Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

30 Ekim'de 2022 için başvuru yaptım. Ne kadar ödeme yapılır?

koro7412

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
30 ekimde maas için sydm basvurdum nezaman maas alırırım e devlete başvurum görünüyor onaylanmismidir

@koro7412
e-devlet şifre varsa, e-devletten 2022 aylığı bilgileirne bak. orada aylık durumu "devam ediyor" yazıyorsa aylığın baglanmış demektir. ayrıca alo 144'ü arayarak aylığının baglanıp baglanmadığını öğrenebilirsin.
ekim'de başvurmuşsun vakfa. işlemlerin yetişirse 5-9 aralık tarihlerinde ödemeni alırsın. işlemlerin aralık'a yetişmezse 5-9 Mart tarihlerinde alırsın ödemeni.

ekimde başvurdugun için aylık başlangıç tarihin 1 kasım.
aralık'ta alırsan kasım + aralık dönem aylığı (aralık,ocak,şubat) olmak üzere toplam 4 aylık ödeme alırsın.

aralık'ta ödeme alamazsan, mart'ta; kasım, aralık,ocak,şubat ve mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs) olmak üzere toplam 7 aylık ödeme alırsın.

Kalem abla 40 raporum e devlete basvuru yazıyor hala onaylanırsa marta nekadar alirim

koro7412 ablacım henüz 2018 yılı 2022 aylık miktarları belli olmadı. ocak ayının ilk haftasında belli olacak. 2022 aylık miktarlarını hesaplayıp yayınlayacağım. daha sonra da gelir mart'ta ne kadar alacağını hesaplarım buradan.

ben sana dönüş yapana kadar sen de şu sorularımı cevapla ki geldiğimde hesabı yapıp sana bildireyim:
1) rapor oranın? % 40 yazmışsın. bu tamam.
2) başvuru tarihin? e-devletten başvuru tarihine bakıp buraya yaz.
3) doğum yılın? bu da ödeme gununu belirlemem için gerekli.
sen bu soruları cevapla hafta içi dönüş yaparım sana.

Yeni basvuru

Merhaba kalem abla ben yeni basvurdum 30ekimde marta ne kadar alirim raporum 40

demek aralık'ta ödeme alamadın.
başvuru tarihin 30 ekim. bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 Kasım
rapor oranın ise % 40

mart'ta;
kasım + aralık (2017)= 755,32 TL
Ocak + şubat+ mart +nisan + mayıs (2018) =1995,74 TL,
olmak üzere 7 aylık toplam 2751,06 TL alacaksın.

Tesekur ederim abla bise daha sormak istiyorum kuzenimin maaşı kesilmiş 18yas altı babası çalıştığı için evde iki engeli var baba. Çalıştığı için maaşını kesmişler evde 8nüfus var

koro7412 azıcık bilgi verin, sonra da abla çözsün olayı:) abla sihirbaz değil ki canısı:)

18 yaş altı aylığı olarak bilinen 2022 engelli yakını aylığında 18 yaş altı çocuğun anne ve babasının sigortalı olmaması gerekir. biri bile sigortalı olsun engelli yakını aylığı baglanmaz bağlanmışsa kesilir. sigortalı anne ve/veya baba olduğunda hane gelirine de bakılmaz.

hanede 2 engelli var demişsin. biri 18 yaş altı. bunu cevapladım. diğeri kim? 18 yaş üstü mü?

koro7412 18 yaş üstü engelli sigortalı değilse ve hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmediyse kesilmez. aksi durumda kesilir.
18 yaş üstü engellinin aylığı da mı kesildi?

Abla ödeme hazır diyor 1995.75tl diyor. Benim almam gereken 2.751.06tl degilmi

Kalem abla 30 ekimde maas için vakfa başvurdum rapor oranım yüzde 40 edevlete baktığımda 1995.75 diyor benim almam gereken 2751.74 değilmi

Arkadaşlar 2022mart ayı ödemeleri yattimi

koro7412

sana da eksik ödeme yapılmış!
senin başvuru tarihin 30 ekim 2017
bu durumda aylığa hak kazanma tarihin (aylık başlangıç tarihin ) 1 kasım olur.

sana 1 Kasım'dan itibaren ödeme yapılması gerekirken, 1 Ocak'tan itibaren ödeme yapılmış yani 1995,74 TL

kasım ve aralık aylarının (2 ayın) ödemesi yapılmamış. yani sana 755,32 TL ödeme yapılmamış

şuradaki yazılanları oku, 1 numaralı dilekçeyi kendine uyarlayarak vakfa (SYDV) elden teslim et. dilekçenin sayı ve tarih numarasını almayı unutma. https://www.engelliler.biz/forum/20...inda-usul-ve-esaslar-hakkinda-bilgi-notu.html

Bendede odeme hazır diyor ama doğum tarihinin sonu 9 yani cuma günü almam gerekiyor ben bunu pazartesi günü alabilirmiyim

vidi6742 doğum yılının son rakamı 9 ise evet ödeme gunun 9 mart Cuma.
ödeme gununden önce maaşını alamazsın. ancak Cuma alırsın.

2 mart itibariyle 2022 aylığı alan herkesin hesabına para yatırıldı. ama ödeme gunlerinde çekebilirler. ödeme gunleri ve sonrasında.

Abla kuzenimin oğlu 80engeli 30 ekimde başvurmuştu maaşı aralığa yetişmedi marta nekadar ödeme yapilir

Merhaba melek hanim ben sydm gittim maaşımın eksik yatigini söyledim kasım aralik ödemelerinin yapılmadığı söyledim ocak ayından itibaren ödeme sayılıyor dedi

koro7412
sana vakıf eksik ödeme yaptı dedim. neye dayanarak dedim biliyor musun? 2022 sayılı kanun ve yönetmelik'i dayanak alarak.

kanun ve yönetmelik'in hükümlerine göre yukarıda senin alacağın miktarı tek tek hesapladım. sana 2 ay eksik ödeme yapılmış dedim. link verdim. o linkteki 1 nolu dilekçeyi kendine uyarlayarak doldur ve vakfa ver dedim.
ama sen gitmişsin vakfa sormuşsun. onlar da hata yapmadık ocaktan itibaren ödeniyor demiş.
inandıysan sorun yok.

peki vakfın yaptıgı hesabın denetlenmesini ve alamadığın 2 ayın parasını istemiyor musun? memurun o verdiği cevabın doğru mu yanlış mı olduğunu hiç mi merak etmiyorsun?

"vakıf her şeyi doğru yapar kanuna aykırı işlem yapmaz" diyorsan beni hiç yorma.

Tamam abla ben dilekçemi hazırlayıp verecem. bide kuzenimin oğlu 80 agir engeli 18 yas altı oda 30 ekimde bas vurdu sydm ye onunda ödemeside marta 6sinda alacak onunda ödemesi 2.753,7kr edenlere gorunuyor

@koro7412
ablacım o 2 ay para var ya! senin için önemsiz değil. o para alınacak o vakıftan. bana guvenin.

dilekçeyi yaz ve vakfa ver. dilekçeyi verdikten sonra da sayı ve tarih numarasını almayı unutma. bana haber ver. dilekçe ile bu işi çözemezsek idari yargıya taşıyacagız işi. merak etmeyin bu konuda yardımcı olacağım size. o parayı alacaksınız. aksi takdirde çoğu uyeye eksik ödeme yapılmaya devam edecekler.

Dilekçemizde ad-soyad, TCKN, adres, telefon numarası, tarih ve imza gibi unsurlar mutlaka olmalıdır.

@koro7412 kuzeninin oğlu da ekim'de başvurmuş. senin gibi. Ona 1 Kasım'dan itibaren ödeme yapılmış:) e-devletteki hesap doğru.
akrabanın hesabını birlikte yapalım mı ne dersin?
sen evet deyince başlayacağım.

dayanamayacağım hemen hesabı yapayım:)

kuzenin oğlu 18 yaş altı aylığı alıyor. yani 2022 engelli yakını aylığı. engelli yakını aylıkları da % 40-69 engelli aylığı miktarı kadardır. yani senle aynı alması gerekiyor (senin %40 raporun var)

sen ekim'de başvurdun. aylığa hak kazanma başlangıç tarihin 1 Kasım
kuzenin de ekim'de başvurdu. aylığa hak kazanma başlangıç tarihi 1 kasım.

kuzeninin hesabı:
kasım ve aralık 2017 İÇin= 377,66 TL X 2 = 755,32 TL
ocak, şubat ve mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs) olmak üzere 5 aylık için : 399,149205 x 5 = 1995,75 TL (yuvarladım kesir kısmını)

toplam 7 aylık = 755,32 + 1995,75 = 2751,06 TL )
kuzenine görüğün gibi 1 kasım'dan itibaren ödeme yapılmış:) kuzeninin hesabı doğru. eksik ödeme yok.

ama sende eksik ödeme var.
sen de ekim'de başvurdun. ama sana 1 Ocak'tan itibaren ödeme yapılmış.
ocak+ şubat + mart dönem aylığı (mart,nisan mayıs) toplam 5 ay için= 399,149205 x 5 = 1995,75 TL (yuvarladım kesir kısmını)

kasım ve aralık için= 755,32 tl ödenmesi gerekiyordu. sana ödenmedi. çünkü sana 1 Ocak'tan itibaren ödeme yapıldı. eksik ödeme!

sen ekimde vakfa başvurdugunda raporu mu vermedin? raporu mu geç verdin? yok.
peki sana niye 1 Ocak'tan itibaren ödeme yapıldı?
işte bunun için hakkını ara.
ama raporunu aralık'ta verdiysen, aralık'ta başvurduysan bilemem.
aralık'ta başvurman halinde aylık başlangıç tarihin 1 Ocak olur.
ya da vakıf yanlış bir uygulamayla kanun ve yönetmeliğe aykırı olarak 1 ocak belirlemiş:)

Ben dilekçemi hazırladım el yazısıyla bugün kuruma verecem bilgi aldiğimda buraya yazarım yardımların için ayrıca tesekur ederim

Ben el yazısıyla yazdım dilekçemi bugün kuruma teslim ederim tesekur ederim yardımın icin

abla dilekcemi vermistim bana sayı numarası istedigim halde verimesi cimerden yazdım 1ay icinde cvp geldi vakıftan eksik ödeme yapılmamıs inceleme sonucunda diye ben yine yazdım dilekce bu sefer aile sosyal politikalar bakanlıgına gönderilmis cimer tarafından

Bu sefer, Aile Sosyal politikalardan Gelen heyetten Azarı işiteceksin, bilginize.

Üst Alt