Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 kişi yaşayan bir evde bakım maaşı almak için gelir ne olmalı?

duabix

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar;

Bakım maaşı hakkında merak ettiğimiz ve acil yanıt bulmamız gereken bir sorunumuz var.

Evde 3 kişi 1 engelli 1 anne 1 kardeş toplam 3 kişi yaşıyoruz, bu eve 1500-1700 TL arası emekli maaşı girse bakım maaşı kesilir mi?

Daha doğrusu gelir hesaplamasında bakım maaşını dahil etmemiz gerekiyor mu? Yoksa bakım maaşı dışındaki gelirler mi hesaplanması gerekiyor?

serhanas
Hayır kesilmez, hane halkı kişi başı gelir sınırı 785 tl dir.
Bağlanacak bakım aylığı kendi gelir kriterinde hane halkı gelirine dahil edilmez.

Ufuk hocam sizin gibi birisinin bu forumda olmasından dolayı çok teşekkür ederim.

Forumda bir konu görmüştüm geçen gün şimdi bulamadım ama gelir hesaplamasında evde bakım aylığı'da sayılacak gibi bir şey diyordu ondan korkmuştum.

Şimdi biz SGK'dan aylık 2352 TL normal maaş alsak dahi evde bakım aylığımız devam edecek mi 3 kişiyiz evde.

Anladığım kadarıyla evde bakım maaşı bağlanması için evde bakım maaşı gelire dahil edilmiyor kendi sınıfında bağlandığı için doğrumudur?

serhanas
O görmüş olduğunuz evde bakım aylıkları da gelire dahil edilecek konusu 2022 aylıkları içindir son dönemde öyle birşey çıktı.
Ancak evde bakım aylığı gelir kriteri için henüz bağlanmamış olan bir gelirin varsayımla hareket edilerek hane gelirine dahil edilmesi düşünülemez.
Hane geliri kişi başı 784,97 tl yi aşana kadar ne tür bir geliriniz olursa olsun maaşınız devam eder.

Üst Alt