Hocam öncelikle allah şifa versin.
%60 oranında bir skolyoza sahibim. Eğer iç organlarınızın sağlığını etkilemiyorsa, gelecekte etkilemeyecekse ve psikolojik olarak dış görünümünüzle barışık yaşayacaksanız, dert etmeyecekseniz ameliyat olmayın derim. Çünkü ameliyat sonrası yaşanabilecek bir çok sıkıntı var...
Yabangülü kardeşimizi sözlerine katılıyorum. Doktorlar o kadar abarttıki son zamanlarda insanların sağlığı artık onlar için 2.planda. Yeterki ameliyat parası alalım diye basit bir iş için ameliyat eden doktorlar biliyoruz, duyuyoruz. ( Kendimden örnek vereyim bu konu hakkında: karın ağrısı için gittiğim acilde, sağlık olarak fiziki sağlığımın durumunu bilmeyen doktor bana apandistiniz patlamış acilen ameliyata alınması gerekiyor demişti, sabah olduğunda özel bir doktora para verip muayene olduğumda sadece basit bir karın ağrısı olduğu ve üşütmekten ileri geldiğini öğrendik. Tabi ameliat olmadım ve ağrı kalmadı ertesi güne... ) Bunun gibi bir çok örnek söz konusu.
Ergenliiği geçirme durumunuz nasıl bilmiyorum ama 17 yaş için %30 iyi ve fazla ilerlememiş bir oran. He 17den sonra aniden boyunuz uzamaya başlar bu oran aniden %60 üstünede çıkabilir. Bu da sadece bir olasılık...
Tekrar tavsiyem tek doktorun kontrolüyle kalmayın, bir kaç doktor ile iletişime geçiniz... ( ufuk talu cerrahpaşa tıp fakültesi. hastalarına karşı iyi tavırlarından dolayı biz çok memnunduk allah razı olsun )