Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 sosyal güvenlik kurumunda da pirim ödedim. Hangisinden emekli olacağım?

msgunes

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli kardeşlerim, abilerim ve ablalarım hepinize sevgiler ve saygılar.
Sizlere danışmak istediğim bir konu var.

Ben 1982 doğumluyum.
Engel oranım: %60
SSK işe girişim:13.06.2001
Hizmet sürelerim sırasıyla;
SSK:1333
Banka Emekli Sandığı:1848
Ve en son Bağkur:270
Toplam:3451 gün

Hesaplamalarıma göre 2. Derece engelli olduğum için 17 yıl 8 ay ve 3920 prim günü dilimine giriyorum.
3920-3451=469 günüm kalıyor.

İnternetten yaptığım araştırmalara göre ssk emekliliği bagkurdan daha avantajlıymış.Ve bundan yararlanmak için emekli olmadan 1261 gün ssk'lı olarak prim yatırmak gerekiyormuş.

Benim merak ettiğim konu ben şimdi bu işe baslarsam 469 gün primim yatirilirsa ve emekliliğe hak kazanırsam Bağkur üzerinden mi emekli olurum yoksa ssk'dan mı.Eger SSK'dan olmayacaksam 1261 günü bekleyip ondan sonra emekliliğe basvurursam o zaman SSK'dan emekli olabilirmiyim.

Bunlar için yapmam gereken bir işlem var mı?

Biliyorum biraz karışık oldu affınıza sığınıyorum.
Bu konuda beni bilgilendirebileceklere şükranlarımı sunuyorum.

msgunes
Yukarıda verdiğiniz hizmet gün sayıları tam olarak sırasıyla ise bu durumda emekliliğiniz Bağkur değil özel banka sandığından olur.
Son 2520 gün içinde iki kurum varsa en az 1261 gün prim hangisine ise o kurumdan emekli olunur. Son 2520 gün içinde ikiden fazla kuruma prim ödenmiş ise 1261 şartı aranmaz, bu 2520 de çoğunluk hangisinin ise emeklilik de o kurumdan olur.
Durumunuzu buna göre değerlendirin.

Yani son prim ödenen kurumun önemi yok,emeklilige hak kazanılan günden geriye son 2520 günün içinde prim gün sayısı hangisi fazla ise o kurumdan emekli olunur doğrumudur hocam?

msgunes
Evet doğrudur.
Malulen emeklilikte en son tabi olunan kurumdan emekli olunur. Ama siz malulen değil erken emekli oluyorsunuz.
Erken emeklilikte ise son 2520 gün esas alınarak en fazla prim hangisinde ise o kurumdan emekli olunur.

Çok teşekkür ederim hocam, Allah razı olsun.

Üst Alt