Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 yıldır askeri firarda olan kişinin yapması gerekenler..?

merdomerdo

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar benim çok yakınım olan bir insan üç sene önce askerden firar etmişti ne yaptıysak geri döndüremedik ruhsal sorunları var ciddi derecede ama raporu vs hiçbirşeyi yok kolları baştan aşağı dövme dolu, askeriyeye teslim olsa nasıl davranırlar çürük alabilirmi? Yaşadığı yerde bi devlet hastahanesine falan gitse rapor falan alabilirmi ? Yolda çevirmede yakalanırsa ne olur apar topar götürürlermi? Birde yasa değisti diyorlar yani artik hapis cezasi paraya cevrilmiyormus hapis garanti yani? İkna edici hicbirsey bulamiyoruz gitmesi icin yardim edin lutfen

Mert bey bu tur vakalara askerlik boyunca ayri bir statude siniflandirilir PDRM ( piskiyatrik danismanlik rehabilitasyon merkezi) buna devlet hastanesinden ziyade askeri hastaneye gozukup rapor alinmasi lazim herhangi bir cevirmede muhakkak karsisina cikacaktir ve kesinlikle kacari yok hapis cezasi var ve nekadar sure askerlik yaptiysa oda yanacaktir bu tur kisilere silahta verilmez yapmasi gereken bir sekilde ikna edip tekrar dondurmek ve bir askeri hastaneye sevkini yaptirmak alabilirse oradan askerlige elverissiz raporu alacak yoksa normal bir hastaneden aldigi rapor gecersiz sayilir ayrica normal hastaneden aldigi raporda askerlige elverissiz yazmaz

Yardımcı olacak kimse yokmuu ???

Erkanbey yaptigi askerligin yandigini ilk defa sizden duyuyorum bende askerlik yaptim ama oyle birsey olmasi soz konusu degil cezasini yatar ama cezasi bitince askerlige kaldigi yerden devam eder yanlismiyim? Bahsettigim insan askerlik yapacak durumda degil normal bir yasantisi yok

Firar durumundayken askeri hastahaneye sevk alabilirmiyiz en azindan tutuklamadan rahat bir sekilde yasadigi yerdeki askeri hastahaneye gozukurse kendisi belki ikna olur oyle bir sey varmi dir ? Yardimlarinizi bekliyorum

Mert bey askerde iken ayni olayi yasayan biri vardi ben ona istinaden yazdim belki ben yanlis hatirliyor olabilirim kusira bakmayin

erkan abi doğru söylüyor askerliği yanar ayrıca 3 yıl kaçmayı nasıl başarmış merak etitm ???
birde eğer gerçekten bir rahatsızlığı varsa şayet gataya sevk ederler orda gerek görürlerse şayet çürük verirler...

Askerligi yanar konusunda sizin yanlisiniz var ama zaten cezasiyla ayni hesaba geliyor biz adama git iyi halden cezan duser diyoruzda adam orali olmuyor askerligin silbastan dersek hic gitmez zaten gitmiyor orasi ayri , 3 sene nasil kacti demissin biz ilk onu gordugumuzde sormustum izinemi geldin diye yok dedi ciktim geldim sasirdik kaldik bize gore kacmisti ama ona gore kacma degildi ben hic kimseden kacmam kacan kosar ben normal yuruyerek ciktim geldim gibi laflar etmisti, oz degil ama ozkardesim gibi yasadigi hayati sanki ben yasiyomusum gibi geliyor onu bu durumdan kurtarmak istiyoruz ama basaramiyoruz, 3 sene nasil kactigina gelince biraz dikkat biraz sakin biraz kafa... ona gore daha yolun basinda belki diyor 20 sene sonra bi yasa cikar rahatlarim diyor dusunun artik...gun 24 saat bi yatiyor 18 saat ben ona hak veriyorum zamaninda yasadiklari ve hala yasadiklari kolay degil ,ailesine ben olsem bile beni hastahaneye goturmeyin dedigini biliyorum , rahatsizliga gelince bedensel bi rahatsizligi yok ama kafasinin icini bilemem gozumuzun onunde genclik yillarini harcamasi canimizi yakiyor zamaninda bana kol kanat olmus birisine benim simdi ona yardimci olamamam cok zoruma gidiyor

merdomerdo şimdi askeri hastaneler sağlık bakanlığına devroldu öncelikle rahatsızlığını bi resmi adlandırılması ve tedavi programı uygulanırken asker hastanesine sevki ile askerliğe uygun olmadığı tespit edile bilir aksi takdir de rahatsızlığına bir isim ve tedavisi yokken yakalanırsa yukarıda bahsedildiği gibi hem hapis hemde biraz sıkıntı yaşayabilir askerlik yanarmı tam emin değilim yapılan kısım bence yanmamalı ama tabi kanun ne der bilemedim en kısa zamanda bi hastaneye başvurması ve rahatsızlığını raporlandırması gerekli Allah acil şifa versin

Önce devlet hastanesine giderek belge alsın abisiyle.

Bedelli askerlik çıkarsa hem devlet hem ,vatandaş kazançlı çıkar

Eger akrabanizin iyiligini istiyorsaniz siz ihpar etmelisiniz hem kimin ihpar ettigi gizli tutuluyor boylelikle belki askerlige elverissiz raporu alma imkanida dogar belki

manel askeri hastahaneler sağlık bakanlığına deviroldu tamamda adam firar durumunda calisamadigindan sigortasi yok nasil hastahaneye gidecekte rapor alacak nerden rapor alacak ? Firar durumundayken biryerden rapor alsa cezasi ertelenirmi ne olur? İhsan12 adam firari bedelliden yararlanamaz, Erkan bey ihbar etmek çözüm değil adamlığa sığmaz

merdomerdo kardeşim devlet hastanelerinden özürlü raporu için müracat ederek yada yine devlet hastanelerine psikiyatri servisine başvuracak başka çaresi yok en hesaplı yöntem bu başka aklıma bir çözüm gelmiyor ücretli bile olsa daha hesaplı

manel hastahaneye başvursa askerlik durumundan kaçak olduğu falan belli olurmu? Sorun hastahaneye gitmeyi kabul ettiremiyoruz , böyle bir rapor ne kadar sürede verilirki

İnsan en yakın dostunu ihbar edermi hiç aynısı benim veya sizin başınıza gelse ? Ben onun iyiliğini isterim ama kötü şekilde değil... Zaten buraya yazma amacım bilgi almak ne yapacağım konusunda birilerinden doğru şekilde fikir sahibi olmaktır... Bana ne yapacağımız konusunda başka fikir sahibi birisi varmı? Yardımcı olacak? Askeri hastahaneler sağlık bakanlığına bağlandı diyorlar ve devlet hastahaneleride artık askerliğe elverişli elverişsiz raporu verebilecek diyorlar bu doğrumu? Hastahaneye tedavi olmaya veya rapor almak için götürsek asker kaçağı olduğu çıkarmı? Yolda gbt sorgulamasına denk gelse polisler nereye teslim eder bize haber verme şansı olurmu? İlgilendiğiniz için şimdiden teşekkür ederiz OturanBoğa manel

Bence önemli olan gerçekten psikolojik bir rahatsızlığı var mı yok mu onu ispatlamak. Bunun için herhangi bir devlet hastanesinin Ruh ve Sinir Hastalıkları servisine gidip bir muayene olması. Askerlik olayını hiç karıştırmadan gitsin muayenesini olsun zaten ruhsal sorunu varsa onlar gerekli tedaviyi başlatırlar. Bir hasta geçmişi olması birliğine teslim olduğunda onun tekrar hastaneye sevk edilmesini sağlayabilir. Çürük raporu alabilir mi bilmiyorum ama en azından daha stressiz bir yerde vatani görevini tamamlar diye umuyorum.

merdo kardeşim.senin aradıgın cevap aradıgın soruların cevabını sende az çok biliyorsun. hastaneye rapor almayaa gidemez özelde olsa kesinlikle yakalanır.yani rapor almak çözüm olmaz asla.olası bir çevirmede yakalanırsa en yakın askeri birlige teslim ederler.yani askerlikten kaçış olmaz kardeşim.arkadaşında ömür boyu kaçamaz.illaki yakalanır.40 yaşındada olsa askere alırlar.senin yapacagın şey onu ikna etmek.birligine teslim etmek.sonrasında hastaneye sevkini saglamak.zaten psikoloik sorunu varsa askerlikten muaf olur.bunun başka bir çözümü yok.hiç bir hastane şuan size rapor vermez. her hastanede polis noktası bulunur.

cicikıs hakancan06 evet bu işten kurtulması oldukça zor şimdiye kadar çoktan bitirmişti birkere olan oldu başa gelen çekilir kendimi bazen onun yerine koyuyorumda çok zor bir durum,ikna etmek için elimizden geleni yapıyoruz merak ettiğim bu işin sonu nereye kadar gidecek ömürboyu bu adamın askerlik yapmasınımı bekleyecekler normal davalarda zamanaşımı olur ama böyle bir konuda zamanaşımıda olmuyormuş,bedelli askerlik tekrar çıksa desen firarlara yaramaz ne yapacağımızı şaşırdık

Bu adamın sonunu merakla bekledim ama yok. Ne oldu acaba?

Benim iki kardeşim böyle firar etmişlerdi, ne kadar dil döktük,
ikna etmeye çalıştıysak bir faydası olmadı Trabzon havaalanından
ucağa attım işe gittim akşam baktım benden önce eve gelmişti.
Yani aklınıza ne geliyorsa yaptım ama baktım başaramadım birini
Trabzonda diğerini İstanbulda ikisini de ihbar ettim ve yakalandıkları
karakola giderek ne istedinizse yaptım başkada bir yolu kalmadı,
gidin askerliğinizi yapmadan da sakın gelmeyin yoksa acımam aynen
böyle bizat ben ihbar edeceğim dedim.
Tabiki bu benim için de çok zor oldu, çok üzüldüm ağladım bile ama
yapacak başka birşey kalmamıştı.
Allahıma çok şükür ondan sonra tekrar firar etmediler teskere alıp geldiler...

firar edip gelip burda bir de akıl danışılması da ayıp yani. hastalığın veya engelin varsa git rapor al muaf ol. sağlam haliyle askerlikten kaçan da hainin önde gidenidir. bu kişiler sonra suriyelilere küfür ederler ülkelerini savunmuyorlar diye

1843'te askere alınan kişiler, beş yıl zorunlu askerlik yapıyordu. 1869'da zorunlu askerlik süresi altı yıldı.
Hey gidi yeni dünya..

Üst Alt