Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
iyi günler. 24 yaşında 30 derecelik lomber bölgesinde skolyozum var. Acaba askere gitmeme şansım varmı dıştan bakıldığında sol omzum daha düşük duruyo ve doktor skolyozun boyumdan 5cm kısalığa sebep olduğunu söyledi. ağır kaldırmak ayakta fazla durmak rahatsız ediyor ve bunları uzun süreli yapmak veya fazla ağır kaldırmamam gerektiğini doktorum söyledi.
Onun haricinde bana hiç bir zararı yokmuş daha fazla da ilerlemeyecekmiş ameliyat olmama gerek yokmuş. fakat öğrenciyim askerlik düşecekse gidip çalışıyım en azından kendime birşeyler katıyım diyorum. beni askere alma ihtimalleri varmı askeriyeyle görüştüğümde önce sağlık ocağına ordan hastaneye sevk edeceklerini bunun için tecilimi bozdurmam gerektiğini olurda askere gider raporu verirlerse 1 kereliğine tekrar tecil ettirme hakkım olduğunu söylediler. bilgilerinizi paylaşırmısınız?
Aynı durum bende de var. Derece 35 40 arası askerlik yapmamak ilerde mesleğe atılırken sıkıntı oluşturabilecek bir şey olduğunu duydum. Devlet asker den muafları işe alıyor ancak özel sektör askere gitmeyenleri eliyorlarmış. Bu yüzden aile hekimine skolyoz olmadığımı söylemeyi düşünüyorum ama tek korkum askerde doktor kontrol ederse askerden muaf verir askerliğimi bitirir diye düşünüyorum. Bu skolyoz ~ askerlik ilişkisi konusun da İnternet te yeteri kadar bilgi yok. Ben araştırdım bulamadım. Ancak aile hekimlerinin tam kontrol yapmadığını ve doktora hastalığını söylemezsen askerliğe el verişlidir yazıp gönderdiğini öğrendim.
Askerden muaf olanın özel sektör ya da devlette memur olmak için ne sıkıntılar çıkabileceğini bilmiyorum bilgisi olanların yazmasını istiyorum
merak edenler için yazıyım. Askeri şube sağlık ocağına gönderdi skolyoz olduğunu söyledim sonra konya meram araştırmaya sevkettiler. Meram araştırmada radyoloji uzmanı röntgene bakıp bi rapor yazdı 32derece trakolomber skolyoz teşhisi koydu sonra doktorum b63f1e uygundur askere el verişli değildir yazarak heyete gönderdi 10 saniyelik heyet macerasında çürük aldım. İlerde iş konusunda hiç bir sıkıntı çıkmayacağına adım gibi eminim sağlık herşeyden önemlidir.
Hocam bende ameliyat oldum 2 kere fakat suan skolyoz torakolomber 30 derece cikti ortopedi doktoru radyoloji uzmaninin raporuna uydu askeri yonetmelikte olan dereceyle elverisli degildir dedi saglik kuruluna in dedi. İndim herif hemen bu yetersiz eksik falan başladı cemkirmeye doktora cikti doktor gereken cevabi verdi sonra benden saglik kurulundaki tek biri var yetkili eski ameliyat olduğun belgeleri hastaneden al dedi. A degisik herif ben muaf olmusum zaten suanki derecemle. Neden eski gecmis ameliyati istiyon şerefsizlik yapiyosun gecmisime muaf degil suanki durumuma muaf verildi zaten. Yok ankaraya gider geri doner bu falan demeye basladi varmi boyle bisey ya bukadar abuksubuk bi davranis olamaz. Saglik bakanligina sikayet etmeli miyim bunu bosu bosuna 250 km yol gidip masraf edicem suan.
Benden de emeklilikte doktor ille de ürodinami istemişti. O zaman işgüzarlık diye düşünmüştüm ama sonra öğrendim ki o olmasa Ankara'dan geri dönerdi emeklilik başvurum. Askerlik muayenesinde de sağlık durumunun dayandığı belgeler önemli olmalı. Çok zor değilse bu istediklerini koymak senin yararına diye düşünüyorum.