Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 yıl önce askerde yaralandım ve çürük aldım. Haklarım nelerdir?

diador

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var 3 yıl önce Tsk içerisinde er statüsünde iken geçirmiş olduğum trafik kazasi sonucu askerliğe elverişli değildir raporu verildi kaza sonucu yaşamış olduğum beyin kafatasi tranvasi sonrası vazife malülü olarak 4C malulen emekli edildim aradan 3 yıl geçti raporun yenilenmesini talep etti SGK devlet hastanesinden sağlam diye rapor verdiler özel hastanede ise sorunlar var diye rapor verdiler özel hastane raporunu dikkate almıyorlar sanırım bu durumda ben ne yapabilirim yasal haklarim varmi ? Varsa neler ? Birisi bana yardımcı olabilirmi rica etsem.

diador

Hastanenin kararına uyup sgk maaşı kesti o zaman? Bu işleme karşı itiraz ettiniz mi?

Devlet hastanesinden aldığım sağlam raporu daha sgk ya gondermedim.
Devlet hastanesinin raporuna ilave olarak özel hastaneye gidiyorum özel hastane kafatasinda yaşanan sorunun devam ettiğini söylüyorlar özel hastaneden rapor almadım fakat sadece tedavi amaçlı giriş aldım ve tetkitler teshisleri var bugün sigorta danışmanı birisi ile görüştüm istanbuldan sanırım 2017 yılında vazife malul olan kişilerin emekli aylıkları kesilmez kesilemeyecek gibi birseyler söyledi ama sanırım öncelikle işlemler için para talep ediyor ben ne yapmalıyım :(

Emekli maaşım i E-devlet üzerinden görebiliyorum fakat blokeli aylıklar kısmında görüyorum maaş aldığım bankaya bu ay yatmadi bekletiliyor suan ayligim banka degistirmeme rağmen ayligim e devlet üzerinden banka şubesi EYTAM olarak gozukuyor hicbirsey anlamadım.

diador

Hastaneye kurum sevki ile gitmişseniz hastane raporun bir nüshasını kuruma göndermiştir. Yapman gereken:
1- Raporla birlikte kuruma git.
2- Rapora/karara itiraz etmek istediğini söyle, yeniden hastaneye sevk iste.

Danışmana ücret ödemeni gerektirecek bir durum yok ortada. Rutin evrak işleri dönecek... 2017'de kesilmeyecekse seninki de kesilmez. Danışman ne yapacakmış ki...

Kurum ile aynı şehirde yaşamıyorum Pazartesi Kurum'a devlet hastanesinden almış olduğum raporu sizin söylediklerinize istinaden ekleyeceğim bunun yanında özel hastaneden söylenenleri bir dilekçe üzerine dökmeyi yazmayı planlıyorum . Buna istinaden sizin söylediğiniz gibi itiraz edeceğimi belirteyim o zaman :s

Danışmanlık firması adı altında görüştüğüm kişi ne yapacak yada nasıl bir şeyler yapacak açıkçası bilgim yok emin değilim belkide sadece para almak için yapıyor olabilir emin değilim. Görüşmem sırasında danışmanlık firması tarafından görüştüğüm kişi dedi ki bana ;

Vazifemalül olduysan , sana emekli sicil numarası tanımlandıysa eğer devlet hastanesinden SAĞLAM rapor verseler dahi aylığını almaya devam edebileceğin bunu söylemesine neden çok iyi anlamadım ama 2017 yılında vazife malül aylığı ile alakalı yasa da kanunda değişiklikler olmuş ne kadar doğru yada neresi doğru bilmiyorum :s

Vazife Malül Rapor yenilemesi ve maaşın devamı işlemleri..?

Arkadaşlar merhaba ;

10.01.2017 tarihinde rapor yenilemesi talebi ile SGK ve Primsiz daire başkanlığından yazı aldım. Elime geleçen rapor yenilemesi neticesi ile rapor'a başvurdum raporumu aldım .

14.03.2017 tarihinde iadeli taah. gönderdim. ( 17.03.2017 tarihinde ulaştı.)

E devlet üzerinden kontrol ediyorum.

05/01/2017 ELDEN 2017-01-10 DOSYANIN İŞLEMİ TAMAMLANDI.ARŞİVE İADE EDİLDİ 10/01/2017
05/01/2017 ELDEN 2017-01-10 PRİMSİZ VAZİFE MALÜLÜ AYLIKLARINA SEVK EDİLDİ 10/01/2017

11/01/2017 PRIMSIZ ODE 2017-01-20 EVRAK İŞLEMİ NETİCELENDİRİLDİ 20/01/2017

yukarıdaki işlemler DYS evraklar içerisinde gözükmekte fakat ;

01.02.2017
01.03.2017

emekli aylığımı alamadım.

170 Çağrı merkezi üzerinden arıyorum soruyorum 61 madde yasa gereği yeni tarihli raporunuz elimize ulaşmamıştır ulaşması sonrasında işlem yapılacaktır diyor ne yapmam lazım ?
E-devlet üzerinden kontrol ediyorum emekli aylığım blokeli emekli aylığı adı altında gözüküyor ne yapamam lazım ?

Konu hakkında tecrübeli arkadaşların düşünceleri , fikirleri nelerdir acaba ?

Arkadaşlar, konu hakkında bilgisi olan kimse var mı?

Vazife Malül Maaşı Kesildi

Arkadaşlar merhaba ;

Ordu vazife malülüyüm , üç yıldır emekli maaşı alıyorum fakat kurum üç ay önce benden kontrol muayenesi talep etti talebi üzerine ilçemde bulunan devlet hastanesine gittim ( Kesinlikle ilgilsiz rapor düzenlendir , rapora göre sağlam )
Devlet hastanesinden aldığım raporu daha önce askeri hastaneden aldığım raporu ve yeni aldığım rapora itiraz etmek istediğimi belirten dilekçe gibi bir yazıyı kuruma gönderdim.
Daha önceden E-devlet üzerinden 4C emeklilik kaydı , işlemleri gözükmekte idi şuanda hiçbirşey çıkmıyor.
Kurum emekli aylığımı iptal ettik yada etmedik diye bir yazılı , sözlü açıklama yok.
Alo 170 üzerinden kayıt oluşturdum yeniden sevk edilmek ve rapor almak istediğimi.

Şimdi sizlerden öğrenmek istediğim yasal olarak haklarım varmı varsa neler ?
Kurumdan gelecek olan yazıyı beklemeden üniversite hastanesine gidip rapor alsam göndersem ?

yada daha farklı önerisi olan varmıdır , şayet varsa ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim hayırlı ramazanlar .

sizin başka bir hastaneden alacağınız rapor geçerli değildir sgk na tabi olduğunuz için emekli sandığına yeniden bir üst hastanede heyete girmek istediğini belirten bir dilekçe yazmınız gerekir zaten bunu yaspmışsınız kurum sizi yeniden bir üst hastaneye sevk etmesi gerekiyor ordan gelecek durum bildirir rapor sgk nın yine sağlık kurullarına gönderilcek ne gibi vazifede engelleriniz vardı onuda öğrenebilirmiyiz fiziksel mi psikolojik mi ne gibi engelleriniz kaldı sizin

Sanırım sizi şikayet ettiler ki o şekilde bi uygulama olmuş ama siz görev sırasında mı oldunuz TSK da böyle bi uygulama yok diye biliyorum kuvvet onaylar ömür boyu geçerli dir o karar garip açıkçası

Açıkçası şikayet olacak bir durum olduğunu düşünmüyorum fakat içinizde tecrübeli arkadaşların düşüncelerine görüşlerine saygı duyuyorum doğruluk payı da veriyorum.
Askerde iken görev e çıktığım sırada askeri araç ile trafik kazası geçirdim ve fokal beyin yaralanması meydana geldi yaşamış olduğum kazaya bağlı olarak 3 ay yoğun bakımda kaldım daha sonra teskerem verildi askerden muaf dediler bunun üzerine malulen emeklilik için başvuruda bulundum sonrasında emekli edildim üç yıl süre ile 4c vazife malul maaşı bağlandı bu yıl basında kontorl muayenesi adı altında kurumdan yazı aldim aldığım talep doğrultusunda rapor için müracaat ettim fakat beyim cerrahisi herhangi bir sorum yok dedi nöroloji doktoru ise kaza belirtileri kafatasinda mevcut var fakat beyin doktoru sağlam yazdığı için ben bunu rapora yazamam dedi ve oda sağlam yazdı raporu gönderdim daha sonra maaşım kesildi 170 üzerinden raporun yenilenmesini talep ediyorum diye kayıt açtırdım şuan kayıt vesaire işlemi devam ediyor kurumdan herhangi bir olumlu yanıt şuan da almadım 170 gelen duruma göre hareket etmeyi düşünüyorum açıkçası ya sizce farklı birşey yapabilirmiyim yapmalimiyim?

Geçmiş olsun bir avukatla görüşmeni isterim dava yolu ile olur anca ama başka bi hastaneye sevkini yaptır rapora itiraz et..

Avukat a başvurup dava yolu diyorsun brokoli45 ama internet üzerinde ben hiç bu durumda dava açarak kazanan açıkçası okuyamadım hiç emsal karar bulunmamakta yada yanlış mı düşünüyorum ki ? Varmı dava açıp kazanan sizce emsal karar arkadaşlar ?

diador kardeşim yazılarını 3 defa okudum oruçtan olsa gerek detayları biraz kafam alsa elimden geleni yapacam sana online olduğun zaman bana özelden yaz bir kaçta sorum olacak onları da yanıtlarsan elimden geldiği kadar sana yardımcı olmaya çalışacağım. Bende asker gazisiyim. Dava açmadan zorlanacağını da söyleyeyim en baştan.

TahaAY teşekkür ederim memnuniyetle yazarım kardeşim.

Rapora itiraz etmek istediğimi alo170 üzerinden bildirdim yaklaşık 45 gün oldu primsizdaire aylıkları başkanlığı dikkate almıyor .
Dilekçe örneği olan varmı yazılı dilekçe ile müracaat etmeyi deneyeceğim arkadaşlar doğrumu acaba :s

Rapor Yenilemesi Hakkında

Arkadaşlar merhaba ;
01.03.2017 tarihinde benden kontrol muayenesi istediler ilçemde bulunan devlet hastanesinden sağlam diyerek rapor verdiler bunu SGK gönderdim buna bağlı olarak 01.06.2017 tarihinde maaşımı kestiler.
Daha sonra tedavi amaçlı gitmiş olduğum özel hastanelerden hastalığım hakkında bulgu teşhis ettiler .
Bulgular üzerine SGK dilekçe yazdım rapor a itiraz etmek istediğimi beyan ettim. Beyanım üzerine SGK dün tarihli yazı aldım yeniden hastaneye bireysel olarak başvurup rapor çıkartmamı talep ediyorlar merak ettiğim;

Not; Rahatsızlığım askerlik vazifesi sırasında trafik kazası araç içi beyin kanaması sağ ön fokal yaralanma çekilen emar vesairler de kaza sonrası kafatasında oluşan ÖDEM / Çarpma sonucu olışan kan pıhtısı teşhis edilebiliyor.

1- Akdeniz üniversitesinden rapor kaç günde halledebilirim ? ( Hangi günler rapor verilmektedir ? )
2- İkinci raporda oran olarak örnek veriyorum % 40 verdiler ilk raporda herhangi bir oran yok sadece sağlam yazıyor. İki rapor a istinaden hakem hastanesine gönderirlermi sizce ? ( Akdeniz Üniv. Hakem hastanesi bu arada . )
3- Beyin kanaması sonrası ilaç kullanan varmı ?

Üst Alt