Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 kez sürücü olamaz raporu verildi. Ne yapmalıyım?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyet ve/veya özel tertibatlı araç alabilmek için başvurucam fakat daha önce 3 kez başvurdum ve 3'ünde de sürücü olamaz raporu verildi, bu durumda tekrar mı heyete girmem gerek yoksa eski raporumun tekrar değerlendirilmesini mi istemeliyim. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Rahatsızlığın nedir?
Neye göre sürücü olamaz denildi?
Ve üçünü de aynı hastaneden mi aldınız?

Hemipleji Selebral Palsi

3'ünü de aynı hastaneden aldım. Kasılmalarım olduğu için sürücü olunamaz denilmiş olsa gerek.

türk tıbbında engelli insanlara karşı sürücü olamaz önyargısı var malesef sizin durumunuzu bilmiyorum ama ehliyet noktasında kendinize güveniyorsanız işin peşini kovlıyacaksınız siz pes etmez iseniz karşınızdakiler pes edecektir
kolay gelsin

Aynı hastanede ısrar etmemin sebebi yakın olması ve avcumun içi gibi neyin nerde olduğunu çok iyi bilmem :) 2 saatte tüm doktorları dolaşıp haftasına heyete girmemde ayrı bir neden tabi :) ve gene oraya gidecem ama bu sefer elimde kanunla gidecem gerekirse dilekçeyle beyan edecem bu sefer çok daha bilinçliyim :)

SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLERDE ARANACAK SAĞLIK ŞARTLARI İLE
MUAYENELERİNE DAİR YÖNETMELİK(1

Madde 8

3.2) Her özürlü için kullanılacak özel tertibatlı araç, ortopedi ile fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının bulunduğu heyetçe tanımlanır. Ancak; kalıcı extremite bozukluklarına bağlı özürlülük hallerinde (Örneğin; amputasyon, hemipleji/serebral palsi, ileri derecede artrit gibi) ve kronik nörolojik bozuklukların sonucu olan özürlülük hallerinde (Örneğin; multpl skleroz, parkinson, motor nöron hastalıkları, periferik nöropatiler gibi) hangi tür bir aracın kullanılabileceğinin sağlık kurulu raporu ile tespit edilmesi kaydıyla özel donanımlı motorlu araç kullanılmasına izin verilir.

Bu gibi durumlarda sürücünün ne tür bir cihaz ile veya hangi becerilere sahip olursa ne tür modifikasyonlar yapılmış araç kullanabileceğinin konunun uzmanınca saptanması kaydı ile özel sürücü belgesi almaya hak kazanır. Sağlık kurulu raporunda özürlülüğün ilerleyici veya statik olup olmamasına göre hastaya periyodik kontrollerin gerekli olup olmadığı belirtilir
Ortopedi
Madde 8
b) Diğer eklem hareketleri: Her iki omuz, dirsek, kalça ve diz artrodezinde veya fonksiyonel olmayan ankilozlarda sürücü belgesi verilmez. Ancak simetrik büyük ve eklemlerin ve aynı taraf diz, kalça, omuz, dirsek eklemlerinin fonksiyonel ankiloz ve artrodezlerinde, ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi rehabilitasyon uzmanının raporu ile H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir.
Sinir hastalıkları
Madde 9
(2) Sinir Hastalıklarından;
a) Santral sinir sistemi ile ilgili doğuştan veya sonradan geçirilmiş veya cerrahi girişime bağlı hastalıklarla ortaya çıkan uzuvların parezi ve paralizileri (duyusal, motor, koordinasyon ve denge açısından), araç kullanmasını ve trafik güvenliğini engelleyecek şekilde ileri derecede bozuk olanlara, sürücü belgesi verilmez. Hafif derecede bozukluğu mevcut olanlara, nöroloji uzmanının kanaatine göre sürücü belgesi verilebilir.
b) Periferik sinir sisteminin etkilenmesi sonucu ortaya çıkan uzuvlarda parezi ve paraliziler araç kullanmayı ve trafik güvenliğini engelleyecek şekilde ileri derecede ise sürücü belgesi verilmez. Hafif derecede güçsüzlüğü varsa, nöroloji uzmanının kanaatine göre sürücü belgesi verilebilir. İki ayağı felçli (parapleji), diğer vücut fonksiyonları normal olan şahıslara H sınıfı sürücü belgesi verilebilir.

Önceki başvurularda verilen olumsuz raporla emniyet'e gönderilmemişse, o zaman yeniden bir hastaneye gdip rapor başvurusunda bulunabilirsin. Onlar kayıtlarda eski raporlaı görüp yeni rapor vermemezlik edebilirler... Bu olursa, o zaman il sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz etmek lazım.

bu kanunla verilmez ama sanırım senin iki bacakdada engel bulunmuyor demi

Hastalığı yanlış tanımlamış. Hemipleji Selebral Palsi değil inat.

İnsanları anlamıyorum. Araba kullanamaz dendiği halde neden kullanmaya çaba harcarlar anlamam.

Sigara,
Alkol,
Futbol,
Günlük düzenli Çay, Kahve,
Uyuşturucu,
Makyaj,
Arabalar,

gibi insanların yaşaması için gerekli olmayan fakat gerekliymiş gibi bağlanmalarına tek bir şeye saplanıp kalmalarını zeka ile bağdaştırmak gerektiğini düşünüyorum.

Hastayı doktorun insiyatifi ile başbaşa bırakırsan birine olur der öbürüne olmaz der ya da doktoruna göre karar değişir. Sorun rapor falan değil adaletin olmaması bence...

Sonuc olarak engelli yada engelsiz fark etmez nedir bu araba meraki? Yazdiklarinin benim anlatmak istedigimle alakasi yokki bikere.

Sana yürekten katılıyorum Ali Şahin İsşaAlah Ehliyetini bir an önce alır ve bu sıkıntılardan kurtulursun.

Arkadaşların empati yaparak seni anlamaları gerekirken bu alayışsızlık karşısında hayret ediyorum !!!

Bu ülkede ciddi bi anlama problemi var. Herkes kendine bişey arıyor.

Toplumun can güvenliği için ehliyet almamanız gerekiyor benimde C-D VE Forklift ehliyeti var araç ve makine kullanımı yasak,istesemde kullanamıyorum. gördüğümü ve tecrübeme dayanarak söylüyorum binde bir güzel araç kullanan bayan şöför kullanan vardır, belkide yoktur.

arkadaşımızın biri doktorlar vermiyorsa vardır bir bildikleri trafik canavarı olma gibi bazı zırvılarda bulunmuş ben 99 da baş vurdum tam 2 yıl oyaladılar beni başıma gelenler roman olur harcadıgım parayla ise 10 tane ehliyet alınırdı. nihayetinde ben pes etmeyince karşımdakiler etti şimdi 600 bin km yol yaptık iki kerede kaza yaptık biri ufak biri biraz büyük Allaha şükür yaralanma bile olmadı engelli sürücüler kaza yapmıyacak diye bir kural yok arkadaşlar bu riski sıfıra indirerek ehliyet izni verilmez bütün sürücülerin oldugu gibi engellide bir insandır ve anlık bir dalgınlıkla kazaya sebebiyet verilir bunu abuk subuk yaklaşımlarla degerlendirmek yanlış olur Allah kimseye kaza yaşatmaması dileğiyle

Arkadaşlar herkesin mesajını okudum tek tek benim arabaya merakım kesinlikle yok sadece bir engelli olarak toplu taşıma araçlarında üstelik engelliler için dizayn edilmiş bir toplu taşıma aracında kaç kere ayakta oraya buraya tutunarak gittiğimi ben bilirim, kaldırımlar deseniz normal insanın yürüyebileceği bi düzende değilken ben engelli olarak kaç kere ayağımın takılıp düştüğünü kolumdaki yaranın sızlamasını ben bilirim. Ben sadece hayatım biraz kolaylaşsın diye böyle bişiye kalkıştım ve evet inatçıyım gerekirse il il gezip bu ehliyeti alacam son olarak ben otomatik vites Ford Ranger 4*2'lik koca bir araba kullandım haftalarca ehliyet alacam diye ama doktor raporunu işin içine katmadığımdan direkt sürüşe geçtim ve sonunda sürücü olamaz raporuyla karşılaşınca şok oldum ve bıraktım dersleri yani araç kullanabildiğim için başvurdum deneyim edindiğim için başvurdum.

Doktorların var bir bildikleriymişte falanda feşmekan.Yalakalık ve boyun eğmek ruhlarına işlemiş bu arkadaşların malesef.Kardeşim amerikada ve bütün avrupada ehliyette veriliyor diğer sosyal haklarda veriliyor.Ülkemizde zaten gelişmiş ülkelere göre az olan haklarımız verilmiyor yada bu hakları alana kadar doğduğumuza pişman ediliyoruz.Ülkendeki doktorlara insiyatif kullanma hakkını kanun olarak tanırsan onlarda senin üzerinde böyle ego tatmini yapmaya kalkarlar.Aynı engele sahip bazı kimseler ehliyet alabilirken bazılarının ise bir bildiği vardır dediğiniz doktorlar tarafından engellenmesinin izahınıda yapabilmeniz gerekir.amerikalı avrupalı,doktorlar nerden bilsinler degilmi?Onlar tıp okumadılar ki kocakarı kitaplarıyla mezun oldular.Önlerine gelene ehliyet veriyorlar.Oysa ülkemizdeki doktorlar ne kadar duyarlı ve hassaslar insanların can güvenliğini düşünüyorlar.Sözün özü bilip bilmeden abuk sabuk yorumlar yazarak insanların mücadele azmini kırmaya,haklarını arama noktasında bu arkadaşlarımızı rencide etmeye hakkınız YOK.

mert66;
Yine bi anlamayan arkadaş olarak anlamadan yorum yapmaya hakkın yok.
Ayrıca heyet kararları 10 a yakın doktorlardan çıkıyor. Bir doktorun dediği olmuyor.
Ben konuyu başlatan arkadaşa yorum yazmadım hiç benim yorumum genellemeydi ancak gidebiliyorsa başka hadtaneye sansini denesin orasida vermiyosa raporu fazla sesini cikarmasin derim. Baskalarinin can guvenligi onunkinden onemlidir o direksiyona oturdugunda.

pesimist57;
Ben sana dünyada örnekleri olan bir uygulamanın anlayabilmen için yazıyorum dünyada daha ağır engellilere tanınan haklar neden ülkemizde verilmiyor diye soruyorum.10 tane doktormuş,10 değil bin tane doktor olsa ne farkeder?Kanunda bir hak tanınmışsa verilmelidir,tanınmamışsa verilmemelidir.Fakat bizim ülkede bir hak tanınıyor ve doktorların insiyatifi sayesinde bu hakkı alabiliyorsun yada alamıyorsun.Sürücü kursundan ehliyeti alırken zaten sınavlardan geçiyorsun bu yeterliliği gösteremezsen zaten alamıyorsun.Kanun net olmalıdır kimseye insiyatif kullanma yetkisi verilmemelidir.Ayrıca kusura bakma son cümleni kafan ayıkken mi yazdın?Neden başkalarının can güvenliği konuyu açan kardeşimizin canından daha önemli oluyor.Sebebi engelli bir birey olması mı?Herkesin canı yani başkalarınki ne kadar değerliyse bu kardeşimizin canıda en az onlarınki kadar değerlidir.Başka hastanede denesinmiş orasıda vermiyorsa sesini çıkarmamalıymış saçmalamışsın.Hakkını müsade ette sonuna kadar arasın Allahtan senin müsadene ihtiyacıda yok çok şükür.Sana tavsiyem yazdıklarını paylaşmadan önce bir oku ne yazdığını akıl terazinde bir tart olur mu?Engelliyiz diye haklarımızı savunamayacakmıyız?Rumuzunun anlamı kötümser ol sana çok yakışmış.

ömer kardeşim her kelimene tek tek katılıyorum helal olsun

Sahinnn kardeşim kim ne derse desin asla doğru bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz,haklarımızı sonuna kadar kovalayacağız.Sanada helal olsun kardeşim.Saygı ve sevgilerimle.....

Ben haftaya hastaneye gidecem muhtemelen 15 gün içinde ne olacağı belli olur diye düşünüyorum. Türkiye'de torpilin varsa %70 görme engelliysen bile araç kullabilir raporu alabiliyorsun ben bunu gördüm biliyorum, haklar herkese eşit uygulanmıyor benim tek problemim o.

ben akvaryum balığım öldüğü için günlerce yas tutan biriyim, kimsenin can güvenliğini tehlikeye atacak bir girişimde bulunmam merak etmeyin.

Şahin Abi bende senin gibi düşünüyorum, yapacağımı biliyorum, bilmekten ziyade yaptım ve gördüm. Sonuçta bu bizim sosyal yaşamımız için çok gerekli.

Ali Şahin sen bu azimle o ehliyeti alırsın ve koyarsın cebine rahat ol :) Amma bu kadar uyarıyı dikkate alarak ( Haklı ve/veya haksız vb.) ehliyeti aldıktan sonraki yacağın 100.000 ......km.daha da dikkatli kazasız belasız kullanman daha da bi önem taşıyor artık.Esenliklerle kal ve haklı olduğun konularda egonu hiç alçaltma.Tabi egon şeytani olmasın:))

SAHİNNNN;

Abi yaaa Atatürk Devlet Hastanesinde poliklinikler çok dağınıkmış o yüzden ben gene aynı hastaneme gidecem bklm bu sefer daha bilinçliyim umarım heyetteki doktorları ikna edebilirim...

Abi babam otomatik vitesli aracımızı sattı, bana sürücü olamaz raporu verilince... O yüzden bu mümkün değil maalesef ama haftaya gidecem ve inşallah bu sefer olumlu haberlerle dönecem.

Ey Hoca
Varsan bin hacca
Kırdığın gönül ise
Kıydın namaza...

Sözü, müziği Oktan Keleş e ait olan Hünkar Hacı Bektaş ezgisini Oktan Keleş - Hünkar Hacı Bektaş - YouTube dinlemenizi tavsiye ederim. İnşAllah ehliyetinizi alırsınız. Engelliler de insandır unutmayın, sevgiyle kalın...

aynı hastaneden nasıl ust uste 3 4 kez rapor alınabılıyor bende ankara numune hastanesıne gıttım surucu olamaz raporu verdıler daha sonra tekrar gıttım rapor almaya itiraz edip hakem hastanesıne gondedı sağlık il mudurluğu beni orasıda surucu olamaz verdı en sonunda gıttım muğladan aldım.

Hayırlı olsun ehliyetin Ali Şahin kardeşim Allah cc kazasız belasız güzel günler nasip etsin.........

Ben 6 ay arayla gitmiştim 4. kere de gidemedim mesai arkadaşım olmadığı için tüm gün izin alamıyorum o yüzden hep ertelemek zorunda kalıyorum. Şahin Abi gözünaydın kazasız belasız kullanırsın inşallah, darısı başıma...

Bi gitsem gelmeyecem de gidemiyorum işte okulda tek başımayım çoğu zaman mesai arkadaşımın annesinin ciddi bi rahatsızlığı çıktı o onunla ilgileniyor bende okulla. Geç olsun, güç olmasın diye bir laf var ya onunla yetiniyorum.

Üst Alt