Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 tekerli elektrikli bisiklet çok dik yokuşu çıkar mı?

burak_1986

Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
0
üç teker, elektrikli bisikletler 70 derece yokuşu çıkabilir mi samsunda yaşıyorum bazı yerler çok yokuş

çıkar tabi ama yol altfalt olmalı ve motor güçlü olmalı

70 derecemi ;);)
hocam o derecede bı asfalt eğim dünyada yoktur.

1- yol eğimlerinde 70 derece eğim/tırmanış mümkün değildir, böyle bir yol olamaz... yol eğimlerinde açı hesaplaması yapılmaz zaten...yol eğimleri yüzde değerleriyle hesaplanır... misal, 100 metrelik yolun sonunda 10 metrelik yüksekliğe çıktıysan bu tırmanış/eğim yüzde 10'luk bir eğimdir...

2- Alp dağlarındaki yol bisikleti tırmanışlarında çoğunluk eğim yüzde 22-25 arasındadır (bundan daha dik tırmanışlarda kros tipi bisiklet gerekir)... Samsun yollarındaki eğimin yüzde 25'ten fazla olacağını sanmıyorum...

bu tür tırmanışlarda araç/bisiklet/scooter güçlü bile olsa geriye devrilme tehlikesi büyüktür... benim tanıdığım bir çift yüzde 15 eğimli köy yolunda atv araçlarıyla devrildiler, aylarca hastanede yattılar...

Üst Alt