Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 kez yatış ve 12 yıllık öyküsü olan hastaya engelli raporu verilmemesine itiraz!?

ouaei

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba

3 kez bipolar hastalığı nedeniyle yatışı olan 12 yıllık hastalık öyküsüne sahip bir tanıdığımın vergi indiriminden faydalanmak için engelli raporuna başvurması sonucunda tedavisi ile işlevselliğe yönelik değerlendirme yapmak için taburculuk sonrası en az 6ay süreyle aylık takibi uygundur ibareli %0 oranında engelli raporu verildi. bu ne kadar adaletli? bu rapora nasıl itiraz edebiliriz? ve sonucunda raporun engellilik oranının değişme ihtimali nedir? lütfen yardımcı olur musunuz?

tedavisi şu şekilde hastanın

xeplion100mg
ketya XR 400
ketya200
lithuril1200

Normalde %40 veriyorlardı ama ilaç kullanımında mı bir düzensizlik var acaba? Son altı aya ait ilaç kullanım listesi isteniyor, belki burada kullanmadığı dönemler varsa böyle yapmış olabilirler. Rapora itiraz için İl Sağlık Müdürlüğü'ne itirazda bulunabilirsiniz, onlar sizi başka bir hastaneye sevk edecekler.

genie

evet ilaç kullanımı düzensizdi. bu durumda itiraz etmesinin bir faydası olur mu? teşekkürler yanıtınız için

Rica ederim, şu an itirazda bulunsanız bile aynı yanıtı alma ihtimaliniz çok yüksek. Ben size belirtildiği gibi altı ay düzenli ilaç kullanımından sonra başvurmanızı tavsiye ederim. O zaman büyük ihtimal engelli raporu alırsınız. Genelde "tedaviyle işlevselliği kısmen düzelen" ibaresi ile %40 oran veriyorlar. Ama ilk başta muhtemelen süreli olur daha sonra sürekli ibareli engelli raporu alabilirsiniz.

Özellikle psikiyatrik hastalıklarda poliklinik tedavisi önemli. Eğer ki hasta son 6 aydır düzenli takip edilmemişse hiçbir doktor hastanın iyileştiği için mi takip edilmediğini, ya da çok daha kötüleştiği için mi takip edilmediğini bilemez.

Aynısı benim de başıma geldi, sürekli raporum olmasına rağmen emeklilik için raporu yenilensin denilmişti.
Pandemi dönemine denk geldiğinde bende düzenli poliklinik tedavisine gitmediğim için ilk hastane 6 ay poliklinik tedavisi sonrası oran verilecektir notuyla oran vermedi. Bende doğal olarak itiraz ettim. İkinci hastane de aynı şekilde 6 ay takip sonrası yeniden değerlendirilmesi uygundur dedi.

İtiraz etmeniz sonucu değiştirmez. 6 ay düzenli poliklinik tedavisi sonrası oran alabilirsiniz.

merhabalar süreli rapor süresize dönüşüyor mu?
benim ilk 1 yıl süreli %65 şizoaffektif sonrasında 3 yıl süreli şizoaffektif bozukluk raporum var. temmuz ayında süresi bitiyor. muhtaç maaşımın kesilmemesi için mayıs ayında sağlık kuruluna başvuracağım. süresiz olur mu acaba? süreli olursa da bir tahmininiz var mı.

caykolik

Benim bildiğim kadarıyla büyük
şehirlerden almak daha iyi bence.

BU TESPİTMİDİR BİLMİYORUM.

caykolik

benim 4 ya da 5 inci raporumda sürekli vermişlerdi, hatta o dönem için ben raporun süresiz verildiğini bilmiyordum. Kuruma verdiğimde personelden dediler bir daha rapor almana gerek yok diye. çok şaşırmıştım. ilk 4 ya da 5 raporum hep 1 yıl süreli idi.

ucuncubahar
Çok teşekkür ederim. Mayıs ayında kurula gireceğim bakalım ne olacak. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Üst Alt