Değerli kardeşlerim, abilerim ve ablalarım hepinize sevgiler ve saygılar.
Sizlere danışmak istediğim bir konu var.
Ben 1982 doğumluyum.
Engel oranım: %60
SSK işe girişim:13.06.2001
Hizmet sürelerim sırasıyla;
SSK:1333
Banka Emekli Sandığı:1848
Ve en son Bağkur:270
Toplam:3451 gün
Hesaplamalarıma göre 2. Derece engelli olduğum için 17 yıl 8 ay ve 3920 prim günü dilimine giriyorum.
3920-3451=469 günüm kalıyor.
İnternetten yaptığım araştırmalara göre ssk emekliliği bagkurdan daha avantajlıymış.Ve bundan yararlanmak için emekli olmadan 1261 gün ssk'lı olarak prim yatırmak gerekiyormuş.
Benim merak ettiğim konu ben şimdi bu işe baslarsam 469 gün primim yatirilirsa ve emekliliğe hak kazanırsam Bağkur üzerinden mi emekli olurum yoksa ssk'dan mı.Eger SSK'dan olmayacaksam 1261 günü bekleyip ondan sonra emekliliğe basvurursam o zaman SSK'dan emekli olabilirmiyim.
Bunlar için yapmam gereken bir işlem var mı?
Biliyorum biraz karışık oldu affınıza sığınıyorum.
Bu konuda beni bilgilendirebileceklere şükranlarımı sunuyorum.
Sizlere danışmak istediğim bir konu var.
Ben 1982 doğumluyum.
Engel oranım: %60
SSK işe girişim:13.06.2001
Hizmet sürelerim sırasıyla;
SSK:1333
Banka Emekli Sandığı:1848
Ve en son Bağkur:270
Toplam:3451 gün
Hesaplamalarıma göre 2. Derece engelli olduğum için 17 yıl 8 ay ve 3920 prim günü dilimine giriyorum.
3920-3451=469 günüm kalıyor.
İnternetten yaptığım araştırmalara göre ssk emekliliği bagkurdan daha avantajlıymış.Ve bundan yararlanmak için emekli olmadan 1261 gün ssk'lı olarak prim yatırmak gerekiyormuş.
Benim merak ettiğim konu ben şimdi bu işe baslarsam 469 gün primim yatirilirsa ve emekliliğe hak kazanırsam Bağkur üzerinden mi emekli olurum yoksa ssk'dan mı.Eger SSK'dan olmayacaksam 1261 günü bekleyip ondan sonra emekliliğe basvurursam o zaman SSK'dan emekli olabilirmiyim.
Bunlar için yapmam gereken bir işlem var mı?
Biliyorum biraz karışık oldu affınıza sığınıyorum.
Bu konuda beni bilgilendirebileceklere şükranlarımı sunuyorum.