Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. Kata nasıl çıkıp inebilirim?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba,
Konu yanlış yerdeyse affola uygun kategoriyi bulamadım. Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var, babam gil 3. kata çıkmayı kafalarına koydular ve sanada asansör yapacağız ama şimdi yapamayız falan diyorlar yani ben belli bir süre dışarı çıkamayacağım, fizik tedaviye gidemeyeceğim. Acaba asansör dışında 3. kata çıkıp inebileceğim bir çözüm var mı? Önerilerinizi bekliyorum.

Vizontele'deki Emini Hatırlatayım onun gibi balkondan yapılabilir :D

Hocam merdivene rampa yapıp akülü tekerlekli sandalye ile inip çıkamaz mıyım sizce?

:):) hayır tabii ki. o dikliği akülü sandalye değil, ancak bir dağcı çıkabilir.

rampa çözümü en çok 4-5 basamaklık yükseklik için kullanılabilir... 3 kat yükseklik için rampa imkansızdır...

rampayla 1 metre yüksekliğe çıkabilmek için en az 4-5 metrelik tırmanma mesafesi gerekir ve güvenlik için iki yanda trabzan benzeri korkuluk ta bulunmalıdır...

rampa eğiminin %5 (optimum) olması gerekir ki bu şu demek 5 m tırmanmak için 100 m lik mesafe gerekir. Mevcutta yapılan rampa eğimleri %5'in çok çok üzerine kadar çıkabiliyor, kafa göz yarmadan tırmanmak çok güç...
Bina içinde asansör boşluğu planlanmamış ise, bina dışından bir dikey asansör ile çözülmesi daha mantıklı gibi.

O merdiven inme çıkma cihazlarını alacağınıza asansör yaptırın daha iyi :) en azından asansörü 1 den fazla kişi kullanır.

Dostum. Ailen kendini düşünüyor. Bence ailenin kendini geliştirmesi lazım. Önceliklerini bilmiyorlar.

Salim G.

Aynen öyle ancak kendilerini düşünüyor, ben biraz asosyalim bir şey dediğimde hemen zaten dışarı çıkmıyorsun 1. kat, 3. kat farketmez diyorlar, fizik tedaviye gidiyordum gitme diyorlar sırf 3. kat sevdaları için.

Üst Alt