Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

30 derece skolyozum var. 17 yaşındayım. Ameliyat oldum..?

ricardodiaz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
pazartesi ameliyat olcam sizce pişman olur muyum doktor dediki 15 sene sonrada ameliyat yapabiliriz ama bence gençken yapmak daha iiy o yüzden şimdi istedim her türlü olmam gerek yani yüzme korse işe yaramıyor. 30 derece de ameliyat olanlar varsa yaşadıklarını anlatabilirler mi hayatım kötü olcak mı yoksa daha mı iyi?

Allah Şifa Versin Kardeşim ama benim bildiğim duyduğum Kadarıyla 40 derce üstü Ameliyat Yapılıyor Bence Tek Bir Doktorla Kalmayın Bir Kaç Doktorun fikrini alın bu arada doktorun kim

Hocam öncelikle allah şifa versin.
%60 oranında bir skolyoza sahibim. Eğer iç organlarınızın sağlığını etkilemiyorsa, gelecekte etkilemeyecekse ve psikolojik olarak dış görünümünüzle barışık yaşayacaksanız, dert etmeyecekseniz ameliyat olmayın derim. Çünkü ameliyat sonrası yaşanabilecek bir çok sıkıntı var...
Yabangülü kardeşimizi sözlerine katılıyorum. Doktorlar o kadar abarttıki son zamanlarda insanların sağlığı artık onlar için 2.planda. Yeterki ameliyat parası alalım diye basit bir iş için ameliyat eden doktorlar biliyoruz, duyuyoruz. ( Kendimden örnek vereyim bu konu hakkında: karın ağrısı için gittiğim acilde, sağlık olarak fiziki sağlığımın durumunu bilmeyen doktor bana apandistiniz patlamış acilen ameliyata alınması gerekiyor demişti, sabah olduğunda özel bir doktora para verip muayene olduğumda sadece basit bir karın ağrısı olduğu ve üşütmekten ileri geldiğini öğrendik. Tabi ameliat olmadım ve ağrı kalmadı ertesi güne... ) Bunun gibi bir çok örnek söz konusu.
Ergenliiği geçirme durumunuz nasıl bilmiyorum ama 17 yaş için %30 iyi ve fazla ilerlememiş bir oran. He 17den sonra aniden boyunuz uzamaya başlar bu oran aniden %60 üstünede çıkabilir. Bu da sadece bir olasılık...
Tekrar tavsiyem tek doktorun kontrolüyle kalmayın, bir kaç doktor ile iletişime geçiniz... ( ufuk talu cerrahpaşa tıp fakültesi. hastalarına karşı iyi tavırlarından dolayı biz çok memnunduk allah razı olsun )

Ameliyat olamadım...

Nerdeyse bir yıldır burada sizinle konuşuyordum en sonunda ameliyat olacaktım sizlerlede paylaştım ama olamadım....:'(

yok görüntü problem olmaz da doktor dediki şimdi ameliyat olmassam büyüyünce çok ağrır dedi yani ilerler ameliyattan sonra 1-2 ay geçince rahatlarmıyım benim kardeşimde skolyozdu ameliyat oldu rahat şuan aileden gelen bir genetik hastalık galiba

geçmiş olsun diyelim hemen. inşallah işleriniz yolunda gider...

Skolyoz ameliyatı oldum yardım...

pazartesi skolyoz ameliyatı oldum 5. günümdeyim kendim kalkabiliyorum ama belime ve kalçalarıma ağrı oluyor çok, normal mi ve kaç gün sonra eskisi gibi rahatlarım skolyozum 30 dereceydi geceleri inanılmaz ağrıyor...

Daha ilk haftadasın, ağrılarının olması çok normal.. Ben yaklaşık 2 hafta kadar geceleri uyku uyuduğumu bilmem, evin içinde tur atardım sürekli.. :) Ama sakın endişe etme, herşey yolunda giderse en fazla 3. haftaya kadar kendini çok daha iyi hissedeceksin. ağrıların çok çok azalıcak. Ben de 3 ay önce ameliyat oldum şuan rahatlıkla dışarı çıkabiliyorum. Ağrılarım tamamen bitti diyebilirim. Sadece hissizlik duygusu var sırtımda o da zamanla geçicekmiş zaten.

Geçmiş olsun..

teşekkürler yorum için eskisi gibi rahat spor falan yapabilir miyim peki?

Ben şimdilik hareket anlamında pek rahat değilim ama henüz yeni olduğu için sanırım. 3-4 yıl önce ameliyat olan arkadaşlarım çok daha rahat olduklarını sölediler.. Hatta kimisi platinlerin olduğunu bile unutuyoruz falan diyolar.. :)

ben şuan hiç bişi yapamıyorum acıdan yatamıyorum bile yatağa uzansam bile ağrıyor her gün 1 saat falan yatabiliyorum 3 tane falan ağrı kesici işe yaramıyor ne yapmalıyım sadece uyusam yeter geceleri özellikle dayanılmaz oluyor lütfen yardım

Bu sadece ilk hafta en fazla 2. haftaya kadar böyle oluyor, lütfen endişe etme, sabret.. Dediklerinin aynısını yaşadım. Yatarken ağrıyordu, ayakta, otururken.. Hep ağrıyordu. Özellikle uyku imkansız hale geliyordu. İnan bana uyku hapı içmeyi istiyordum.. 3 taneden fazla ağrı kesici içmemi yasaklamıştı doktor, çünkü bu ağrıları çekmezsen kemiklerin kaynaması daha uzun süreyi alır diyordu. Ama ben daha fazla içmek istiyordum çünkü kesmiyordu.

Sabretmekten başka çaren yok şimdilik.

Skolyoz ameliyatından sonra platinler boy uzamasnıı durduruyor mu ?

ben 17 yaşındayım 30 derece skolyozum vardı ameliyat oldum 2 hafta oldu boyum hala uzamaya devam ediyor mu yoksa durdu mu yardım lütfen ve birkaç ay sonra spor yapabilir miyim boks vb. tarzı...

arkadaşlar bu skolyoz neden meydana geliyor, ben kas hastasıyım ve doktorum skolyoz oluşmaması için yüzmeye gitmemi söyledi :(

arkadaşlar biliyorsunuz ablam as hastası anklezon skolyoz amelitayı olacak tüm arkadaşlar sakarya devlet hastanesinde dr kamil çagrı köse hocaya danısmadan asla baskasına ameliyat olmayınn ablam çok şükür eski haline geldi şiddetle tavsiye ediyoruzz sağlıkla kalınn

Keşke ameliyat olabilseydimde ağrılara razıydım ben:( şu an çektiklerimdense....:'(

Üst Alt