Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 sene nöbet geçirmemek raporda epilepsi tanısını kaldırır mı?

theboy

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
15
Arkadaşlar, öncelikle selamünaleyküm.

2020 yılında lenf kanseri nedeniyle bir ameliyat geçirdim. Ameliyat sonrası hastaneden taburcu olduktan sonra epilepsi nöbetleri yaşamaya başladım. 2021 yılında durum biraz uzadı. O dönem askerlik, okul gibi süreçlerle uğraşıyordum. Askerlik için yapılan sağlık kontrolünde, epilepsi nedeniyle muaf kararı çıktı. Nöroloji doktoru kontrole gelmemi söyledi, ancak ben onu unutmuşum o yılda gelin vb de bildiri vb de yapılmayınca gidemedim

Daha sonra özel güvenlik görevlisi (ÖGG) olmak istedim. Tüm raporlarım uygundu, ancak epilepsi kontrolüm olduğu için ÖGG olabilir raporunu alamadım.

Soruma gelecek olursak: 2021 yılından bu yana hiç nöbet geçirmedim. Lamictal 25 mg kullanıyordum, ancak ilacı bitirdikten sonra bir daha doktora gitmedim. Yine de bu süre zarfında nöbet geçirmedim. İlk nöbetimden sonra zaten hemen acile gitmiştim ve tanı o zaman konulmuştu. Şimdi 3 yıldır nöbet geçirmediğim için bu tanı kaldırılabilir mi? Eğer kaldırılabilirse, nasıl bir süreç izlemem gerekiyor?

Epilepsiyi tetikleyebilecek birçok oyun oynadım ve hala oynamaya devam ediyorum, buna rağmen herhangi bir kriz ya da nöbet yaşamadım. Lütfen bu konuda yardımcı olur musunuz?

Önce şunu soralım,lenf kanseri demişsin, hastalığın seyri ne durumda?

Epilepsi tanısı ile "Askerliğe elverişli değildir" raporu verilmiş.

Özel güvenlik olmanız için askerlik durumunuz sorgulanacaktır, doğal olarak ne için muaf tutulduğunuz sistemde belli olacaktır..Tanı silinmez.

Nöroloji kontrolüne gitmeniz gerekiyor..gerekli nörolojik muayene sonrası 3 lü heyet veya genel heyet raporuyla özel güvenlik olur raporu almanız gerekir.

@theboy,

@OğuzHan112,

Şimdi hocam Lenfoma kanseri hani bogazdan şişme oluyordu ya ona diyoruz onlar alındı lenf bezleri yani onlar alındı ve temiz durumdayım gecen 3 ay önce kücük lenf bezleri şişmesi görünmüştü onlarde temizlendi ve problem şuanlık gorunmuyor
Askerlik konusu dogru hocam ama şuanlık epilepsim nöbet sorunlarım yok allah'da tekrar göstermesin bana ve başkalarına cok kötü birşey. Tanı silinmez dediniz ama işde tanım kalsın ama epilepsim gectigini ögg olabilir raporu almamda engel olmasını istemiyorum cünkü hastalıgım vb gecti bayılmam felanda yok ve boş yerede olamıyacam o yuzden yani o anlamda tanım silinsin ögg görevlisi olabilir raporu almak istiyordum o yuzden önceden gittim zaten ve epilepsi kontrolüm oldugu söylendi ilk özel dal a gittim bir kaç soru sordular gecirme vb oldu mu diye yok dedim mr cekilip 6 ay sonra tekrar gelin dendi randevu alıp yani mayıs'da tekrar gitmem gerek ama onlar bu tanıyı nasıl kaldıracaklar. ne yapmamız gerek dogrusu?

Üst Alt