Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

30 kişilik işyeri engelli işçi çalıştırabilir mi?

epilepsi1986

Yasaklı Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
Iş yerleri engelli çalıştırabilirmi yani demek istediğim iş yeri 30 kişilik elli degil engelli calıştırabilirmi bi sorun cıkarmı sizce yada engelli alsa avantaj olurmu benim calıştıgım firmada 30 kişi var özürlü raporumu versem sorun cıkarmı

1 kisi bile calistirsa ki o kisi engelliyse, prime tesvik alabiliyor. Uzun vadeli kollara odenen prime % 50 tesvik hakki var. (Asgari ucret uzerinden % 50 indirim uygulanir).

1 prime tesvik alabiliyor. ne demek peki bu iş verene bir avantajı varmı benim sizden ögrenmek istediğim şu 30 işçi varsa 1 engelli alsa sorun cıkarmı illaki 50mi olması lazım

Degil 30 kisi 1 kisi bile olsa engelli calistirdigi kisi icin tesvik alir.

İsverene faydasi su ; calistirdigi ozurlunun SSK primleri icin tesvik alabiliyor. Tesvik sadece calisan ozurlunun asgari ucret tutarinin uzerinden odenen SSK primlerine % 50 indirim alir. Brutunuz Asgari ucret ustundeyse, kalan kismini normal oder.

Anlicaniz dille ;isverene 90 TL civari az prim odeme hakki dogar.

Unutmadan;

50 kiside 1 kisi ozurlu calistirmak kanunu zorunluluk.. Bu nedenle 50 kisi sayisi hafizalarda kaliyor.

Sizin sozunu ettiginiz durum, kanuni zorunluluk degil ama isverene sen mecbur olmadigin halde, calistirdigin "ozurlu" icin, odeyecegin primin uzunvadeli kollara odenen ucretin % 50 sini indiriyorum..

Ozurlu calistirdigi icin kiyak yapiyor..

özur durumu olan fakat %40 dan az olan raporla işe gırmek sorun mu?

Bildiğim kadarıyla en az %40 veya üzeri olması lazım.

Sakat kadrosunda isthdam edilebilmek icin en dusuk ozur orani % 40 olmali.

Üst Alt