@
koro7412
ablacım o 2 ay para var ya! senin için önemsiz değil. o para alınacak o vakıftan. bana guvenin.
dilekçeyi yaz ve vakfa ver. dilekçeyi verdikten sonra da sayı ve tarih numarasını almayı unutma. bana haber ver. dilekçe ile bu işi çözemezsek idari yargıya taşıyacagız işi. merak etmeyin bu konuda yardımcı olacağım size. o parayı alacaksınız. aksi takdirde çoğu uyeye eksik ödeme yapılmaya devam edecekler.
Dilekçemizde ad-soyad, TCKN, adres, telefon numarası, tarih ve imza gibi unsurlar mutlaka olmalıdır.
@
koro7412 kuzeninin oğlu da ekim'de başvurmuş. senin gibi. Ona 1 Kasım'dan itibaren ödeme yapılmış
e-devletteki hesap doğru.
akrabanın hesabını birlikte yapalım mı ne dersin?
sen evet deyince başlayacağım.
dayanamayacağım hemen hesabı yapayım
kuzenin oğlu 18 yaş altı aylığı alıyor. yani 2022 engelli yakını aylığı. engelli yakını aylıkları da % 40-69 engelli aylığı miktarı kadardır. yani senle aynı alması gerekiyor (senin %40 raporun var)
sen ekim'de başvurdun. aylığa hak kazanma başlangıç tarihin 1 Kasım
kuzenin de ekim'de başvurdu. aylığa hak kazanma başlangıç tarihi 1 kasım.
kuzeninin hesabı:
kasım ve aralık 2017 İÇin= 377,66 TL X 2 = 755,32 TL
ocak, şubat ve mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs) olmak üzere 5 aylık için : 399,149205 x 5 = 1995,75 TL (yuvarladım kesir kısmını)
toplam 7 aylık = 755,32 + 1995,75 = 2751,06 TL )
kuzenine görüğün gibi 1 kasım'dan itibaren ödeme yapılmış
kuzeninin hesabı doğru. eksik ödeme yok.
ama sende eksik ödeme var.
sen de ekim'de başvurdun. ama sana 1 Ocak'tan itibaren ödeme yapılmış.
ocak+ şubat + mart dönem aylığı (mart,nisan mayıs) toplam 5 ay için= 399,149205 x 5 = 1995,75 TL (yuvarladım kesir kısmını)
kasım ve aralık için= 755,32 tl ödenmesi gerekiyordu. sana ödenmedi. çünkü sana 1 Ocak'tan itibaren ödeme yapıldı. eksik ödeme!
sen ekimde vakfa başvurdugunda raporu mu vermedin? raporu mu geç verdin? yok.
peki sana niye 1 Ocak'tan itibaren ödeme yapıldı?
işte bunun için hakkını ara.
ama raporunu aralık'ta verdiysen, aralık'ta başvurduysan bilemem.
aralık'ta başvurman halinde aylık başlangıç tarihin 1 Ocak olur.
ya da vakıf yanlış bir uygulamayla kanun ve yönetmeliğe aykırı olarak 1 ocak belirlemiş