Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
3 yıllık sigortalıyım. Diyalize gireceğim. Malulen emekli olabilir miyim?
İlk sigortalı olduğunuz tarihde rapor oranınız nedir. Velev ki ilk sigortalı oluş tarihinizde %60 ve üzeri raporunuz var ise malulen emekli olamazsınız.
Ancak prim, gün ve vergi indirim hakkı kazanarak erken emekli olursunuz.
2007 de askere gittim 2009 şubatta geldim 2009 martda işe başladım 1 gunluk sigortam yatmiş ardından işi bıraktım hastaık ortaya çıktı çalişmadım % 70 rapor verdiler ardından 2012 haziranda çalişmaya başladım halen daha çalişmaktayım ve 4 aydır dyazlize giriyorum diyazliden sonra rapor almadım alırsam kaç olur ve emekli olabilmek için nasıl bir yol izlemem gerekiyor teşekürler.
Askerlik sürenizi borçlanarak sigorta başlangıç tarihinizi o süre kadar geriye alabilirsiniz. O tarih itibarı ile 10 yıl içinde 1800 gün priminiz olduğunda malulen emeklilik başvurusu yapmaya hak kazanırsınız. Maluliyet cetveli'ne göre diyaliz ya da nakilliler malul sayılır.
merhaba hocam
02.03.1987 doğumuyum
2007 de askere gittim 2009 da geldım
04.27.2009 da işe girdim 1 gun çaliştim sigortamı yatırmışlar o gun hastakladım kronik böbrek yetmezliği var dediler işten çıktım %80 rapor verdiler
2010 da böbrek nakli oldum %70 rapor verdiler
2012 haziran 18 işe girdim 2015 de böbrek attı diyazlie başladım
çalişmaya devam ediyorum 1825 gun prirmim var yeni özürlü raporu çıkarmadım hnasgi şarrtlarda nasıl emekli olabilirim??
raporumu yukseltememe gerek varmı faydası olurmu ??emekli olduktan sonra çalişma imkanımız var mı emekli olabilirsem ne kadar maaş alabilriim?? teşekkür ediyorum !
malülen emeklilik için öncelikle 10 yıl 1800 gün şartını tamamlamış olmanız gerek.
malülen emeklilik için önce sgk ya müraacat edeceksiniz. sizi hastaneye sevk edecekler. alacağınız raporda "başka birisinin bakımına muhtaçtır" ibaresi varsa 10 yıl şartı aranmaksızın emekliliğiniz onaylanır. eğer bu ibare yoksa yani başkasının bakımına muhtaçlık, o zaman 10 yıl 1800 güne tabii olursunuz 2009 girişlisiniz. yıl şartını tamamlamamışsınız. prim şartını doldurmuşsunuz..
tabii bu yazdıklarım hastaneden gelecek raporda malüliyet cetveline göre en az bir hastalıktan minumum %60 oran aldığınız taktirde geçerlidir. son olarak malülen emekli olmanız halinde bir daha çalışma şansınız bulunmuyor. çalıştığınız taktirde emekli maaşınız kesilir.