Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 yaşında sağ gözüm retinablastomdan (tümör) dolayı alındı. Rapor alabilir miyim?

neverbackdown

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
7
13 Eylül Güncel: Engelli raporumu aldım.

_____
Merhaba,

3 yaşında sağ gözüm retinablastomdan(tümör) dolayı alındı

bu konu ile ilgili hiç bir işlem yapmadım askere gitmek istedim. Askere almadılar hastanede muayene edip heyete sokup askerliğe elverişli değilsin dediler.artık süresiz engelli raporu almak istiyorum

size sorum şu;

göz :%32
tümör : %10
sanırım hesaplamalara göre yüzde 40 ın altında kalıyor ancak bu şekilde engelli raporu alanlarda mevcut. Beni askere almadıkları için %10 piskoloji raporu alabilir miyim ? O şekilde oranım yeter mi ne gibi işlem yapabilirim ?

6 Ay tedavi görmeden piskiyatriden oran vermiyorlar kardeşim öyle biliyorum bende aynı sen gibiyim tek göz görmüyor 32 beyin cerrahide 10 verdi 39 da kaldm

kardeşim konu ile ilgili bi gelişme olursa buradan bilgi verirsen cok sevinirim aynı şekilde bende gelişme olursa seni haberdar edeceğim

Göz tümör den alındığında 32+10= 42 oran veriliyor.Yani 32 ye 10 ekleyip direk 42 oran veriliyor senin dediğin gibi 40 in altına düşmez rahat ol.

sağ gözüm retinablastomdan (tümör) dolayı alındı

Arkadaşlar merhaba,

sağ gözüm retinablastomdan dolayı alındı heyete girmiştim %32 rapor verdiler ancak göz doktoruna defalarca dile getirmeme rağmen retinablastom ibaresini eklemedi sonuca itiraz edeceğim ameliyat olduğum yerden Durum bildirim raporu alacağım bilgili olan veya benimle aynı durumda olup %42 alan arkadaşlar yol gösterebilir misiniz ? retinablastomdan oranı göz doktorumu veriyor yoksa başka bi alan mı veriyor ?

merhaba, size verilen rapor oranı 32 normal bir göz için diğer gözünüzde birazcık bozukluk varsa %40 alabilirsiniz. bol şanslar.

merhaba,

diğer gözümde problem yok sorduğum soru retinablastom dan dolayı alındığı için %10 oran alan arkadaşlar var teşekkürler

neverbackdown
benim de bildiğim kadarı ile 1 gözünüz tümör nedeni ile alındığında tümörden dolayı %10 ekleniyor ve bu %32+%10 = %42 şeklinde veriliyor diye biliyorum. Çünkü tek bölümden sadece gözden alıyorsunuz. Farklı hastalıklarda yani ikinci , üçüncü gibi farklı hastalıklar da balzhard uygulanıyordu. Ama şimdi onu da kaldırdılar. Hastalık listesi diye yeni bir yönetmelik çıktı. Daha önce almış olduğunuz bir rapor olmadığı için muhtemelen size yeni hastalık listesine göre oran vereceklerdir diye düşünüyorum. Bence siz hastalık listesinde Göz bölümünü iyice bir inceleyin

Arkadaşlar Balthazard hesaplaması diye bir hesaplama var, yani %32 + %10=%42 diye bi hesaplama yok maalesef. Balthazard hesaplamasına göre %32 + %10 toplamda %38,8 gibi bir oran çıkıyor.

Arkadaşlar bilgin için teşekkürler yarın prof dr kontrol edip itirazım için durum bildirim raporu hazırlayacak sonuçlandığında inşAllah hayırlısı olur bilgi vereceğim

güncel kontrol ve yeni raporda oran almak oldukça zorlaştı, benimde tek gözüm 1995 yılında trafik kazasında tamamen görmüyor kadar oldu 2013 yılında vergi indirimi emeklilkik için 41 rapor almıştım (yüzde cam kesmeleri sonucu deformasyonlarda sanırım göz önünde bulunduruldu) şimdi ise bu artık mümkün değil diğer rahatsızlıklar eklenince /1 formülü uygulandığından heyete girmeden bunu bikemezsin, kolaylıklar dilerim

Kuru

Erdoğan bey çok geçmiş olsun. Aslında tek gözü görmeyen insanların alması gereken oran net %50 dir. Ancak mevzuata göre %32 .Benim bu işin peşini bırakmama sebebim https://web.ogu.edu.tr/Storage/AliErcanAltinoz/Uploads/ÖZÜR-ORANI.pdf özür engel listesinde 51 sayfada ayrıntıya verdiği için gözün alınma nedeni retinablastom(göz tümörü) olduğu için net %10 oran ekleniyor ve Balthazard hesaplamasına girmiyor buda yüzde %42 ye takabül ediyor. Bunun inanın savaşını veriyorum göz doktoruna bunu ayrıntılı şekilde açıkladım ancak ameliyat 1997 yılında olduğu için resmi bir yazı olmadığı için dikkate bile almadı. Ancak Ameliyat olduğum yerdeki tüm raporlara erişim sağladım yeni. Prof dr.la görüştüm benim için durum bildirimi yazacaklar itiriaz ettiğim kuruma. Eğer gelişme olursa buradan aynı hastalıkta olan arkadaşlara detaylı bilgi vereceğim. Sağlıkla kalın

Arkadaşlar yeniden merhaba,

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2-1.pdf
sayfa :45 ve 46 da ayrıntılı şekilde yer verilmiş. benimkisi RETİNA MALIGN NEOPLAZMI resmi gazetede belirtildiği üzere %10 net oran veriliyor. balthazard a girmiyor.İlk girdiğim heyette %32 verildi ancak şuan İ.Ü.İstanbul tıp fakultesinden durum bildirim raporu aldım. Sağlık kurulu kararına itiraz ettim yeni hastaneyi mesaj atacaklarını söylediler. Sizce bir faydası olur mu ? %42 alabilir miyim ?

retinablastomdan (tümör) dolayı gözü alınan arkadaşların bilgisine sunarım

arkadaşlar merhaba,

şu konuya sonunda açıklık getirdim ve engelli raporumu yasalarda yazdığı üzere aldım.
retinoblastom dolayı gözü alınan arkadaşlar gözden %32 oran alıyorsunuz. Dahili doktoru veya göz doktorundan onkolojiye sevk istiyorsunuz (retinoblastom)tümörden oranı göz değil onkoloji veriyor(%10 net şekilde) %42 olması gerrekiyorken bana abes şekilde %59 verdiler bu şekilde işlemlere devam ederseniz raporunuzu kolay bir şekilde alabilirsiniz.
Ancak ameliyat raporlarınız eksiksiz olması gerekiyor. Bu konuyu açma sebebim o kadar uğraştım ki o kadar boş bilgi veren oldu ki gerek bu sitede alamazsın diyenler oldu ,gerek etrafımda, gerek doktorlar.. bu sebeplerden siz uğraşmayın diye bilgilendirmek için yazıyorum sağlıcakla kalın. sakın bilgisiz insanların yok balthazard formulu diyen insanlara kulak asmayın onkolojinin size verdiği raporu net orandır balthazard formulune sokamazlar.

oğuz selam inan senin şansına seni sonunda dinleyen bir doktor ve heyet bulmuşsun , ben iki önemli hastalıpım elimde hastane yatış ve mr -çekim test ne varsa götürdüm derdimi anlattım ama yazmadılar eklemediler. ve enerjim bitmişti devam edemedim itiraz et git bul uğraş. ama sürekli hastalıklarıma verilen 2 yıllık raporun yenilenme zamanı direneceğim sürekli olsunve hastalıklarım eksiksiz olsun diye.BURDAKİLER çoğu bilmiyor ona dayatılan denileni kabul etmek zorunda kalmış kişiler. doktor yazmam diyor memur yol göstermiyor heyet kovuyor ne yapsın gideceği yeri itiraz edeceği yeri de bilmiyor. %32 örnekler kaza sonucu olanlar kendi örneklerini veriyor , tümör yüüznden gözünü kaybedenler olur da denk gelir burayı okursa öğrenmiş olacaklar .ama direndiklerinde %40 üstü alırlar mı belli olmaz burası türkiye burası işlerinden bıkmış hastayı kovmaya çalışan dinlemeyen doktorların mutsuz doktorların ülkesi. özetle ben de herşeyi araştırdım bendeki hatsalıklar bazıları ülkede 4. 5. vaka ama doktorlarımız da böyle dinlemiyor bilmiyor gözardı ediyor uğraşmıyor..bilsem de dirensemde elde edemedim itiraz hakem heyeti uğraşmadım.uğraşamadım istanbul kalabalık üstüne heryerde aylarca bekle dur...

selamlar, doktorların dinlediğini düşünmüyorum emin olun onkolojiye gitmem gerektiğini kendim düşündüm ve gittim . her göz doktorouyla inanın kavga aşamasına geldim. kimse söylemedi onkolojiye gitmem gerektiğini.doktorlarla muhattab dahi olmadan Arkadaşlara bu konuda en büyük önerim şu: heyet kontrollerine gittiğinizde dahili doktoru size şunu soruyor herhangi bir ameliyat geçirdiniz mi ? sizde evet retinoblastom ameliyatı geçirdim onkolojiye sevkimi istiyorum diyorsunuz. ameliyat raporlarına bakıyor ve sevk yazıyor gidip santralden barkodu alıp onkolojiye gidip muayene oluyorsunuz bu kadar. Aslında olması gerek şu göz doktoru siz derdinizi anlattıgınızda gözden %32 oranınızı verip sizi onkolojiye sevk etmesi gerekiyor ama günümüz doktorları tanıdık olmadığında bilginin b sini vermiyorlar. sağlıcakla kalın.

Üst Alt