Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 Ocakta 2022 maaşına başvurdum. Ocak maaşını alacak mıyım?

Murat626

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba araniza yeni katildim bnm bi sorum olacak

bn ilk engelli maaşı başvurumu 07/07/2017 tarihinde yaptim 2018 mart ayinda maaşım kesildi
2019 yılında yapılan kişi başı gelir 609 tl olunca tekrar ocak 3 2019 da maaşımın tekrar bağlanması icin dilekce verdim maaşım bağlandi

şimdi bnm ocak ayı maaşım yatarmi yoksa şubatta ikisi birdenmi verilir teşekkür ederim şimdiden

Murat626
ocak ayı yatmaz. çünkü ödemelerin ancak başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren yapılabilir. kanun ve yönetmelik gereği aylık başlangıç tarihi, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır.
aylık kesildikten sonraki başvurular yeni başvuru sayılır.
bu durum da başvuru tarihin: ocak
aylık başlangıç tarihin: 1 Şubat

işlemlerin yetişirse şubatta sadece şubat aylığını alacaksın. yetişmezse mart'ta, şubat + mart olmak üzere 2 aylık alırsın.

Benim suan e devlette yardim durumu devam ediyor yaziyo ben %91 engelli raporum var yaşım 24 şubatta ne kadar para alicam

Murat626
doğum yılınızı yazar mısınız? ödeme gununuzu de tespit edeyim bari.)

Murat626
doğum yılınızın son rakamı "5" (1995)
bu duurmda ödeme gununuz her ayın 5'i

işlemleriniz yetişirse, 5 Şubat'ta 720,33 TL alacaksınız.
yetişmezse 5 Mart'ta, 720,33 X 2 = 1440,66 TL alacaksınız.
NOT: (aylığınız baglanmış ama ödeme yapılması için işlemler yetişir mi şubat'a bilemem)

ödemenizi T.C. kimliğinizle birlikte ödeme gununuzde, herhangi bir PTT şubesinden çekebilirsiniz.

Kalem abla benim oğlum 18 yaşına girdi 4 ocakta tekrar başvuru yaptik edevlette başvuru yaziyor subatta alabilirmiyiz 2022 engelli maasını

2022 Aylığı

18 yaşına girdim maasim kesildi tekrar cikartmam için ne yapmam gerekiyor
ayrıca ocak ayinin aylığını alabilir miyim

Ramazan çelebi

saglık kurulu raporunla kimlik fotokopinle beraber bulundugun ilçedeki sydv başvuracaksın ocak maaşını alırmısın almazmısın bilemem bizde ocak 4 ünde başvuru yaptık beklemedeyiz gardaş

2022 maaşı

18 yaşına girdiğim için maaşım kesildi raporu yeniden çıkarttım şubatın 20 sinde başvurdum ve basvurum kabul edildi simdi ben kaç aylık maas alacam? ve ne zaman yatar? şimdiden teşekkürler

ramazançelebi rapor oaranın kaç yazmamışsın eğer %70 altındaysa değişen bir şey olmicak 70 üzeriyse 720 tl alıcaksın maaş olayını edevlet sosyal yardımlar bölümünden takip edebilirsin

Ramazan çelebi
2022 de maaşlar başvur ayından bır sonrakı ay ödenmeye başlanır kabul edılırse .sen şubatta başvurksun ve kabul edılık ilk maaşı mart ayında alman gerekıodu anladıgm kadarıyla yetısmemıs ödeme gününe artık nisan ayında mart + nisan olarak 2 aylık alırsın.hazırandan itibaren her ay aylık olarka alırsın

abi Martin 11 inde bi red cevabı gelmişti sonra tekrar basvurdum onaylandı ama başvuru tarihi 20 şubat yaziyor yinede nisanda alırmıyım

@Ramazan çelebi

sen şubatta başvuruksun ilk başvurada red yemişin 2. başvuruda onaylanması gerektıgıne karar verıldıgı içn şubatta başvuru yapıksın gıbı görunük.2022 de önemlı olan başvuru tarıhı bu sebeple nisanda almaman için bir sebep yok.ödemeler dogum yılının son rakamına göre ödenıyo her ayın 5 ila 10 u arası ödenıyor sabret az bi gün kaldı.

Kalem abla benim doğum tarihim 30.12.2000
benim maaş bu ay yatarmı bide yatarsa ayın kaçında yatar

Ramazan çelebi

başvurun bu ay onaylanmışsa ödeme işlemlerin nisana yetişmez ablası. ödemeni nisan'da alman zor. ancak mayısta alırsın. nisan ayının ödemesini de mayıs ayı ile birlikte mayısta alırsın.
mart!ta başvuruna red cevabı verilmiş gerekçe neydi? niçin başvurun reddedildi sonra neden kabul edildi? sorun neydi?

NOT: e-devlette daima ilk başvuru tarihi yazar. aylığınız kesilse ve tekrar başvursanız bile aynı tarih yazar.
eger aylık talebin reddedilmişse ve bu red gerekçesi yasalsa, bu başvuru tarihi dikkate alınmaz. sonraki başvurun dikkate alınır. sonraki başvuru tarihini takip eden aybaşı da aylık başlangıç tarihin olur.

Kalem abla şubatta başvurmuştum fakat gelir testimiz yuksek geldi ve bu yüzden martın 11de reddedildi martın 18 inde basvurdugumda ise kabul edildi ama başvuru tarihi 20 şubat yazıyo simdi ben bu ay alamayacakmıyım ve eğer mayısta alırsam kaç aylık alacam

Ramazan çelebi
şubattaki başvurun muhtaç bulunmaman gerekçesiyle (gelir yüksek çıktığından dolayı) reddedilmiş. dolasıyla marttaki başvurun yeni başvuru sayılır.
ama e-devlette ilk başvuru tarihi olarak şubat yazar.
mart'ta gelir durumunuz degişmiş ve yeniden başvurmuşsunuz. geliriniz uygun bulunmuş ve aylık onaylanmış. mart'ta başvurduguna göre aylık başlangıç tarihin 1 Nisan. ancak ödeme işlemelri yetişmez nisana. nisanda ödeme almaz zor. sen mayısta ödeme alırsın.

rapor oranın kaç?

mayıs'ta nisan ayı için 480,22 TL
mayıs ayı için 480,22 TL olmak üzere toplam 960,44 Tl alacaksın ablası.

yalnız benim anlamadığım şu. şubatta gelir yüksek diye talebin reddedilmiş. marttta gelirin uygun çıkmış. bu nasıl oldu? biri işten mi çıktı? gelir mi düştü?

Kalem hanım bir sorum olacak Benim bakım paramı Annem Alıyor Gelirleri Yüksek cıkdıgı icin benim 2022Maaşımı Kesmišler Bende Hanemi Resmi olarak Ayırdım Şimdi bu bakım Aylıgı Ne olur Ben Evliyim Eşimde Engelli Birde ben Annemgilden hanemi Ayırdıgım icin onların geliri daha yüksedi Annem Bana Yine bakıcı Olamazmı

Zorro
abisine ait hayvanlar.2022 de her türlü gelirler hesaba dahil edildiği için bu hayvanlardan gelir ediyorlardı bu gelırde maaşa engel oluyordu hayvanları geri verip maaşı kurtarmışlar durum bu anladıgım kadarıyla.
[FONT='inherit']Soru 55: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar muhtaçlık hesaplanmasına dâhil edilir mi?[/FONT][FONT='inherit']
Evet, dâhil edilir. İl/ilçe tarım ve hayvancılık müdürlüklerinden temin edilen yıllık gelirin aylık ortalaması dikkate alınır[/FONT]

yunus adıyaman
bu soruyu başka yerde gene sormustun ve cevaplamıstım.farklı cevap alamayacaksın.annenın bakıcı olması için aynı hanede ıkmaetınzın olması gerekıyor yada heyet uygun görurse evlerınz yakın ise ve haftanın her günü günlük enaz 8 saat annenızın size bakıcı olacagına olur verırse sıkıntı olmaz.annenzın gelrı sizin hane hesabına katılmaz ayrı ıkamet oldugu için.
haneyı ayırmıssınız annen kuruma maaşın ıptalı için başvurdu mu haneden ayrılma olmus hemde bakılan kişi.en geç 15 gün için bildirimde bulunması gerekıyor yoksa cezalı duruma düşer.annene söyle bildirimde bulmadıysa gecıkmedn bildirsin

Benim Adıma aĺacagı maaş benim hanememi onomı görünųr Ànneme görünürse onun geliri yüksek cıkar

yunus adıyaman

sen hanenı ayırdık kerrı annen kuruma haneden ayrıldıgna ve artık bakımını yapmadıgına dair başvuru yapmadıysa o maaşı annen almaya devam eder ama yapılan kontrolde ortaya çıktımı ya da sen 2022 ler için başvuru yapıomussun durum ortaya çıkar ve bildirim yapmadıgı için annen cezalı duruma düşer.

senın hanen ayrı oldugu için anne ve babanın oldugu hanenın gelırlerıne bakmazlar sadece senın resmi olarak yaşadıgn hane gelirine bakarlar.

Üst Alt