Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 kalp kapağı ve aort damarım değişti. Malulen emekli olabilir miyim?

ocaktan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ben doğuştan görme engelliyim.
Sigorta başlangıç yılım 2000.
2005 yılında kalp ameliyatı oldum ve aort,mitral,triküspit kapak olmak üzere 3 kapak değişti. Ayrıca aort damarı değişti.
2010 yılında bir bypas daha oldum ve bu sefer de aort diseksiyon oldu. Yani değişen aort damarının köklerinde genişleme olduğu için çalışırken bayılmışım. Onu düzelttiler.

Yeni malüliyet yasasına göre emekli olabilir miyim.
Eskiden görme engelli olmam malülen emekli olmam için engel teşkil eder mi? Izlemem gereken yol nedir? Çünkü artık çalışmakta zorlanıyorum.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum...

Görme engelinizin sigortadan önce olması engel teşkil etmez çünkü;

MALULİYET TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ'nin 9. maddesine göre o uygulamanın devamında şöyle birşeyden söz ediliyor.
(4) Sağlık kurulu raporlarında birdenfazla hastalık mevcut ise çalışma gücünün en az % 60’ını kaybedip kaybetmediğine dair değerlendirmede en ağır sekel bulgu dikkate alınır ve Balthazard Formülü uygulanmaz. Ancak, birdenfazla hastalığın bir arada olduğu ve tedaviye rağmen çalışma olanağı vermediğine Kurum sağlık kurulunca karar verilenler malul sayılır.

deniyor. Buna göre bence gözden değilde kalpten değerlendirileceğinizi düşünüyorum. Ama kapaktan mı, damardan mı ondan emin değilim. Heyetin görüşü önemli galiba bu konuda, birden fazla hastalığınız olduğu için çalışıp çalışamayacağınız konusunda insiyatif onlarda...

Bu konularda uzman bir doktordan yardım almanızda fayda var...
________
maluliyet cetveli'ne göre bölümler şöyle:

DAMAR HASTALIKLARI
  1. Sistemik kökenli ve tedavisi mümkün olmayan, çalışmayı etkileyen, kısa mesafe kladikasyonu olan, iskemik yara ve trofik bozukluğa yol açan arteriyel tıkanıklık (ABI 0.5’den az)
  2. Tedavisi mümkün olmayan büyük arter anevrizmaları (aort v.b.)
  3. Tedaviye rağmen tekrarlayan veya inatçı, geniş ülserasyona neden olan venöz staz
  4. Tedavisi mümkün olmayan ağır lenfödem ve elefantiyazis

Kalp Kapak Hastalıkları
A. Medikal tedaviye rağmen, NYHA evre 3-4 semptomları ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon bozukluğu saptanan orta-ciddi düzeyde darlığı ya da yetmezliği olan cerrahi veya medikal nedenlerle opere edilemeyen (inoperabl) kalp kapak hastalıkları
veya
B. Perkutan girişimsel yöntem uygulanan veya opere edilen hastalarda medikal tedaviye rağmen NYHA evre 4 semptomları devam eden veya operasyon sonrası en az 1 yıl sonra yapılan takipte ciddi ventrikül fonksiyon bozukluğu devam eden kalp kapak hastalıkları.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim Kısmet Hanım. Şunu merak ediyorum. Acaba kapak ve damar ayrı ayrı mı değerlendirilir. Çünkü ikiside kalbin çalışmasında etkin rol oynuyorlar. Bu damar bacakta falan olsa neyse ama kalpteki şah damar. Şansımı deneyeceğim artık. İnşallah olur. SGK ya gittim bir ay sonra uğra demişlerdi. 20 gün falan oldu.

ocaktan

mrb ocaktan bey, konu disi sizi rahatsiz ediyorum, babamda iki gun once aort damari degisti 3 damar degisti ve kalp kapakcigi degisti, suan yogun bakimda yogun bakim sureciniz ile ilgili size danismak istediklerim var geri donus yaparsaniz sevinirim

deeply

ocaktan arkadaşımız uzun süredir forumda online olmamış. Ona Özel Mesaj yazın. Böylece buna dair kendisine email ile sistem tarafından bildirim yapılır. O zaman geliip size yanıt verme olasılığı olabilir...

Üst Alt