Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

30 derecelik skolyozum var. Ameliyat olmam gerekir mi?

skolyozzz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar öncelikle ben 17 yaşındayım ben bundan 1 yıl önce skolyoz hastası olduğumu öğrendim 3-4 doktora gittim röntgen çekildi emar çekildi derken 26 diyen oldu 28 diyen oldu dereceme neyse şimdi bu sene Nisan ayında yine doktora gittim röntgen çektirdim fakat sonucu göstermeye yeni gittim yaklaşık 1 hafta önceydi devlet hastanesine gitmiştim bu sefer ve randevum yoktu doktorun hastası kalmamıştı bizde rica edip girdik tabii randevusuz girdiğimiz için sanırım hiç cetvelle veya herhangi birşeyle ölçmeden sadece röntgeni elinde tutup baktı 30 derece dedi bence ameliyat olsun kesinlikle dedi ama ilk öğrendiğimde yani 1 yıl önce gittiğim doktorlar ameliyata gerek yok ilerlemez boy uzamanda durmuş zaten demişlerdi arkadaşlar ben şimdi ne yapayım tekrar başka bir doktora gidicem ama en yakın randevu 2 hafta sonraya o zaman kadar ağlamaktan ne hale gelirim zaten nolur sizde fikrinizi söyleyin, ameliyattan öte korkum ameliyat sonrası çünkü 6 yaşımdan beri bale yapıyorum sadece bu sene gitmedim, dans etmeyi çok seviyorum eğer olurda ameliyat olursam bale ve dans durumum bir daha olmaz biliyorum kendime daha çok dikkat etmem gerekir biliyorum arkadaşlar nolursunuz fikrinizi söyleyin sizce ameliyat gerekir mi ?

Birileri cevap yazsın lütfen ağlamaktan çaresizce ne olacağımı düşünmekten yoruldum lütfen birileri cevap yazsın lütfen.

Merhaba
Öncelikle sakin ol çünkü 17 yaşından sonra skolyoz çok ilerlemez ilerlesede yavaş ilerler ama tabiki kontrolu elden bırakma.3 ay sonra tekrar röntgen çektirip ilerleyip ilerlemedigine baktır.Doktorunu iyi seç çogu doktor gerek olmasada para için seni ameliyata yönlendirebilir.Araştırma hastahanelerinden birine gidebilirsin.Azmi beye gitmenide önermem sonunda eline geçen sadece bi dosya fatura olabilir.Tecrübeyle sabittir.

Üst Alt