Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 yaş altı çocuğum için 2022'den faydalanmak için rapor Ağır Özürlü mü olmalı?

ferdelka

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba.17 aylık İkiz bebeklerimden biri serebral palsi. Geçen hafta %70 oranındaki ağır özürlü bölümü HAYIR yazılı raporunu aldım. Maaş için ağır özürlü ibaresinin değiştirilmesi gerekiyormuş Il sağlık müdürlüğüne itiraz için gittiğimde 3 yaşın altındakilere ağır özürlü ibaresi olmuyor dediler. 2022 den faydalanabiliyor muyum? Bunda da yaş sınırı var mı acaba?

Benim oğlum 19 aylık sp hastasi yüzde yüz ağır özürlü ibaresi var nasıl vermiyorlar hayret ??

Marmara eğitim araştırma. .bilmiyorum ama sanırım sıkı denetim var çok fazla yigilmalar oluyormuş öyle duydum..:(

Siz hangi hastaneden aldınız?

Ama hastalıkları bir mi ? Bizde görme yok. . Eller kollar hiçbir şekilde kullanılamıyor. .Ağır beyin hasari var.. siz deki sorunlar nedir tam olarak..??

Ankara Gazi'den aldım. Ve eğer itiraz dilekçemi verirsem bütün muayeneler yeniden başlayacakmış. Üstelik 3 yaş altındakilere ağır özürlü vermeme olasılığı yüksekmiş. Bu da gözümü korkuttu çok bekledim çünkü raporu. Çocuğun Tedavisi gecikiyor diye :(

Aynen beş aylıkken başladım 15 aylıkken aldım raporu..yazik oldu gecen zamana :(sizin bebekte ki sorunlar nedir?

Boynunu tutabiliyor son bir aydır fizyoterapist arkadaşın eşliğinde evde yaptığımız sporun etkisi çok oldu çok şükür. Bedeni kontrol dışı. Görme var oğlumda net değil dedi doktor. Gözünde kayma var. Sadece Sağ elini kaldırıyor yarım da olsa yeni yeni.

Bende altı aylıktı başladım daha geçen cuma aldım raporu. Şimdi fizik tedavi reh. Merkezi bulacağız bakalım

Biliyorsunuzdur bi sağlık bakanlığı bide milli eğitim Bakanlığının fizik tedavi merkezlerinden yararlanabilirsiniz. .haftanın 4 günü gidiyoruz.gecmis olsun..

Bilmiyordum çok teşekkür ederim. Sizede geçmiş olsun.

ferdelka o raporla evet, 2022 aylığına çocuğun adına sen ya da babası başvurabilir. raporda ağır özürlü ibaresine gerek yok. lakin anne ve babanın sgk çalışanı olmamsı, emekli olmaması şart. kişi başına düşen aylık gelirlerinin 255,22 altında olması gerekiyor.

agır özürlü ibaresi için yaş şartı yok. agır özürlü rapor almaya bak evde bakım aylığı için de.

Üst Alt