Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 gün önce yüksekten düşme sonucu C6 boyun kemiğimde kırık oluştu..?

bilimundas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

yaklaşık 3 gün önce yamaç paraşütü yaparken yüksekten dağa çakıldım. C6 boyun kemiğimde kırık mevcut. ellerimi kollarımı hareket ettirebiliyorum, sinirlere zarar gelmediğini ucuz atlattığımı söylediler.
45 gün boyunlukla iyileşme göreceğimi bildirdiler. Ama ben yine de korkuyorum ani bir harektte felç kalır mıyım? Ya da 45 gün sonra boynumu eskisi gibi kullanabilecek miyim?

Ara sıra ellerimde ve ayaklarımda karıncalanma oluyor bir de ensemden belime doğru liddetli ağrılarım mevcut. Önerebileceğiniz bir şey var mı?

Selam geçmiş olsun.. c6 daki kırığınızın tam olarak neresinden kırıldı, raporunuzda yazan terimsel karşılığı biliyor msunuz.

C6 vertebra sağ posterior arkusunda non deplase oblik seyirli fraktür hattı izlendi yazıyor. Spinal kanal normal. Diğer vertebra korpus ve posterior elemanları tabidir yazıyor

öncelikle tam olarak bilgilendirecek bilgiye sahip olmadığımı belirteyim. Ancak şunları söyleyebilirim; neyse ki omuriliğin zarar görmemiş dolayısıyla felç kalma ihtimalin olduğunu düşünmüyorum. bu şekilde sadece omur kemiğindeki kırıklarda 6 hafta immobilize edilerek klinik olarak iyileşme sağlanıyor ve radyolojik olarak da tam iyileşme yani kemiğin kaynaması da 6 ay ve 1 yıl gibi kişiye ve kemik kalitesine göre değişen bir sürede tamamlanıyor. Kırık da parçalı değilmiş zaten bu da iyi bir faktör. Doktorunuz daha iyi bilgilendirebilir sizi bu konuda. 45 gün sonrasında takibi konusunda ve sınırlamanız gereken pozisyonları söyler.

Selam, doktorlar gerekenleri söylemiş, dikkatli olmak her zaman iyidir, ne olacağını Allah bilir...

Allah bize yeter, O ne güzel vekildir...

bilimundas terim sorup gerekli bilgisi olmayanlara danışma bu bir. doktorlar gerekeni yapmıştır bu iki. pc ve telefonla ugraşmak başya bel boyun bölgesii ciddi zorluyor buda üc yat dinlen sıkıntı yapma kendine.

bilimundas

Çok geçmiş olsun.

Durumun tam anlamıyla ucuz atlatmışsın dediklerinden kardeşim. Arkadaşların dediği gibi, hiç stres yapma (bu en büyük risktir), kendini bedensel olarak koru, çok yumuşak hareketler yap.
45 gün sonunda bütn riskleri bertaraf etmiş olursun büyük olasılıkla. Ve 6 ay bi sene sonra hiç bir eser kalmaz. Ama sonrasında da daha bi özenli olman gerek tabii ki. :)

@1fzt

Çok tşkler yüreğine sağlık arkadaşım.
Dediğin gb kırık da parçalı değil o konuda da şanslıyım. Allah herkesin şifasını versin

dostempati

çok tşkler desteğin için

@OturanBoğa aynen öle ucuz atlattım sanırım. Umarım kemiğin kaynamasında bir problem olmadan hayatıma geri dönerim. Bir de ben ilaç mümessiliyim acaba araba kullanmaya ne kdr zamanda başlayabilirim? Daha sonrasında özen derken risk taşıyor muyum hala ?

bence işi gücü salla güzel bir tatile çık.ucuz atlatmışsın çünkü
omurilik felci bi yana c6 nın hareket kısıtlılığı adamı yorar :cool:
çok geçmiş olsun

Üst Alt