Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 stent takılan babam vergi indirimi ile erken emekli olabilir mi?

gulayonur1

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar
gecen 6 ay oncede burada babam için actıgım konu vardı: http://www.engelliler.biz/forum/eme...-vergi-indirimi-ile-emekli-olabilir-mi-3.html

babam 1 sene once kalp krızı gecırerek stent takılmıstı 1 tane %60 kapalıydı, 1 ay sonra randevulu bır stent daha takıldı ve sonrasında engellı raporu ıcın basvurdu . babam ınsaat kalfası calısmaması gerekıyor ama malesef hayat sartları uzulerek soyluyorum kı.
gecen hafta tekrar bır krız gecırdı agır kaldırma sonucu 1 tane daha ana damara stent takıldı %99 darlık acıldı. 4 gun yogun bakımda kaldı taburcu oldu

babam 2001 sıgorta gırıslı 3300 gunu var suanda normal sartlarda emeklı olabılmesı mumkun degıl, saglıgıda el vermıyor

sımdı bız gecen sefer emeklılık ıcın basvurmustuk sanıyorum konuyuda bulamıyorum uyelıgı yenılemek zorunda kaldım.
acaba bu sefer vergı ındırımden mı basvurmalıyız
gecen sefer babamın oranı %30 cıkmıstı olmamıstı. belkı bu sefer olur.
yardım edermısınız lutfen?

daha öncede bahsettiğim gibi geçirilen operasyonlara göre değil hastada oluşan hasara oran verilmektedir önceki sefer 30 oran verilmişse şimdi değişen nedir bilemiyorum eğer babanızın kalbinde bi bozukluk meydana gelmemişse oran gene aynı olur değişmez şartlar değişirse oran değişir ayrıca bu 30 orana tansiyon dahil ettinizmi eğer başka problemleri varsa onlarıda eklemeye çalışın

sarasota

eskı actıgım konuyu buldum ve hepsını okudum
evet tansıyonda eklenmıs ıcıne ama kolesterol yok bu sefer babamın cıddı kolesteroluda cıkmıs
doktor babanız 1 tane hapı bıle ıcmese hayatını kaybedebılır zaten o gunde hastaneye goturmesek hayatını kaybedecekmıs allahım korusun bırde degerlerı cok yuksektı 2 gun boyunca anjıyodan oncede yogun bakımda yattı. ama bılemıyorum tabı durum degıtstımı degısmedı ılacların mıktarı ve mg artı ama pekı basvurursak tekrardan vergı ındırımdenmı basvursak cunku %60 alamayacagız bellı oldu o bı oncekınden vergı ındırımden basvursa en azından 1-2 sene kalıyor emeklılıgıne

Bunun tek bir yolu var öğrenmenin tekrar hastaneye sağlık raporu için başvuru yapmanız son başvuru yaptığınızı üzerinden 6 ay gelmişse eğer son rahatsızlığınızdan sonra babanıza verilmiş bir ekspertiz vardır onunla birlikte kolesterol belirtin ve bir başka hastaneden şansını denesin vergi indirimi için .

vergi indirimi için başvuruyu yapmalıyız yanı , engellı raporu ıcın degıl sanıyorum . gecen sefer dırek engellıden basvurmaya calısmıstık.
yenı raporlar verıldı buarada. tam 6 ay suanda onumuzdekı ay yaparız artık hayırlısıyla basvuruyu

Gulayonur hanım hastaneye sağlık raporu başvurusunu yaptığınızda sağlık raporunu vergi indirimi için istediğinizi belirtin eğer yüzde 40 ve üstü rapor aldığınızda vergi dairesine elinizdeki rapor ile vergi indirimine başvuru yapın ama bu başvuruyu yaparken babanızın bir işyerinde çalışıyor olması gerek vergi indirimi onaylandığı takdirde babanız erken emeklilik hak eder tabi gerekli gün ve hizmet yılını tamamladığı takdirde not babanızda nefes darlığı mevcutsa eğer bir ğöğüs uzmanına görünsün ordanda bir oran alabilir genelde kalp rahatsızlığı kişilerde bulunur

nefes darlıgı var sanıyorum vve bır ses kısıklıgı mevcut babam bır ısyerınde calısıyor buarada
pekı vergı ındırımı aldıktan sonra herhangı bıseyden yararlanacakmı emeklı olana kadar 1 sene gecmesı gerekıyor 3600 emeklı oluyor sanıyorum

Vergi indiriminden maaşa 30 tl gibi bir ek ödeme oluyor ama en önemlisi vergi indirimin erken emekliliğe etkisi vardır nefes darlığı mevcutsa eger babanız en az ıüzde yirmi alır ondan da ama babanızın ssk
gün işe başlama gün ay yıl şeklinde yazarsanız daha net
Bir şekilde yardımcı olurum size.

arkadaslar babamdakı kagıtta rapor oranıyazmıyor ama ef :%50 %55 yanındada hıpertansıyon E4 yazıuyor

daha onceden boyle cıkmıs ef sonucu
earibagi gulayonur,

EVRE II:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %50-60 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –II hastalar % 30

Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler % 10

Bu ikisi %37 yapar

bu yazdıgımada bu sekılde yorum gelmıs velhasıl %30 rapor almıstı babam

umut2135
2001 ama ayını ve gununu bılmıyorum o zamanlar aynı zamanda baska bırınınde odenmıs prımı var sıgortasıdna cok sacma bılıyorum ama bır karısıklık var ve cozulemıyor

babamı bır gogus hastalıklarınada gostermekte fayda var bu surec ıcınde

Aynen öyle babanız bir göğüs uzmanına muayene olsun solunum testindi bir kayıp varsa eğer onun içinde ayrıca bir oran verilir

Önemli değil umarım bu defa başarırsınız

Üst Alt