Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 tekerli akülü araçların kullanım prosedürü nedir?

hasato

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
2
kolay gelsin dostlar son zamanlarda trafikte 3 tekerli üstü kapalı araçlar dikkatimi çekti arka plaka kısmında engelli aracı yazıyor bazılarında bu araçlar için yasal prosedür nedir acaba ehliyet gereklimi trafiğe çıkması için neler gerekli çünkü benim gördüğüm araçlar ana yollarda kullanılıyordu ben oturduğum mahallede kullanmak istiyorum biraz araştırdım ancak net bilgi yada yasal anlamda yönetmelik bulamadım bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim

Elektrikli bisiklet ise bisiklet sınıfında,
Akülü scooter ise yaya sınıfında
motorlu bisiklet ise otomobillerin tabi olduğu sınıfa dahildir.

Plakası olan her araç otomobillerin tabi olduğu kanuna, Karayolları Trafik Kanun'a tabidir. Plakada engelli işareti tercihe bağlıdır.

fizik hastanesinde muhabbet etiğim birisi normal araç ehliyeti alamayınca bende bundan aldım deyince konu aklıma takıldı ondaki araç 3 tekerli üstü kapalı arkasında plaka yok plaka yerinde engelli aracı yazıyor sadece bunları polis durdurmuyor mu acaba spor salonuna gitmek için benimde alma niyetim var elektrikli olması uzun vadede karlı olmasını sağlıyor ancak polis ile sıkıntıya girmek istemem sanırım net bilgiyi emniyetten öğreneceğim ilginiz için teşekkür ederim

3 tekerli elktrikli araç kullanan

hiç nöbet geçirmedim ancak kontrol amaçlı epilepsi ilacı kullandığımdan engelli ehliyeti alamıyorum ancak işe gitmem bir şekilde hayata tutunmam lazım bu sebeple 3 tekerli elektrikli araç almayı düşünüyorum kral motor yuki arora gibi markalar mevcut ancak fiyatları uygun olmadığından malzeme ve servis kalitesini araştırıp almak istiyorum kullananlar deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim

Üst Alt