Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

30 derece skolyoz ile askerlik yapabilir miyim?

teknesyum

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
30 derece skolyoz rahatsiziligim var sizce askerlik yapabilirmiyim

AYAKTA SKOLYOZ VERTEBRA GRAFİSİ: Bulgular: AP projeksiyonda incelemede;
*Torakal bölgede açıkligi sola, lomber bölgede açikligi sağa bakan "S" şeklinde skolyoz deformitesi izlenmektedir.
*Th3-Th12 vertebra korpusları referans alınarak yapılan ölçümde Cobb açısı 18 derece ölçülmüştür.
*Th11-L4 vertebra korpusları referans alınarak yapılan ölçümde Cobb açısı 30 derece ölçülmüştür.
*Karşılaştırma amaçlı gerçekleştirilen incelemede; sol klavikula sağa oranla 0.7 cm, sağ krista iliaka sola oranla 1.4 cm ve sağ asetabulum sola oranla 1.6 cm süperiore lokalizedir.
*C7 vertebra korpus santrali referans alinarak yapılan incelemede (-) koronal balans saptanmıştır (sapma: 2.1 cm).
Lateral projeksiyondaki incelemede;
*Th6- Th12 vertebra korpusları referans alınarak yapılan ölçümde torakal kifoz açısı 8 derece ölçülmüştür.
*L1-L5 vertebra korpusları referans alınarak yapılan ölçümde lomber lordoz açısı 55 derece ölçülmüştür.
*C2 vertebra korpus posterioru referans alınarak yapılan ölçümde (-) sagittal balans saptanmıştır (sapma: 2.3 cm ).

yönetmelikte şu şekilde geçiyor.

Madde 63/B-1:

"“1. Omurganın ayakta çekilen radyografilerinde COBB açısı değerleri;
a) Skolyoz deformitesi için, ön-arka planda; torakal seviyede 26-45, lomber seviyede 21-50 derece arası deformiteleri.
b) Kifoz ve lordoz deformiteleri için yan planda;
Servikal bölgede; (-1)-(-10) derece arası kifoz ve 66-75 derece arası lordoz,
Torakal bölgede; (-1)-(-10) derece arası lordoz ve 66-75 derece arası kifoz,
Lomber bölgede; (-1)-(-10) dereceden fazla kifoz ve 96-110 derece arası lordoz deformiteleri.”
"

Cahilliğimi mahsur görün ama yazılanlardan birşeyi anlayamadım

Yani su an muaf olamıyorum gibi doğru mu anladım

Bende anlamıyorum ama,
tek yakın gelen şu geldi bana göre;
*Th11-L4 vertebra korpusları referans alınarak yapılan ölçümde Cobb açısı 30 derece ölçülmüştür.
bu derece
a) Skolyoz deformitesi için, ön-arka planda; torakal seviyede 26-45, lomber seviyede 21-50 derece arası deformiteleri.
burdaki seviyelerden birine uygunsa, muaf olursunuz.
çünkü diğer dereceler istenenlerin altında kalıyor...

örneğin son paragrafta kifoz değerleri istenilenin altında...

yinede bir tahmin benimkisi, yukarıdaki terimleri değerlendirecek arkadaşlarımız olacaktır mutlaka...

Cevabınız için cok teşekkürler umarım daha net bir bilgi alabilirim

biraz araştırdım ben şimdi de, sanırım dediğim gibiymiş, L4 olması, lomber seviyede anlamına geliyormuş. Yani benim görüşüm muaf olabileceğiniz yönünde...

Sanırım hersey oraya gidince olunca belli olacak,herhalde birşeyin yoktur diye baslarından savarlar

muhayenede asker olur spor yapamaz raporu verdiler..ama askerde rahatsızlanınca elverişli değildir dediler askerlik bitti 3 ay sürdü..kısmet,,

Sizin eğim açınız ne kadardı?birde ben normaldede ağrı kesici ile dolaşıyorum cebimde çektiğim ağrılar artık olağan ama oraya gidince nasıl bilmiyorum.3 ay sonunda sizin beyanınız üzerine mi erken terhis oldunuz?

skolyoz ile bilgisini paylasmak isteyen varmidir acaba?

Skolyozu olup yakın zamanda asskerlik deneyimi yaşayan arkadaşlar yazarlarsa çok yararlı olur..?

2007 de ameliyat oldum sırtımda 14 vida 2 tane pilatin var askerlikten muaf olur muyum ?

Üst Alt