBİM kimsenin başına vermesin

çalışmak zoruma gitmiyorda iş yerinde rahat vermiyorlar özel şirket afedersin insanın canını alıyor engelli felan dinlemiyor çalışırken sitrese bunalıma giriyorum rahatsızlanıyorum buda benim için çok sıkıntı oluyor o yüzden çalışmak istemiyorum

işim rahat huzurlu olsa neden çalışmak istemeyimki 16 yıl çalıştım ama artık çalışamıyorum

Osman onay..teşekkürler kardeşim rabbim cümlemize acil şifalar versin..umarım enkısa zamanda bir yol çaresini bulursun allah yardımcın olsun..

Üst Alt