Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 tekerli Motorlu malul arabası almak için nasıl bir sağlık raporu olmalı?

Cengiz7475

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Slm,
Ben devlet memuruyum, ortopedik engelliyim, 3 Tekerlekli Engelli Benzin Motorlu Malül Aracını T.C.Emekli Sandığının karşıladığını öğrendim ve bunun için Devlet Hastanesine başvurdum.
Devlet Hastanesinden bana verilen raporda "ÖZEL TERTİBATLI (OTOMATİK ŞANZUMANLI) ARAÇ KULLANABİLİR" ibaresi mevcuttur.
Ama benim istediğim rapor ise "3 Tekerlekli Engelli Benzin Motorlu Malül Arac Kullanması uygundur" ibaresi yeterliydi, yani araç için rapor verildi tarafıma.
ben tekrar itiraz ettim, 3 Tekerlekli Engelli Benzin Motorlu Malül Aracı diye, fakat bana bu şekilde veriliyor dendi. Böyle 3 Tekerlekli Engelli Benzin Motorlu Malül Aracı kullanmasında sakınca yoktur ibareli rapor alan var mı? bu konuda ne yapabilirim?
Yardımlarınız için şimdiden tşk.ederim

Yok, bence o ibare işinizi görmez. o, otomobil ile ilgili bir ibare gibi geldi bana.
Motorlu malul arabası verilmesi ile ilgili bilgiler Tebliğ'de şöyle (bkz):

• 20.3.2. Motorlu malul arabası verilmesini gerektiren hastalık ve arızalar
    · El, ön kol ve kolun tek taraflı fonksiyonuna mani olan haller,
    · Kalp yetmezliği veya koroner arter hastalıkları,
    · Kronik obstrüktif akciğer hastalıkları,

gibi standart tekerlekli sandalyeyi hareket ettirememesi yada hareket ettirmesi halinde kişinin sağlığının tehlikeye gireceği durumlarda, bu durumlarının ortopedi ve travmatoloji, beyin cerrahisi, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, erişkin veya çocuk nöroloji uzman hekimlerinden birinin yer aldığı sağlık kurullarınca düzenlenen sağlık kurulu raporunda belirtilmesi koşuluyla motorlu malul arabası verilmesi mümkündür.

Ancak;
    · Her iki üst ekstremite fonksiyonlarının çeşitli nedenlerle tam olmaması,
    · Epilepsi tanısı konulmuş hastalar,
    · Serebroskleroz ve seniliteler,
    · Debilite,
    · Şizofreni ve sklofreniler,
    · Dekompanse kalp yetmezlikleri,
    · Renk körlüğü,
    · Düzeltilmesi mümkün olmayan görme ve işitme bozuklukları,

durumlarından herhangi birinin mevcut olması halinde motorlu malul arabası verilmez.

Motorlu malul arabasının verilmesi için düzenlenecek sağlık kurulu raporlarında, ayrıca yukarıda sayılan ve kullanıma engel teşkil edecek durumların olmadığının belirtilmesi gerekmektedir.
    Motorlu malul arabası verilecek kişilerde, arabanın teslimi sırasında (H) sınıfı sürücü belgesinin olması gerekmektedir.
    Motorlu malul arabalarının bedelleri, ilgili firma tarafından iki yıl garanti, on yıl yedek parça bulunurluk garantisi, teknik destek taahhütnamesi verilmiş olması halinde, Tebliğ eki EK-5/C Listesinde belirtilen tutarı aşmamak kaydıyla ödenir.
    Motorlu malul arabaları, iade cihaz kapsamındadır.
Bence tebliğin bu bölümünün çıktısını alıp, hastaneye bir daha itiraz edin. Durumunuz uygunsa, doğru raporu vereceklerdir diye düşünüyorum

H sınıfı ehliyetle tertibatlı araç kullanabileceğiniz gibi,tertibatlı motorda kullanabilirsiniz.Motorlu malul arabası,araçlar kategorisinde yer aldığından,yazılan ibere işinizi görür.Çünkü sağlık kurulu raporunuzda sağlık kurulu raporunuzun istek nedeni yazılıdır.

Hayır hayır, mümkün değil. Zira olay araç kullanmak değil, Emekli Sandığı'ndan bu aracı almak. Emekli sandığı öngördüğü ibarelerin yer lamadığı iğneye dahi ödeme yapmaz. Özellikle bu üç tekerli araçları satan firmalardan, ES ödeme yapması için rapora yazılması gereken en doğru ibareyi öğrenin derim.

Bir yol daha göstereyim size.Elinizde şu an bulunan sağlık kurulu raporu ile çalıştığınız kurumun Muhasebe Müdürlüğüne başvurun.Elinizdeki Sağlık Kurulu raporuyla Emekli Sandığının Size Motorlu Malul aracının ücretini ödeyip ödemeyeceğini Muhasbeye sorun.Onların gösterdiği yolda hareket edin.Çünkü motoru satın aldığınızda faturasını işyerinize ibraz edeceksiniz.

Artık SGK motorlu malul aarabası için ödeme YAPMIYOR.

Üst Alt